Dėstytojai pateko į socialinį užribį: gelbėjant juos nuo visiško skurdo VU prie algos mokės ir pašalpas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kukulis4 2015-10-03 00:11
Prof ir hab. dr yra mokslinis laipsnis. Ta lapsni turintys akademikai paprastai uzsiima siek tiek kita veikla, nei paskaitu destymas. Del paskaitu kokybes - tebunie, kalbam apie IT. IT studijas tikslingai pasirinke studentai ateina jau mokedami programuot. Jie zino kas yra OOP, jie praktiskai gali eit dirbt i bet kuria IT imone ir per nepilnus puse metu tapt labai neblogais 'code monkeys'. Bet ne to mes, gi, norim is jaunu zmoniu. Jiems reikia pasakot apie technologijas, apie tai kas populiaru coroprate softo srity, o kas mazuose web'apsuose, mobile appsuose ir panasiai. Kokios kalbos? Kokios tecnologijos? Koks developmento procesas? Kad IT tai ne vien programeris. Kad tai ir architektas, ir testuotojas, ir Product Owneris ir daug kitu roliu. Kadangi as pats esu grynai softa developinantis IT zmogus, tai man sunku kalbet apie tai, kas populiaru hardware pusej. Va cia ir butu labai blogas destytojo pavyzdys, jeigu ateiciau destyt kazkokio hardware related dalyko - mano zinios procesoriu architekturoj baigiasi kazkur ties P4, o apie network device'us isviso nieko neismanau, tai jeigu, pradeciau destyt toki dalyka, is esmes, studentams tik kenkciau. Kad sugrazint posta prie orginalios temos - mano nuomone, geru destytoju gali buti tik zmogus, aktyviai besipraktikuojantis savo destomoje srityje, ir tas turetu buti tiesa didziajai daugumai disciplinu. Destytojas, kuris dirba tik akademini darba, neturetu tiketis pragyvent is sio savo pomegio. Nes darbas tai kancia, o jeigu destytojui isdestyt savo paskaita yra kancia, tuomet geru rezultatu tiketis neverta.
Nojus 2015-10-03 08:54
Be abejo ,be geros TEORIJOS paminklas "Vamzdis" Nėries krantinėje nebūtų buvęs sukurtas.
- 2015-10-03 12:20
Nesupranti, kad norint KOKYBIŠKAI dirbti akademinį darbą - jame turi ir praktikuotis. Jei ateisi iš įmonės - ok, bus praktinių pasakojimų - bet paskaitos bus paruoštos atmestinai, nes neturėsi tam laiko. Cha, aktyviai praktikuojantis žmogus bus prastas dėstytojas. Ir tai - 90 % garantas. Yra tik keletas išimčių.
qriuqriu 2015-10-03 22:10
gerb. Nojau, nereik sh malt, technologijos keicias kas puse metu, o jei platesnio akiracio neturi baiges profke ar kolegija, po 5-7 metu nebesuprasi, kokiu principu isvis kazkas dirba is naujesnes irangos, tam ir teorija reikalinga-platesniam akiraciui, jokiom formulem to neapibrezi, kitas dalykas humanitarai kaip juos konkreciam produktui pritaikysi? jie duoda vektoriu-krypti, o praktikas paemes ideja igyvendins, kuris demuo svarbiau?ir paskutinis dalykas, mano manymu univieros turi ruost mokslininkus is paciu gabiausiu, cia universitetu pasaukimas, deja ne Lietuvoj
immortallt 2015-10-03 22:11
-, IT srityje galbūt, bet tik ne ekonomikoje.
Nojus 2015-10-03 22:40
Nemalk shudo.Dabar univierai specialistus teoriškai paruošia taip,kad šie gavę diplomus varo ieškoti darbelių ne pagal profesiją. Atsakykite,naxrien iš vis taip mokyti,jei niekam tokio produkto nereikia? Dėl mokslininkų ruošimo. Jei univerai ruoš tik mokslininkus,o šie tik tobulins esamas teorijas ir nieko nediegs į gamybą,tai koks Dievas maną iš Dangaus jiems siųs?
Vytax 2015-10-03 23:08
Nemalam šūdo ir paklausiam jūsų: O „naxrien“ dauguma stoja į universitetus? Yra juk kolegijos ir profesinės mokyklos? Ten tikrai žmonės gautų daug praktikos ir mažai teorijos. Em, bet kažkodėl ten stoja mažuma. Kodėl? Matyt, retą kurį vilioja viso gyvenimo praktika dirbant paprastą, juodą bioroboto darbą prie kokių nors siuvimo staklių. Daugelis gyvenime nori pasiekti kažką daugiau.
Nojus 2015-10-03 23:18
Jau sakiau,kad ir kolegijos ruošia teoretikus.Ir netgi profkės.Ateina suvirintojas iš profkės,o virinti moka tik teoriškai. Kodėl stoja į univerus? Be abejo,prisiskaitę reklamos patiki ,kad gaus reikiamų žinių ir įgūdžių.Tikisi ,baigę studijas , įsidarbinti pramonės įmonėse.
Vytax 2015-10-04 09:52
Tai daugumos pramonės įmonių problema. Dažnai jose vienintelės padoriai apmokamos ir geras darbo sąlygas turinčios pozicijos yra vadybininkai ir vadovai. Būtent į šias darbo vietas žmonės ir veržiasi.
Nojus 2015-10-04 10:35
Vytax-ui. Pasiziurekite kas dirba destytojais profkese ir kolegijose. Juk tai univeru teorishkai ishkepti absolventai. Kaip gydyti shias chroniskas ligas? Atsakau: viesha buhalterija internete ir grieztu kiekvienos profesijos reglamentavimu,akcentuojant ka gali dirbti konkreciai absolventas vos tik gaves diploma. Stai priezastys kodel tokia protinga ir darbshti tauta kai lietuviai ,nesugeba Lietuvoje padaryti pramones gamyboje proverzio.