Siūlo baigti kvailystę ir grįžti prie 11 klasių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vytautas50 2015-05-07 14:34
Labai logiška. Valstybė stipriai sutaupytų pinigų.
UTF16 2015-05-07 14:49
Tai kad niekas neprivalo mokytis suėjus 16 metų…
vardasas 2015-05-07 14:58
Kvailais lengviausia manipuliuoti
vytautas50 2015-05-07 15:02
kroitus 2015-05-07 15:20
Argumentas „mes mokėmės 11 klasių, ir buvo gerai“ truputį pritemptas. Kai mokėsi 11 klasių, buvo visai kiti krūviai, mažiau informacijos reikėjo apdoroti. Dabar gi ne tik visų tų 12 metų reikia, bet ir pačius mokslo metus gali tekti prailginti, paliekant geriausiu atveju mėnesį vasaros atostogų.
Javax 2015-05-07 15:32
tai vieną nuims, uždės kitą. ties kuria vieta čia sutaupyta bus tada? O tam, kad vaikas tobulėtų, nemanau, kad reikalinga jį leisti į mokyklą 4-5 metų. Tam reikalinga kokybiška mokymo sistema. Visą gyvenimą praleidi mokykloje - paskui likusį darbe. O, kaip žinia, ką pasieksi gyvenime, priklauso dažniausiai ne nuo mokslų.
mindebuc 2015-05-07 16:18
Žinot, jau savaime nėra normalu, kad 19-20 metų žmogus 12 klasėj sėdi, kadangi dažniausiai tai rodo, jog bent kartą pasiliko kažkatroj klasėj antriems metams. O taip pat, trumpinimas nepasižymi irgi niekuo ypatingu. Malta visai niekuo nepasižymėjus (apart Eurovizijos), airiai gan nemažai geria (bent jau dėl to jie labiausiai žinomi) ir dar netgi yra dauguma visai nemokančių elgtis (t.y. mokykloj nieko gero neišmoksta, kad ir kiek laiko tenais besėdi), graikai pikti ir bankrutuojantys (ir labai labai jau pašalpiniai) o su anglais tai aplamai nieko gero. Aišku, yra kiekvienoj šaly normalių žmonių, Lietuvoj jų rast irgi galima. Mano nuomone, tai reiktų mažint krūvį Lietuvos vaikams. Kadangi, net švedai taip nearia kaip lietuviai mokyklose. Daugumos išmokytų dalykų vis tiek ko gero nereikės gyvenime. Jeigu lygint švedų ir lietuvių mokslo sistemą, tai švedai šičia daug labiau pažengę, o komentaro neužtektų išdėstyt skirtumams ir ypatumams švedų mokslo sistemoj. Spėju, kad kils kai kuriems klausimas, kodėl aš tiek apie švedus šneku. Ogi todėl, kad pats šiuo metu gyvenu Švedijoj ir einu į 9 klasę. Nors tiesa, jų mokslo metai yra kiek ilgesni nei lietuviški (prasideda rugpjūčio 3-4 savaitę (kaip kada) o baigias tik birželio antrą savaitę), tačiau kaip sakiau, taip sunkiai švedai nesimoko tad pasitaiko, kad lietuviai ateina į tą pačią klasę daug daugiau išmokę, nei net kad turėtų.
Bobinux 2015-05-07 16:49
Kai sistema bus orentuota labiau i pastebejima ir ugdyma vaiku, to kas jiems geriausiai sekasi, tuomet gal ir bus galima mazinti. Dbr, nors ir tikrai palyginus su uzsieniu, daugumos musu mokyklinuku gabumai lenkia kitas salis ir kad ir kaip girtusi, jog svetur mokoma, ne kalti, o pritaikyti zinias... Gaunama debilu populiacija, kurie nei moka kazka nei juolabiau isivaizduoja ka kur pritaikyti galima. Taip, Lietuvos sistemoje yra trukumu, manau tikrai butu protinga glausciau su psichologija sieti pradiniu klasiu ugdyma, kuomet butu pastebima kam vaikai gabesni, nes nors ir yra vadinami A ir B lygiai 11-12 klasese, bet tai nelabai padeda is tikruju moksleiviams specializuotis ten kur jie nori, nes dazniausiai per "bendraja mesmale" praejus jie nezino kur nori net. Reiketu kelti pedagogu ruosimo reikalavimus, nes dbr pabaigia kartais tokie, kad... istojo toks vaizdas is nevilties, kad kitur nepavyks.
T 2015-05-07 18:10
Jaučiu mažėjant mokinių skaičiui mažėja ir mokyklose etatų skaičius, tai niekuo nuostabaus, kai bandoma juos kažkaip išsaugoti prisidengus visokiomis mokymo kokybės didinimais. Tai yra ilginti mokymosi laiką ir pamokų skaičių. Prisimenu TSRS laikais rusų mokyklose vaikai mokėsi po 10 metų, lietuvių ir lenkų mokyklose - 11 metų. O ir mokymosi programa buvo, ypatingai visokios literatūros, ištisai ėjo visokios tarybinės propagandos, kaip: kaip aš su tėvais ėjau į Spalio eitynes, kaip sunkiai gyveno baudžiauninkai, kaip koks darbininkas revoliuciją darė. Taip pat vyresnėse klasėse buvo tik po 5 - 6 pamokas, o dabar jau po 6 - 7 pamokas. Taip pat atsimenu, kai mažėjant žmonių kurie mokosi vairavimų, vairavimo mokyklos pasiūlė pailginti mokymosi trukmę.
evaldosia 2015-05-07 18:30
tėvai man sakė,kad ne esmė ką išmoksi mokykloje,esmė ar surasi tau aktualia informacija dirbdamas.dabar yra internetas,bet vadovėliai ten mokami(lietuvių kalba) ir kaip pasitobulinti nemokamai?matyt valstybė pati nori mokėti už dar vienus jaunuolio metus,bet neleidžia,jau pagyvenusiems,prisiminti ką mokėsi jaunystėje arba išmokti ką naujo.
wo123 2015-05-07 18:55
Aha, J.K. jau dabar mokyklose 13 metų viduriniui įgyti (arba galima pasirinkt 12 - čia kaip nori), Europos tendencijos ilgina mokslą, o mes turbūt nuspręsim atsėdėt 11 metų mokyklose ir eit žemės art, kaip kolūkiniais laikais, tik dabar nei to, nei to nėra, tai gal lakstykim kaip laukiniai ir nereikės mokytis.
vazzy 2015-05-07 19:49
informacijos kiekis dideja ir jis tik dides, jei norim neatsilikt negalim trumpint mokslo metu skaiciaus, nebent tikimes, kad mokslui iriantis i prieki, mes kaskaip ir kaskodel del neaisku priezasciu pradesim viska 2x greiciau ismokt, o kadangi zinom, kad taip nebus, tai mokslo metai gali tik ilget ir tik taip turi but. jau dabar yra kruvos mokslo saku, kuriu nebuvo pries 20 metu, kaip biotechnologijos, nanatechnologijos, programuojamoji organika, jau nekalbu koks proverzis optikoje ir elektros sistemose ir t.t. tai kaip mes eisim kartu su pasauliu jeigu nuspresim sustot, pailset?
Anonimiausias 2015-05-07 21:12
Lietuviai - arikų tauta. Nieko nepridursi. Vistiek, ką išmoksi 50%, ar daugiau nepanaudosi, ir jau tuoj greit užmirši. O kas sako kad reika mokytis protui ir logikai, tai galima ir kitais būdais lavinti. Vokiečiams net neužduoda namų darbų, pažiūrėkit į jų ekonomiką. Jei manot kad mokykloje išugdysit žmogų, tai mažoka tikimybė sakyčiau, pribrendimas ateina su laiku, o degradas lieka degradu, kaip sakoma vaistų nuo durnumo nėra, tokius mokinius į specialias auklėjimo mokyklas. Išsipisinėjimas ir makaronų kabinimas kam ir kodėl mums to mokslo tiek reikia, galim skint olimpiadas, bet vistiek darbo nerandam. Štai ir mano nuomonė.
vazzy 2015-05-07 21:25
nu nu, papasakok pasakas apie tai kaip olimpiadu lauriatai darbo neranda. sumanus protai ne tik, kad randa darba, bet ir ji kuria.
HardAxe 2015-05-08 09:19
o tai jūs norit leisti nepilnamečiams (17m) nieko nežinantiems viščiukams rinktis savo arimo amatą iki grabo lentos? Vakaruose kaip tik vaikai vis ilgiau gyvena su tėvais, būtų nesąmonė nepilnamečius įpareigoti rinktis ką studijuos. + ta vasara kai būna jau 18 labai gera teisių laikymui ir t.t. ką 90% moksleivių ir daro.