Mokytojai matematikos egzaminą išdėjo į šuns dienas: jie specialiai taip daro

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

dainius.dzindzalieta 2016-06-16 12:55
Yra kelios vietos, kurios yra iš esmės klaidingos straipsnyje: 1. 18.2 uždavinyje galima nagrinėti ir f(x) ir f`(x) lyginumą ir gauti teisingą atsakymą; 2. 21 uždavinio abi dalys yra NE iš skirtingų matematikos sričių; 3. Burgis ne matematikas (jis viešai išsižadėjo matematiko vardo) ir ne KTUG direktorius.
PupuDede 2016-06-16 13:10
Kokioje srityje reikia darbuotis kad panaudotum "vektoriai, trigonometrija, pirmykštė funkcija ir integralai, rimtesnė planimetrija, progresijos, išvestinių taikymai".
dawid90 2016-06-16 13:16
Tu rimtai?
Rukis 2016-06-16 13:22
Jei užsiimsi kažkokių konstrukcijų vadyba, projektavimu ir apskritai bet kokia veikla kurioje reikia inžinerijos. Taip pat jei nori būti mokslininkas. Be abejo, jei žuvim galvas kaposi Norvegijoje, tai greičiausiai to neprireiks
kestutisz 2016-06-16 13:25
Manyčiau rimčiua nebūna. Įdomūs būtų privalomo "nacionalinio matematikos egzamino" rezultatai tarkim jau po 5 metų tų žmonių, kurie kažkada išlaikė gerai ir labai gerai, bet matematkos (ta prasme uždavinių, sunkesnių nei paskaičiuoti gražą) daugiau gyvenimę nematę.
Kitesabove 2016-06-16 13:43
Seniai mokyklą baigiau, bet 23 nebūčiau net anksčiau išsprendus. Nėra čia labai lengvi tie uždaviniai, nebent moksliukams, kurie vien dešimtukais mokinasi. Reikia daug košės galvoj turėti, kad atsimintum kaip spresti 23 skirtingus uždavinius.
immortallt 2016-06-16 14:13
23 skirtingus uždavinius spręst išmokt sunku? Nu baik juokus. Per vakarą išmokstama, jei turi bazines žinias. Valstybinis egzaminas ir neturi būti lengvas, kas iš to, jei pusė išspręs viską teisingai. Turi galėti atrinkti geriausius iš geriausių, o ne šiaip tiesiog atskirti visiškus idiotus nuo sugebančių mąstyti. Matematika, tai ne tik mokėjimas spręsti uždavinius, bet proto miklinimas. Nesvarbu, kokias užduotis ateityje teks spręsti, jei tai ne darbas žuvies fabrike ar braškių skynimas, turbūt reikės daugiau negu mokėti naudotis skaičiuotuvu, kad savo algą suskaičiuoti.
PupuDede 2016-06-16 14:14
Aciu uz atsakyma, kiek zmoniu kankina o kiek realiai tas zinias panaudoja 1%. Manau tiesiog laiko ziniu, resursu svaistymas. Supuvusi visiskai sistema. Mokintis mastyti spresti problemas yra ir geresniu mokslu apart matematika
Kyborg 2016-06-16 14:46
Mokykla yra bendrojo lavinimo įstaiga suteikianti žinių pagrindus ir natūralu, kad daug ko ką mokėmės mokykloje nepanaudojam realiam gyvenime. Tačiau suteiktos žinios leidžia pasirinkti kokioje srityje mes turim potencialą ir kurioje srityje toliau gilinsim savo žinias bei sieksim karjeros. Leisk paklausti, koks mokslas yra geresnis lavint mąstymą nei matematika, ar kiti tikslieji mokslai?
geziokas 2016-06-16 15:16
PupuDedei tik pupas darže ir sodinti. Nors ne, ten irgi reikia matematinių žinių: ploto skaičiavimas, optimaliausias pupų sodinimo tankis, dirvos našumas... Žodžiu nePupuDedei toks darbas
Vytax 2016-06-16 17:30
Jei tokie klausimai kankina, tada tokiam žmogui neverta mokytis vidurinėje mokykloje ar gimnazijoje. Yra tam profesinės mokyklos kurios jau nuo 10 klasių moko amato.
Niemand 2016-06-16 18:16
Pvz., teisėje viso šito reikia, nes pereinama prie automatinės teksto analizės, o jos be išvardintų koncepcijų nepadarysi.
Sebastianas 2016-06-16 18:22
Kaip kaip?
Kitesabove 2016-06-16 18:26
Pritariu, be reikalo galvą kvaršina, geriau etiketo mokykloj mokintų, etikos, o tai chamai nebemoka elgtis prie stalo, moterų pirmų pro duris nepraleidžia ir t.t.
Kyborg 2016-06-16 19:03
O tą patį maistą turbūt sugebėsi užsidirbt tik išmanydamas etiketą? Kitos žmogui žinios nereikalingos? Kita vertus, kiek tenka susidurt etiketo taisykles išmano būtent visapusiškai išprusę, o tie kurie su mokslais nedraugavo ir turi požiūrį, kad mokyklose buvo kišama bereikalinga informacija, dažnai nemoka net šakute ir peiliu taisyklingai naudotis.
PupuDede 2016-06-17 08:04
Matematikos reikia as tikrai sutinku, butent mano darbas labai glaudziai susiijes su plotais, sodinimais, tankiais seklu normomis ir .t.t.t. Bet tikrai cia nereikia integralu, diskriminantu, matricu ir kito briedo. Aisku dauguma cia esanciu tiksliukai ir cia diskusija pries pati save gaunasi. Tai gyvenime tikriausiai nesutiksit kad kimsot i galva nereikalingus dalykus. Manes vos is univero neiismete vien del to kad nelabai ikirsdavau kompiuterinius skaiciavimus ir matricas kuriu nu tikrai nereikia. Ir tikrai neiissivaizduoju kam ju gali reiketi , bet reikejo uzkisti kreditais tai ir uzkiso....SISTEMA
SaMaras 2016-06-17 08:48
Tamsta ir dabar skaitydamas straipsnį gavote nereikalingą informaciją kurios kažkiek išliko galvoje ir ji užkimšo kažkokį kanalą.. gal geriau tada visi tegul teskaito tik tai kas jiems yra būtinai reikalinga išgyvenimui... nors kitiems ir lietuvių kalbos užtenka tik tiek, kad perskaitytų pavadinimą ant alaus bambalio, nors galėtų ir paveiksliukais pakeisti.. o jie vargšai turėjo eiti į mokyklą ir dar skaityti mokintis..
geziokas 2016-06-17 09:50
esu matęs daugybę žmonių, tokio pat mąstymo, kaip jūs, dede, kuriems reikia pirštu baksnoti, kaip atlikti užduotį, nors panašią teko jiems daryti. Jie nesugeba atlikti užduoties, jei jos nėra darę, nesvarbu, jog užduotyje pakeista viena ar kita reikšmė: užduoties formuluotė nepasikeitus.
PupuDede 2016-06-17 12:02
?????????????? Nesam mes susitike, ir tu tikrai nezinai manes, o jei as duociau tau savo uzduotis tai manau irgi stovetum kaip amo netekes Tavo pasakyma galeciau prilygint taip: Liepk zmogui visa diena nesioti plytas be tikslo tiesiog sukrauti i viena kruva po to is tos i kita be jokio tikslo ar ilgai jis nesios, jam tiesiog ikires bereikalingas betikslis darbas. Taip ir su matematika, dirbi skaiciuoji o nematai naudos jokios kur panaudosi gyvenime. Anekdotas Skrenda su oro balionu dr. vatsonas ir serlokas, pakilo vetra perkunija ir nubloske juos kazi kur per nakti, ryte pabunda virs ezero rukas didziulis o cia zvejys sedi. Jie ir klausia kur mes randames jis atsako virs ezero. Tada serlokas ir sako zinote kokia jo specialybe ? Na kokia ? O gi matematikas !! O is ko jus sprendziate taigi atsakymas visiskai tikslus bet niekam nereikalingas.
SaMaras 2016-06-17 13:46
Na, kad jau anekdotai eina į trasą, tai prisiminiau ir aš studentišką Matematikos profesoriaus studentai paklausė, ar jam gyvenime prireikė aukštosios matematikos. Tas pamastė ir sako: "buvo kartą ėjau gatve, ir iškrito iš kišenės raktai, ir įkrito pro lietaus surinkimo grotas gilyn. Raktus matau, bet niekaip neištraukiu, tai aš rastą vielos gabalą sulenkiau kaip integralo ženklą iš išsitraukiau" O ne anekdotais kalbant reikia tobulėti ir mokytis visapusiškai.. ir nereikia sustoti pabaigus valdiškus mokslus, nes kai sustoji mokytis po to jau prisiversti kažką naujo išmokt labai sunku..