Rekordinis pasiekimas „QS“ reitinguose: KTU – aukščiausią išsilavinimą turintis akademinis personalas, sparčiai kyla mokslo kokybė  ()

Pasaulinis „QS World University Rankings“ reitingas paskelbė naujausius „QS Emerging Europe and Central Asia“ (QS EECA) reitingo rezultatus. KTU šiemet reikšmingai pagerino savo rezultatus ir sugrįžo į 50 reitingo poziciją bei užėmė 1-ąją vietą tarp visų besivystančių Europos ir centrinės Azijos šalių regiono Universitetų vertinant akademinio personalo išsilavinimo kriterijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šio reitingo tikslas yra įvertinti besivystančių Europos ir centrinės Azijos šalių aukštojo mokslo įstaigas, o kasmet prie reitinguojamų universitetų sąrašo prisijungia vis daugiau universitetų.

Kokybės atspindys

Nepaisant to, kad reitinguojamųjų universitetų skaičius šiame reitinge per pastaruosius du metus padidėjo maždaug trečdaliu, Kauno technologijos universitetui (KTU) pavyko pasiekti geriausius rezultatus per visą dalyvavimo šiame reitinge laikotarpį.

Šių metų reitinge KTU pakilo per 38-ias pozicijas ir yra įvertintas kaip pats geriausias universitetas visame regione pagal akademinio personalo išsilavinimą. Šiuo kriterijumi vertinama universiteto akademinio personalo, turinčio daktaro laipsnį, dalis lyginant su visu akademiniu personalu.

„Pirma mintis, ateinanti į galvą, kuomet kalbame apie akademinio personalo išsilavinimą, yra studijų ir mokslo žinių, kurias akademinis personalas sukaupia, stiprindamas savo kompetencijas ir gebėjimus, kokybė. Universiteto veiklose aukščiausios kokybės siekiai visuomet yra svarbiausiųjų tikslų sąraše, todėl šis įvertinimas mums labai reikšmingas“, – sako KTU Veiklos valdymo departamento direktorė Lolita Jurkšienė.

Sustiprinta ir tarptautiškumo sritis

 

Naujausiame reitinge universitetui pavyko pagerinti ir mokslo rezultatus atspindinčių kriterijų pozicijas.

Kriterijaus, vertinančio darbuotojų mokslinių publikacijų citavimą, įvertinimas pakilo 13 pozicijų, dar 4 pozicijomis padidėjo mokslinių publikacijų skaičiaus, tenkančio vienam akademinio personalo darbuotojui, kriterijaus įvertis.

Universiteto įvaizdį akademikų ir darbdavių tarpe vertinančiuose kriterijuose KTU užima atitinkamai 58-ą ir 38-ą pozicijas regione.

Savo pozicijas universitetas sėkmingai stiprina ir tarptautiškumo srityje. KTU rezultatas padidėjo 7 pozicijomis vertinant užsienio akademinio personalo santykį su bendru akademinio personalo skaičiumi ir 8 pozicijomis – vertinant užsienio studentų santykį su bendru studentų skaičiumi.

 

Taip pat reikšmingai pagerėjo kriterijaus, vertinančio tarptautinį bendradarbiavimą vykdant mokslinius tyrimus, pozicijos. Pagal šį kriterijų rezultatas pakilo 21 pozicija ir KTU įsitvirtino tarp 100 geriausių universitetų visame reitinguojamame regione.

“Žymus JAV edukatorius Peteris Druckeris yra pasakęs: „Reitingai nesuteikia jokių privilegijų ir galios, reitingai įpareigoja ir didina atsakomybę“. Kaskart kalbėdama apie reitingų rezultatus prisimenu šią mintį ir įvertinu jos teisingumą. Kasmet pasiekdami gerus rezultatus iš tiesų iškeliame sau kokybės kartelę, o kartu įsipareigojame tą kartelę vėliau išlaikyti. Esame atsakingi prieš save, prieš savo studentus ir darbuotojus, tad privalome nuolat užtikrinti aukščiausią studijų bei kitų veiklų kokybės lygį“, – pabrėžia L. Jurkšienė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()