Griūvanti mokykla: matematikos egzaminas niekuo nepagelbės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

wo123 2014-08-19 13:30
Gal dar padarykit privalomus Etikos, Šokių, Kūno kultūros, Istorijos ir šūdo malimo egzaminus?
Radiant 2014-08-19 14:25
taigi matematika pravers kiekvienam stosianciam i universiteta, aisku nekalbu apie tai ka ten moko mokykloj, teoremu irodymu mokyklininiam kurse berods is viso nebelike, logikos pagrindu irgi nemoko o paskaiciuot pagal formule tai bet bezdzione ismokyt galima, kam to reikia? tad kalbeti reikia ne apie tai ar reikia egzamino o apie tai kad reikia keisti mokyklini kursa Kalbi apie etika, manai tai yra nereikalingas dalykas? manau tulam lietuviui tai visai nepakenktu, galetume pradeti mokyti mokykloje jog vienas kita reikia gerbti ir pns, nes realiai lietuvoje situacija liudna, vyrauja posovietine kultura netgi siu dienu kartose keista bet vis dar mokoma viktorijos epochos principais, svarbiausia atrodo jog jiem reikia nemastancio zmogaus, tai vat ka ir turim, is mokyklos suolo pakyla nemastantis zmogus kuris moka tik kalti ir nesugeba analizuoti bei logiskai mastyti, siais laikais kai informacija turim prieinama 24/7 tai yra nebeaktualu
FtBall 2014-08-19 14:27
Žalos tai nedarytų. Sutikčiau, jei visų dalykų, kuriuos moksleivis mokėsi 11-12 klasėse, egzaminai būtų privalomi. Ir egzaminus būtų galima daryt kasdien - vistiek gerokai per lengvi, kad reiktų ilsėtis kelias dienas tarp egzaminų. Pats tarp egzaminų prie ežero ar upės gulėjau, o rezultatais patenkintas esu.
DGS 2014-08-19 15:56
Tai čia tu taip galėjai daryt. Aš tai džiaugiausi kad buvo kelių dienų tarpai tarp egzaminų, nes per tą laiką daug pasikartot galėjau ką primiršęs buvau. Daryti visų dalykų kuriuos mokeis mokykloj egzaminus? Dar viena nesamonė. Kokio velnio laikyt tarkim šokių ar muzikos egzaminą ar išvis bet kokį kitą egzaminą, jei tau tai nereikalinga? Pats laikiau matkę, fiziką, anglų ir lietuvių, nes man jų reikėjo kad įstočiau kur noriu, bet jeigų būtų atsiradęs koks žmogelis kuris sakytų kad visus egzus reik laikyt tai jam vidurini pirštą parodyčiau, tik apkrovimas nereikalingais dalykais.
FtBall 2014-08-19 16:09
Pats puikiai pavaizdavai pagrindinę spragą - 12 metų mokaisi(gerai, kai kuriuos dalykus trumpiau), o paskui dar reikia 2 papildomų dienų, kad išlaikytum egzaminą. Kai kuriuos egzaminus per daug sunku įvertinti objektyviai - šokiai, muzika. O ir vieni tiesiog neturi klausos, ir viskas, kitų kojos iš tikro kreivos. Bet visgi, jei mokaisi chemiją nuo 7(?) klasės, o dar 11-12 klasėse A lygiu pasiimi, tai kodėl negali egzamino išlaikyt?
DGS 2014-08-19 16:26
Tai jei pasiimi chemiją A lygiu, tai ir reiškia kad tu nori chemijos egzaminą laikyt, kad tau to reikės , bet tu kalbėjai apie visų mokykloje mokytų dalykų privalomus egzaminus, o su tuo aš asmeniškai, kategoriškai nesutinku.
FtBall 2014-08-19 17:45
Idėja ir įgyvendinimas skirtingi dalykai. Aišku, per 5min sugalvotas dalykas retai kada bus įgyvendintas, reikia patobulint. Šiuo atveju, tarkim, būtų galimas tokie variantai: *A lygis - privalomas valstybinis egzaminas, B - mokyklinis. *A lygis - privaloma valstybinį išlaikyt 40%, B lygis - 1%. Grįžtant prie temos, tai sutinku su straipsniu, jog vien egzaminas labai nepadės. Reikia patį mokymosi procesą keist, daryt panašesnį į Universitetinį. Gal ir nereiktų duot tiek daug laisvės mokytojams, kiek turi dėstytojai, nes dažnai mokytojai, ypač jauni, savo sritį žino tik paviršutiniškai, ir gali svarbias, bet smulkias detales praleist. Tarp dėstytojų pasitaiko, bet rečiau. Mokyklinis kursas kelis kartus per daug ištemptas. Vietoj to, jog 6 kartus mokoma pitagoro teorema, reiketų vieną kartą pasakyt, kodėl ji atrodo būtent taip. Su kitais dalykais irgi prasta situacija. Kasmet istorijos kursas vienodas: Pradedam nuo daug metų prieš Kristų, baigiam 21a Lietuva. Informatikos kursas smarkiai pasenęs - nebereikia šiais laikais mokėt pusės Pascal ar C++ API mintinai, užtenka mokėt pagooglint. Bet čia greičiaisiai tingi adminai užblokuot skype, kad nesukčiautų, tai tiesiog atjungia visą internetą. Literatūros kurse per daug klasikos - 99% jaunų žmonių ji visiškai neįdomi. Diskutuoti galima ir apie šių laikų kūrinius. Pamenu, mokykloj buvau išsakęs šią minty, mokytoja pritarė, sakė, jog bandė pakeist kurso turinį, tačiau valdžia užsispyrus - reikia palikt klasiką. Na, daugiau dalykų kaip ir nebepamenu.
Cigaras 2014-08-19 18:09
Kad taptum dalyko meistru reikia žinoti ir neįdomius dalykus. Tuo ir skiriasi brandus žmogus nuo vaiko.
sloggi 2014-08-19 18:45
Mokslo sistemoi tiek skyliu kiek musu valdzios primtuose istatymuose. Daugelis 12kl dar nebuna simtu procentu apsisprende ka noretu gyvenime veikti. Ps: Cigaras tam, kad butum brandus labiau nei bet ko reikia gyvenimo mokyklos, teorija galima susirinkti pakeliui.
sufas 2014-08-19 19:14
Reikėtų mokyklų reformos.
krislas 2014-08-20 09:54
Stebėtinai taikliai išsakyta problemos esmė. Didelė dalis besimokančių gyvena atsipūtę - per pamokas rankose telefonas, per egzaminus - paežerė. Iš dalies kalta politika "mokykloje mokytis turi būti lengva, jei taip nėra - kaltas mokytojas". Dar kažkiek veikia "geras gyvenimas" - nesvarbu, kaip tu mokaisi, tėveliai aprūpins. Tai kam tada "parintis"?
FtBall 2014-08-20 10:10
Aš kitą problemą įžvelgiu. Mokytojai mokykloje gąsdina, jog egzaminai - labai svarbus dalykas, mokytis, mokytis ir dar kartą mokytis. Realiai, mokymasis + stresas yra blogiau nei atsipalaidavimas ir žinojimas, jog 12 metų pasimokius, 1-2 dienos nieko nebepakeis.
Arns 2014-08-20 10:26
Na na, o nepagalvoji, kad politikai ir verslininkai sakantys, kad rinkoje reikia tik aukštos kvalifikacijos specialistų, nuolat kalbantys kaip sumažinti skaičių bent pretendentų tą išsilavinimą gauti, kaip tik prisideda prie stresavimo?
kestutisz 2014-08-20 10:39
O tai kaip paskui su tokiais gyventi ir dirbti kurie mokosi/dirba ne tik prieš deadline'us, o tolygiai visą laiką? Lengviau gi naują darbo jėgą pripratinti prie streso nei jau esamus atpratinti nuo darbo paskutinę minutę :)
Radiant 2014-08-20 16:22
va cia yra visiska nesamone, atvirksciai, abiturientams reikia stengtis priprasti prie streso, realiai universitete mokysies pries egzaminus, streso bus daug, laiko mazai, gi dabar pirmakursiams buna sakes per pirma sesija
FtBall 2014-08-20 17:12
Visiškai nesutinku su tavim. Per 2 kursus teko mokytis tik prieš 1 egzaminą, ir dabar netgi tą dėstytoją pašalino už prastą dėstymą bei egzaminavimą. Studentauji pusę metų prieš egzaminą, paskui bemiegės naktys per sesijas... už tokius mokslus gautas bakalauro diplomas tik tuolete tinka.
krislas 2014-08-20 20:42
Čia jūs kažkiek nukrypstat nuo temos ir suvedat į asmenines patirtis. Kalbant apie problemą (mokyklas baigia vis prasčiau pasirengę abiturientai, kurie vėliau tampa studentais) nori nenori tenka pripažinti, kad rezultatą duoda sunkus ir dažnai neįdomus darbas (mokymasis). Ir 90% nelabai tepadės net virtuozas mokytojas - tiesiog, tu turi išvargti. Lygiai kaip sporte, darbe ar bet kurios kitoj veikloj. Tik bet kurioj kitoj veikloj nėra (mažiau) saviapgaulės, kad kaltas visas apasaulis dėl tavo nesėkmių, o ne tu pats. Yra tokie "11 Geitso pamokymų", gana taiklūs.
Shinigami 2014-08-20 22:19
Ar tau reiks mokytis ar ne, ir kiek reiks, čia pagrinde priklauso nuo tavo asmeninių sugebėjimu. Mokykloje tiklsiuju mokslų namie nesimokiau, ypač biologijos. Tik tiek kiek per pamokas pasakodavo ir išlaikydavau 9 - 10. Klasiokas kalė net per pertraukas ir vos 5 - 6 ištraukdavo. Su humanitariniais mokslais buvo sunkiau, bet dėl pažymio nesijaudinau. Žinau viena universitete, kuris po pirmo kurso pasiėmė atostogų metams, nes neištvėrė mokymosi tempo ir egzaminų. P.S. mano nuomenę egzaminai turėtu būti kiekvienais metais mokykloje. Kad egzaminas taptu normaliu ir streso nekeliančių dalyku. Ir reikia pradėti nuo pradinių klasių, nes tokio amžiaus vaikai mažiausiai stresuoja dėl tokių nesvarbių dalykų kaip egzaminas.