Geidžiamiausi darbdaviai pataria: šią profesiją pasirinkę abiturientai tikrai gaus darbą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Zdarovas 2016-06-16 13:21
Jau "N" straipsniu vienas per tapati, kaip reikia tu IT specialistu...
sanke 2016-06-16 13:40
IT specialistu, kad butum ir gautum gera alga reikia tureti polinki, jei to nera - nepades musu mokymo istaigos su savo atsilikusiom programom, turi pats ieskoti, mokytis ir tureti nora ta daryti, nes kitu atveju neturi galimybiu konkuruoti su zmonemis kuriems tai ne tik darbas, bet ir hobis del padorios algos, pinigu. Nemanau, kad sitos agitacijos pagelbes..
Kitesabove 2016-06-16 13:46
Na nežinau, bet paskaičius tai susidaro įspūdis, kad jiems reikia tokių specialistų su 5 metų patirtim, aukštuoju ir dar įvairių dalykų. Taip ir nyksta Lietuva.
Sebastianas 2016-06-16 13:47
O tu man pasakyk, kokiose vakarų valstybėse to nereikalauja darbdaviai? Nes kiek pasiskaitai užsienio forumuose - tai irgi tas pats. Ieško darbuotojų su patirtimi. Patirties nėra - sorry (arba sunkiai).
technologas 2016-06-16 14:34
Nieko čia nuostabaus. http://monetarywatch.com/2016/06/worst- ... have-jobs/ -When you add the number of working age Americans that are “officially unemployed” (7.4 million) to the number of working age Americans that are considered to be “not in the labor force” (an all-time record high of 94.7 million), you get a grand total of 102.1 million working age Americans that do not have a job right now. This is not a game. -Since Barack Obama entered the White House, 14,179,000 Americans have “left the labor force” according to the Bureau of Labor Statistics. Panašiai ir kitose "pirmojo pasaulio" šalyse.
Stipa 2016-06-16 14:37
Trūksta specialistų nes Lietuvoje darbdaviai nori jog jie dirbtų ne už algą, o tik iš įdėjos, t.y. veltui.
glodrax 2016-06-16 15:07
Labai įdomu, ką tie "IT specialistai" dirbs, kai jų šitiek "prikeps". "Administruos" facebook puslapius? xD
kukulis4 2016-06-16 15:19
Bukim realistai. Visu pirma, IT, kaip ir visa kita, yra verslas, o ne vieta, kur pinigus dalija uz dyka. Todel yra visiskai naturalu, kad darbdavys nori maksimalios naudos uz minimalia kaina. Antra - patirtis, zinios, gabumai, asmenines savybes.. Vien tik nusprendes, kad nuo siol dirbsi IT, IT specialistu netapsi. Patirtis, zinios, skillsai ir alga auga pamazu. Jeigu esi tik 'planktonas ofise', tai ir dirbsi tik uz vidutine alga, ir jokia kompanija taves nesamdys uz brangiai. Trecia - sritis, kurioje specializuojiesi - dazniausiai, ka girdziu pasakes, kad dirbu IT - gal gali kokia gera nuolaida kompui pritaikyt? Viena yra pardavinet kompiuterine technika, kita yra buti lead architektu kompanijoje, kuri developina enterprise solution'us.
kukulis4 2016-06-16 15:22
Ir dar apie algas... Algos IT yra tikrai geros. Jeigu katik iskeptas ITisnykas ateina visiskai be patirties, ir irankas gauna daugiau, negu vidutinis LT atlyginimas ant popieriaus - tai yra gerai. Daugelyje sriciu, tokia alga aplamai nera mokama. O jeigu zalias Itsnikas tikisi 2k eur i rankas iskart po universiteto - tai cia jau nieko daugiau, tik nepamatuoti lukesciai.
pilietis 2016-06-16 15:23
Kas yra IT specialistai? Programuotojai? Nes kiek straipsniu apie IT paskaitau, tai kitaip ir neatrodo. Tai gal ir reiketu vadint daiktus tikraisiais vardais, kam tas slapukavimas. Taip pat drysciau stipriai nesutikti, kad darbdaviai intensyviai iesko specialistu ir nesuranda. Nei jie iesko nei ka, kad ir su solidzia patirtim. O jei iesko, tai nebent kazkokiais labai specifiniais ir nepopuleriais mazai kam zinomais budais. Arba ju pageidavimai ypac specifiniai ir labai siauri, kad tik labai maza dalis specialistu juos tenkina.
immortallt 2016-06-16 15:24
Joks universitetas pasaulyje, jokia profesija tau neuždirbs kalnus pinigų, jei tu papildomai nesidomėsi ir nesistengsi. Pilieti, kaip tu įsivaizduoji paiešką specialistų? Per TV3 reklamą rodo? Ant pieno pakelių skelbimus deda? IT specialistas - plati sąvoka. Trūkumas daugelyje specializacijų. Prikeps Lietuva per daug? Nu baikit juokus, jei Lietuvai bus per daug, ateis daugiau užsienio kompanijų, ar daugiau užsienio kompanijom subrangos atliks. Deficitas pasauliniu lygiu. Darbdaviai nemoka algos darbuotojams? O kas trukdo pačiam tapti darbdaviu, jiems mokėti šiek tiek daugiau ir pagal tavo sapaliojimą, vartytis kaip inkstas taukuose?
sanke 2016-06-16 15:46
Jei cia ne retoriniai klausimai, tai po velniu ka tu vartoji? as irgi noriu taip iseiti
MindaugasV85 2016-06-16 16:50
Jo mane irgi nervina ta sąvoka "IT specialistas". Tai kas jis? Programuotojas? Kokiom kalbom? Kas yra programuojamas objektas? O gal čia tik MS Office išmanymas? Na moku lenteles braižyti, duomenų bazes kurti, to pakanka, kad būčiau IT specialistu? Ar čia turiu išmanyti kompiuterinę įrangą, mokėt įrašyti tam tikras programas? Nueini į kokį darbo puslapį, ten žiūri punktas - inžinieriai. Nu sorry, bet kokie inžinieriai? Statybos, elektros, mechanikos, automatikos, o gal kompiuterinių tinklų? Ieško jie matai IT specialistų, pretendentų 100, programų, su kuriomis galima dirbti - 10.000. Gal dėl to ir neranda, kad nei vienas specialistas nesimokė dirbti su ta jo programa, kuri naudojama labai siauram sektoriuje?
kukulis4 2016-06-16 22:24
Reiktu paskaityt bent viena kita darbo skelbima pries tokius kliedesius rasant. Beja. Rimti 'IT specialistai' i imone ateina su savo technologiju stacku, savo preferable toolsais, bei hardware.
1hitkillhack 2016-06-17 01:47
Nebenusišnekėk apie tuos 2k eu. Dabar ne tik, kad sunku susirasti normalią praktikos vietą, bet ir į darbą už minimumą sunkiai priima. Ir svarbiausias dalykas yra tas, kad net nesidomi, ką tu žinai. (šio pavasario informacija). Žmogus 3 kurso studentas, apėjo, apskambino +- 20 firmų... Iš jų teo ir cgate priimtų kasti griovį kabeliui...
kukulis4 2016-06-17 08:07
Nu kazkuris is musu vistiek prasilenkia su realybe. Mes savo imoneje imam zmones praktiskai is gatves, per puses metu praktika ismokom programuot, praktikos metu mokam po 450eur i rankas per menesi ir dziaugiames, jeigu pavyksta susirinkt bent viena kita vidutinio lygio junior programeri. Pagaut studenta, kad ir be patirties, bet toki, kuris 'gaudosi' - tai cia aukso puodas. Reiketu paziuret i ta tavo 3 kurso studenta - gal problema jame paciame, o ne darbo rinkoje.
hamann 2016-06-17 09:49
. Reikėjo gal mokykloj mokintis, ir dabar nereiktų verkšlianti, kad nieks tau "ORIOS" algos mokėt nenori. Gal pradėk problemų ieškot savyje, o ne darbdaviuose?
Javax 2016-06-17 10:12
450 eur chebra, tam, kad žmogus programuotų, jam reikia ir valgyti ir į darbą sugebėti atvykti. Kiek dabar troleibuso mėnesinis bilietas kainuoja? pusę jūsų siūlomos algos?
jijami5 2016-06-17 10:36
Where do i sign up? Ieškodamas praktikos ir darbo tokių pasiūlymų nelabai mačiau, praktikų apmokamų nei su žiburiu nerasi, o firmos kurios siūlo darbą studentams be patirties, reikalauja mokėti kokias 3 programavimo kalbas, o iš kitų IT sričių nei viena neatrašė(bent po savaitės CV peržiūrėjo). Dabar neatlygintinai atlieku praktiką IT Inžinierių skyriuje ir dirbu nekvalifikuotą darbą jog pragyvenčiau. Tokie straipsniai gan užknisa, kai realybėje nemažai IT studentų tenka eiti FB puslapių administruot.(2 kursas) Atrodo jog vieninteliai kurie stengiasi patalpinti normalų darbo skelbimą yra ieškantys praktikantų (neatlygintinai) ir ieškantys profesionalų, o sugebėjimas atsakyti į CV yra tikra retenybė.
kukulis4 2016-06-17 10:53
Tave juokina siulomas atlygis? 450 eur/men tau atrodo mazai, uz darba, kruio tu nemoki dirbt? Uz tai, kad tave MOKYS specialistai su keliolikos metu patirtimi? Uz tai, kad jeigu stengsiesi ir gerai ismoksi tai, ko tave mokys, tavo alga ateityje 3 - 4 kartus virsys salies vidurki? Nu ne, zmoniu, su tokiu poziuriu tikrai niekam nereikia. jijami5 - as nepilstau is tuscio i kiaura: http://itakademija.infobalt.lt/