„Fuksų“ krikštynos Rusijoje: pirmakursiai išsirengė nuogai ir iš posto išvertė dekaną  (3)

Tradicinės studentų krikštynos viename Rusijos universitetų, po kurių abiturientai yra „įšventinami į studentus“, buvo karštos visomis prasmėmis – socialiniuose tinkluose nerimsta aistros, kaip vertinti tokį vyresniųjų kolegų universitete poelgį, rašoma regioniniame leidinyje vse42.ru.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Fotografijoje, kurią leidinio redakcijai atsiuntė įvykio liudininkas, – matyti apsinuoginę būsimi studentai (nuotrauką galima peržiūrėti čia).

Anot užmiestyje vykusių „krikštynų“ liudininko, tai buvo viena iš konkurso užduočių. Pažymima, kad dalyvavimas buvo savanoriškas, anot leidinio, daugeliui studentų tokie veiksmai malonumo nesuteikė. Tačiau buvo ir tokių, kurie mano, jog tai – puiki mokslo metų pradžios šventė.

„Ten viskas vyko laisva valia ir niekas jėga nevertė, todėl šita nuotrauka nieko nereiškia! Tai yra geriausia, nuo ko galėjo prasidėti mokykliniai metai, – rašė viena iš merginų. – Tai įšventinimas. Tai Podjakovo. Viskas, kas vyko Podjakovo, lieka Podjakovo. Istorijos fakulteto bakchanalijos – ne visiems“.

Renginio organizatoriai piktinosi, kad ši viena nuotrauka sulaukė tokio dėmesio.

„Renginys vyko tris dienas, o čia ištraukė vieną užduočių, kuri truko penkias minutes, – savo tinklaraštyje rašė studentų atstovai. – Užduotis buvo komandoms surinkti kuo daugiau drabužių, už kuriuos buvo skiriami balai. Ką mes galime padaryti, jeigu kai kurie nusprendė savo komandų labui paaukoti visus drabužius?“

Gresia pašalinimas iš universiteto

Tačiau studentų linksmybės ir jų iššauktas visuomenės dėmesys nelabai patiko Kemerovo humanitarinių mokslų universiteto, kurio studentai ir išgarsėjo per visą šalį, vadovybei.

Anoniminis šaltinis universitete vse42.ru leidiniui pasakojo, kad Istorijos fakulteto dekanas yra nusiteikęs išbraukti iš studentų sąrašų visus tuos, kurie yra užfiksuoti nuotraukose.

Nubausti užduoties organizatorius ar fotografavusį asmenį kol kas nėra kaip, nes neturima tam įrodymų. Leidinio šaltinių teigimu, iš universiteto žada trauktis ir pats Istorijos fakulteto dekanas, bei jo pavaduotoja.

Teigiama, kad studentai, kaip žiūrovai dalyvavę renginyje nubausti nebus.

Prieš du metus Rusijos viešojoje erdvėje jau buvo kilęs skandalas, kai Irkutsko pirmakursiai viename klube surengė tikrą erotinį šou.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(10)
(18)
(-8)

Komentarai (3)