Išaugs Lietuvos prezidentų stipendijų skaičius ir dydžiai  (0)

Švietimo ir mokslo ministerijos teikimu, siekdama skatinti gabiausius Lietuvos studentus, Vyriausybė priėmė sprendimą dėl Lietuvos Respublikos prezidentų vardinių stipendijų teikimo tvarkos pakeitimo. Padidėjo prezidentų Antano Smetonos, Kazio Griniaus ir Aleksandro Stulginskio vardinių stipendijų skaičius ir dydžiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gabiausiems valstybinių aukštųjų mokyklų studentams kasmet bus skiriama trisdešimt vardinių stipendijų – po penkias kiekvienai iš šešių studijų sričių. Iš kiekvienai studijų sričiai skiriamų penkių vardinių stipendijų po vieną bus skiriama neuniversitetinių studijų studentui (5 bazinės socialinės išmokos dydžių – 650 Lt), po dvi – pagrindinių universitetinių arba vientisųjų studijų studentams (5 bazinės socialinės išmokos dydžių) ir po dvi – magistrantūros arba vientisųjų studijų studentams (7 bazinės socialinės išmokos dydžių – 910 Lt).

Nuo 2009-2010 studijų metų iš viso kasmet bus skiriama penkiolika A. Smetonos stipendijų: po penkias humanitarinių mokslų, socialinių mokslų ir meno studijų sritims. Iš dešimt K. Griniaus stipendijų kasmet atiteks po penkias biomedicinos mokslų studijų ir fizinių mokslų studijų sritims. Penkios A. Stulginskio stipendijos bus skiriamos technologijos mokslų studijų sričiai.

Iki šiol valstybinių aukštųjų mokyklų studentams kasmet būdavo skiriamos iš viso šešios prezidentų vardinės stipendijos: trys – pagrindinių universitetinių studijų studentams (4 MGL – 520 Lt) ir trys – magistrantūros arba vientisųjų studijų studentams (6 MGL – 780 Lt). Pagal prezidentų veiklos sferas, stipendijos buvo skiriamos tik teisės ir politikos mokslų, medicinos ir visuomenės sveikatos bei žemės ūkio mokslų studentams. Į šias stipendijas negalėjo pretenduoti neuniversitetinių studijų studentai.

Nuo 2009 m. bus sudaromos lygios galimybės į stipendijas pretenduoti visų studijų sričių pagrindinių ir magistrantūros studijų gabiausiems studentams.

Kandidatai stipendijoms atrenkami atsižvelgiant į mokymosi rezultatus, studijų, mokslinės ir meninės veiklos įvertinimus, dalyvavimą konkursuose, ekspedicijose, mokslinės praktikos projektuose, paskelbtus mokslo darbus ir kt.

Prezidentų Antano Smetonos, Kazio Griniaus ir Aleksandro Stulginskio vardinės stipendijos skiriamos talentingiems, ypač pasižymėjusiems studijose, mokslinėje ir meninėje veikloje pagrindinių, vientisųjų ir magistrantūros studijų studentams. Jas kasmet teikia švietimo ir mokslo ministras. Vardinės prezidentų stipendijos Vyriausybės nutarimu pradėtos skirti 1995 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)