Išbandyti mokytojo profesiją pasiryžo ir 12 iškilių Lietuvos žmonių akcijoje „„Renkuosi mokyti!“ savaitė“  (3)

Šiandien, lapkričio 12-ąją, prasideda visą savaitę truksianti akcija – „Renkuosi mokyti!“ savaitė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jos metu iškilūs Lietuvos žmonės – muzikantai, aktoriai, sportininkai, verslo ir visuomenės atstovai – taps „mokytojais“ ir su mokiniais pasidalins savo srities žiniomis. „Renkuosi mokyti!“ savaite siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į mokytojo darbą – įdomų, prasmingą ir teikiantį daug naudos asmenybės tobulėjimui. Akcijoje dalyvaujantys žmonės pamokas ves 12-oje programoje „Renkuosi mokyti!“ dalyvaujančių mokyklų Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose.

Mokyti pasirinko 12-a kultūros, sporto, verslo ir visuomenės atstovų: kunigas pranciškonas Julius Sasnauskas, aktorius Andrius Žebrauskas, Šv. Kristoforo orkestro meno vadovas ir dirigentas Donatas Katkus, „Lietuvos ryto“ krepšininkas Marijonas Petravičius, SEB banko prezidentas Audrius Žiugžda, psichologė ir personalo konsultantų „Primum Esse“ direktorė Solveiga Grudienė, garsus buriuotojas ir kapitonas Steponas Kudzevičius, telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis, dainininkas ir grupės „InCulto“ lyderis Jurgis Didžiulis, keramikė ir laidų vedėja Nomeda Marčėnaitė, komunikacijos agentūros „VRP | Hill & Knowlton“ vykdomasis direktorius Mykolas Katkus bei Vytauto Didžiojo universiteto istorijos dėstytojas Rūstis Kamuntavičius.

Šiandien į mokyklas vesti savo sričiai artimų pamokų žengė Nomeda Marčėnaitė, Jurgis Didžiulis ir Audrius Žiugžda. Savo darbo vietas į mokytojo klasę vienai pamokai iškeitę žymieji „mokytojai“ vieningai tvirtino, kad sėkmę visuomeninėje veikloje ar versle dažnai lemiančios asmeninės savybės yra ypač reikalingos ir gali būti efektyviai ugdomos būnant mokytoju.

„Mokytojo darbo prestižas visuomenėje šiuo metu yra nepelnytai smukęs. Gebėti sudominti jaunus žmones, tiksliai suplanuoti darbus bei laiką, jausti atsakomybę už rezultatus – tai tik keletas mokytojui, kaip ir bet kuriam vadovui reikalingų savybių. Mokykla – puiki erdvė jas ugdyti, juk kasdien mokytojas priima gal net daugiau svarbių sprendimų nei dažnas įmonės vadovas“, – sakė socialinę programą „Renkuosi mokyti!” inicijavusio SEB banko prezidentas Audrius Žiugžda, šiandien Vilniaus Šv. Kristoforo vidurinėje mokykloje penktokams vedęs ekonomikos pamoką.

„Mokytojai – didžiausi filantropai. Jų gaunamas atlygis tikrai neatspindi milžiniško jų indėlio į visuomenę. Pasirinkusieji mokytojo kelią yra drąsūs žmonės, nebijantys pasiaukoti“, – samprotavo grupės „InCulto“ lyderis Jurgis Didžiulis, Vilniaus A. Vienuolio pagrindinėje mokykloje penktokams dėstęs anglų kalbą.

Keramikė bei laidų vedėja Nomeda Marčėnaitė Vilniaus S. Nėries gimnazijoje dešimtos klasės mokiniams vedė ne tik technologijų pamoką, bet ir diskusiją apie tai, ko vaikai iš šios pamokos tikisi ir kaip ji gali prisidėti prie turiningo jų laiko po pamokų, ragino ieškoti savo unikalių talentų. „Į pamoką pažvelgiau neformaliu žvilgsniu. Manau, daug svarbiau vaikams ne pateikti žinias, o mokyti juos klausti, skatinant įgimtą jų smalsumą. Jei būčiau mokytoja, labai anksti apeliuočiau į jų sąmoningumą – juk neturime žinoti visų atsakymų, turime mokėti tinkamai paklausti“, – savo požiūrį į mokymą dėstė N. Marčėnaitė.

Visas akcijos dalyvių vedamų pamokų tvarkaraštis paskelbtas interneto svetainėje www.renkuosimokyti.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)