Prezidentė rektorių prašė nenuleisti akademinės kartelės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2010-01-24 16:36
Labai idomu kas i tas nepopulerias specialybes eis, ju gi per prievarta ten nesukis net pati SMM. Jau geriau mokes, bet studins ka nori, arba neturint pinigu vaziuos i uzsieni dirbt.
Tetija 2010-01-24 16:39
Tai jei apribotų vietų skaičių, vis tiek atsirastų žmonių, kurie x pozicijoje įrašytų nepop specialybes, ir enįstoję kitur, studijuotų ten. Bet kad su studentų pasiskirstymų pagal specialybes tragedija Lietuvoje
kionig 2010-01-24 17:11
Butent kad paciuose abiturientuose problema, o tai jau patampa ir paciu aukstuju problema. Jie nieko geriau nesugalvos kaip vietu mazinima. Bent jau vasltybe maziau skirs krepseliu universitetams, tai mazes VF vietu, o i jas jau pateks geriausieji. Tuo paciu padides mokamu vietu skaicius ir tai priklausys kiek sustos, jei bankai dalins paskolas, bet artimiausius metus paskolas gales gauti irgi isrinktieji, tai bet kokiu atveju universitetams teks pinigauti. Aisku atsiras zmoniu, kurie rasys i nepopuliares studijas, bet kazin ar tiek daug bus zmoniu norinciu isvaistyti 3-4 metus veltui ? Jau geriau zmones eis i kolegijas, negu visokias kuno k akadamijas, zemes ukio, pedagoginius, nu ir niekaip iki pat virsaus neuzkis tu skiliu net ir per prievarta. Taigi taip ir toliau zmones begs i uzsieni laimes ieskoti arba dirbdami, arba mokytis.
Tetija 2010-01-24 17:22
Sori, bet kiek prisiklausius, tai kokia vadyba irgi ne kas kita kaip metų švaistymas. Bet vis tiek ten stoja masėmis. O žmonių, studijuojančių nepopuliariuose universitetuose ir taip yra. Manau, norinčių studijuoti universitete, nesvabru kokiam, vis tiek visada atsiras. Aišku, patys universitetai turėtų daug ką peržiūrėt ir pergalvot. Iš kitos pusės, vardą užsikelt ne taip jau ir lengva, net jei ir kokybė realiai pakeliama.
kionig 2010-01-24 18:17
Gal del to, kad visuomeneje sklando mitai apie pirsto pajudinima ar liezuvio malima ir alga su 2k lt i rankas. Arba tai, kad ten gali per savo draugo pazystamo drauge ir t.t isadarbint kokioje nors valstybineje istaigoje. Bet deja zmones kazkodel neanalizuoja, nors universitetai mazdaug pateikia studentu baigiusiuju isidarbinimo galimybes. Patiems reikia analizuot rinka ir stebet kas ir kaip. Aisku dabar vabyninku pilna, bet kodel i ja stoja dauguma, tai as ir nesuprantu.
Tetija 2010-01-24 18:27
kionig, patikėk, bet tai toli gražu ne mitas... kartais net sunku patikėti, kaip tūpi žmonės tampa vadovais (na patirtis skurdi, bet faktas, kad taip būna).
kionig 2010-01-24 18:39
Tikrai pats pastebejau sita, net ir savo studijuojamame dalyke. Dabar dilema kyla kur stoti ir ka mokytis ? Uztat tendencija tokia, kad stok ten, kas butu susije su kuo dirba tavo pazystami. Tai mat kazkaip labai daug lietuviai pazinciu turi, o sito jau nepazabosi prezidentes paraginimais
Tetija 2010-01-24 18:57
Šiaip stoti būtų bet kur gerai, jei susirinktų žmonės į kursą, norintys kažko išmokti. Bet kai 80% slysta dėl diplomo, nusirašinėja ir pan, o ypač kai universtitetai tai toleruoja, kokybe nė nekviapia. Tai iš kur bus gerų specialistų pas mus.
kionig 2010-01-24 19:31
Na bet kur stoti nera gerai, reiktu stoti ten kur turi ir gali tureti potenciala, kitaip pavirs studentavimu.
Tetija 2010-01-24 19:50
kažkaip ne iš tos pusės pasižiūrėjai.
kionig 2010-01-24 20:24
O tai is kurios tada ? Praktiskai tavo egzaminai pasirinkti vudirineje jau isduoda kur link esi ar tai tiksliukas, ar humanitaras, taip kad cia visi turetu laikyti 6 egzus, jei noretu stoti bet kur, nesvarbu ar i VF ir mokama.