Va čia tai mokyklos tvarka: uždraudė ne tik sijonus, bet ir aptemptas kelnes  (18)

Griežtu auklėjimu pasižyminti vienos Anglijos mokyklos direktorė, kuri prieš kurį laiką uždraudė moksleivėms dėvėti sijonus, nes esą vyriškos lyties mokytojai buvo pernelyg blaškomi, pirmąją šių mokslo metų dieną išsiuntė kai kurias merginas namo, nes jų kelnės, mokyklos vadovės nuomone, buvo pernelyg aptemtos, pranešė britų laikraštis „Metro“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos mėnesį Stoke-on-Trent mieste esančios Trentham mokyklos direktorė Rowena Blencowe guodėsi, jog pavargo barti moksleives už tai, jog dėvi per trumpus sijonus, kurie esą vos dengia jų sėdmenis, todėl jų dėvėjimą šioje mokymo įstaigoje galiausiai apskritai uždraudė.

Tačiau nesusipratimų neišvengta ir prasidėjus naujiesiems mokslo metams. Šią savaitę mokyklos darbuotojai pasitiko mokinius prie vartų ir atliko apžiūrą, siekdami įsitikinti, ar jų dėvimos kelnės nėra pernelyg aptemptos.

Moksleiviai, kurių kelnės pasirodė netinkamos dėvėti mokykloje, buvo išvaryti iš pamokų ir jiems prigrasinta, jog jei nesutiks grįžti namo ir užsidėti laisvesnių kelnių, tuomet susidurs su atitinkamomis sankcijomis.

Viena tokių merginų, kuriai buvo liepta grįžti namo ir persirengti, tai penkiolikmetė Harriet Dale, kuri pasakojo pirmąją mokslo metų dieną dėvėjusi tokio paties dydžio kelnes kaip ir jos draugė, tik ji pati esanti kiek stambesnio sudėjimo, todėl jai neva buvo pareikšta, jog jos dėvimos kelnės yra neadekvačiai aptemptos.

Sijonai Trentham mokykloje yra uždrausti, o atitinkamas kelnes reguliariai dėvėti galima tik po to, kai jos buvo patikrintos mokyklos darbuotojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Anglija.today
Anglija.today
(17)
(17)
(0)

Komentarai (18)