Greitu metu sulauksime mokyklų, kurios siūlys mokytis tik nuotoliniu būdu? 100 metų beveik nesikeitusi mokykla greitai gali tapti neatpažįstama

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2021-08-06 09:58
o ką daryt vaikam, kuriem reikia rodyt pirštu ir griežčiau prispausti, kad kažką padarytų? Tas tikrai negalioja visiems, bet yra tokių išsiblaškėlių, kuriem reikia kažkokios disciplinos mokytis.
conjurer 2021-08-06 12:06
Tai kad jau dabar daug kas norėdamas sužinoti daugiau apie tam tikrą dalyką ieško youtube video, kur lengvesnis pateikimas, ir daugiau vizualinės informacijos. Mokyklų metodiką nuo to toli atsilikusi, ypač kai tam tikros klasės gauna nuobodžius mokytojus. Jei atrinktume charizmatiškiausius ugdymo specialistus, ir leistume jiems daryti prezentacines pamokas (su animatorių pagalba), o visus likusius naudotume kaip korepetitorius - manau būtų efektyviau. Bet kuriuo atveju į tai jau judama, tiek per youtube, tiek per mokamas platformas, kurios yra taip supaprastinę medžiagą. O dėl išsiblaškėlių, tai to nepakeisi. Negaliu pasakyti kad mokykloje buvo tas sutvarkyta. Na kai kurios pamokos buvo tvarkingos, bet čia kaip kalėjime, jei mokytoja neturėjo "kiaušų" ir autoriteto, pamokos primindavo zoologijos sodą.
HardAxe 2021-08-06 13:05
na aš klausydavau mokytojų, bet buvau labai išsiblaškęs. Su visais youtubais ir t.t. turbūt geriau mokėčiau fiziką (nors fizikos turėjau labai gerą mokytoją) ir matematiką, bet lietuvių ar užsienio kalbos... Kaži ar dabar mokėčiau rašyt su paukščiukais ant raidžių
Xdmin 2021-08-06 13:24
Man asmeniskai tai kol tevai ziurejo i pazymiu knygele, tol ir pazymiai budavo geri. Ir labai daug nuo mokytojo priklausydavo, grieztesni ar sumanesni naudojo savo padeti/ivarydavo baimes siokios tokios ir budavo motyvacijos klausytis, bandyti suprasti, atlikti namu darbus. Per skystesniu ar liberalesniu paziuriu mokytoju pamokas zaisdavom telefonais, jei ne namu darbai, tai isvis 0 butu Nuotoliniu budu priziureti vaikus daug sunkiau, negali nei telefono atimti, nei prieiti arciau ir aprekti, o ir technologiju naudojimas cia mokytojams kisa koja, nes vaikai moka daugiau uz mokytojus. Bet, GERAS mokytojas gali mokinti tukstancius mokiniu vietoje 30. As manau kad tiems kurie nesimoko, kaip bausme uz per zema bala privalomi korepetitoriai. Manau ir destomo dalyko kokybe isaugtu, ir neliktu uz borto tie kurie pritingi skirti demesio, ir mokytojai turetu ka veikti.