Angliško išdidumo pabaiga: Oksfordo universitetą gelbės prancūzai?  ()

Oksfordo universitetas gali sulaužyti 700 metų trunkančią tradiciją ir atidaryti pirmąjį per savo istorijoje filialą užsienyje, pranešė dienraštis „The Daily Telegraph“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Geriausi Didžiosios Britanijos universitetai baiminasi, kad šaliai išstojus iš Europos Sąjungos jų mokslininkai gali nebegauti stipendijų iš Europos bei prarasti galimybę dalyvauti mainų programose, todėl planuoja atidaryti savo padalinius Prancūzijoje.

Buvęs Prancūzijos švietimo ministras Jeanas-Michelis Blanquer susitikime su Oksfordo universiteto atstovais pareiškė, kad jo filialas šioje šalyje turėtų laikytis Prancūzijos įstatymų ir tebeturėtų galimybę gauti ES finansavimą.

Aukštajai ekonomikos ir komercijos mokslų mokyklai šiuo metu vadovaujantis J. M. Blanquer kartu su 10 Paryžiaus universitetų atstovais jau derasi su Prancūzijos vyriausybe dėl šios galimybės.

Taip pat vyksta preliminarios konsultacijos su Europos Komisija, kuruojančia projektą „Horizon 2020“ – stambiausią Europos mokslo tyrimų finansavimo programą.

Jei Oksfordo universitetas ir kiti Britanijos aukštojo mokslo lyderiai priims šį pasiūlymą, universiteto komplekso statybos darbai Paryžiuje gali prasidėti jau 2018 metais.

Jame planuojama dėstyti universitetinius kursus ir vykdyti kitas švietimo programas, atidaryti tyrimų laboratorijas bei teikti mokslinius laipsnius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()