Ieškoma gabių vaikų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-11-15 21:41
praktiskai tokios nera...kievienas zmogus yra kazkam gabus (mano nuomone), bet kodel tu to klausi jeigu perskaitei sita diskusija ? geriau pasakyk ka tu galvoji.
Dvigubas nulis 2008-11-15 21:49
bet kad tokių nesąmonių komentaruose pilna, kad žiauriu daros. Čia kažkas iš pasakų prisiklausė, kad gabus žmogus tik knygas ir "grauš", jokios praktikos. Matyt tuos gabius vaikus ir matei savo akiraty, kai karves reikėjo melžt. Vaikų skirstymas į gabius ir negabius yra labai sveikintinas dalykas, ir toks dalykas turėtų tikrai egzistuot švietimo srity, tačiau nėra taip. Kodėl vaikas turi gaišt savo laiką dėl tų, kurie viską perpranta iš 2 pamokų, nors jis iš 1 supranta? Kuo didesnis kvalifikavimas - tuo didesnė nauda. Tiek pačiam vaikui, tiek visuomenei. O dėl Licėjaus ar KTUG, tai nemanau, jog reiktų juos pašiept. Bent porą žmonių padaro tikrai gabiais.
Vytautas 2008-11-15 22:04
Žmonių gabumui mokykla neturi įtakos - ji nebent suteikia žinių. O truputi ironija iš mano pusės abiem šiom paminėtom mokyklom buvo pelnyta - jos save mėgsta tituluoti geriausiomis Lietuvos gimnazijomis. O ar gali būti kitaip, kai jose mokosi geriausi mokiniai? Vat jei jos surinktų įvairaus gabumų mokinius ir išleistų laidą, žiniomis pralenkiančią kitų gimnazijų mokinius, o tada jau neliktų jokios ironijos.
M.Mantas 2008-11-15 22:07
Buvau priimtas į tą NMA, bet nesamonė ten. Nedariau užduočių, tai jie net į mano laiškus neatrašinėjo Nekultūringi. Ten duoda užduotis ir sako "daryk". Jiems px ar pats darai, jiems px ar žinai kaip daryt, jiems px ar yra kurnors informacija kaip daryt. Jie gal plauna pinigus, per sesijas.
Vytautas 2008-11-15 22:15
Tai iš principo NAM kažkas tokio kaip ir Fotonas? Darai užduotis ir po kiek laiko gauni pažymėjimą apie mokyklos baigimą? O pliusų iš to yra apart "smegenų mankštos"?
Dvigubas nulis 2008-11-15 22:17
pritariu dėl pastabos, mokykla suteikia nebent žinių. Gal jos ir neturi teisės girtis, tačiau save laikyt aukštesnėje vietoje lyginant su kitomis gimnazijomis - turi. Licėjuje visi mokytojai puikia išmano savo dalyką, ko eilinėse Lietuvos mokyklose/gimnazijose tikrai trūksta. Dėl KTUG nežinau. Fotono baigimo pažymėjimas duoda "pliusių" stojant į Fiziką, jei neklystu. Šiaip tokių mokyklų naudingumas priklauso tik nuo pačio besimokančiojo.
Vytautas 2008-11-15 22:22
KTUG situacija dėl mokytojų irgi gera - ten surinkta dalis pasišventusių dėstytojų tiesiai iš KTU, žodžiu bent dėl pedagogų nusiskundimų nesu girdėjęs.
Anonymous 2008-11-15 22:31
Dvigubas nulis, tai tavo manymu istisi universitetai su simtais ir tukstanciais mokiniu sudaryti tik tam, kad "padarytu gabiais" keleta mokiniu ??? ir cia skaitosi protinga sistema svietimo taip ??? na tai puiku as tada neturiu jau ka kalbet.... tai gal dar koki genocida padarykim tiem kurie nera tokie "gabus", nes jie beverciai pilieciai i juos nereikia kreipt demesio nes is ju nera jokios "naudos" ? absurdas visiskas, del to ta musu svietimo sistema tokioj duobej ir sedi, amzinai apie visokias reformas ir kalba...ir tau asmeniskai duosiu toki kvaila pavizdi: sakykim, kad as Petras melzejas ir labai gerai moku pamelzt ta karve ir pasikvieciam "vaika geniju", duodam jam pamelzt, beabejo jis nesugebetu to padaryt, tai taip iseina, kad jis negabus, nes nesugeba pamelzt, o as kaip tik genijus iki kokio absurdo galima nusileist...
Anonymous 2008-11-15 22:43
Gali visko būti, kad paklausėte tik tam, kad būtų pripažinta, jog apibrėžimo nėra. Tačiau, kadangi diskusija mane šiandieną sudomino, taigi (iš žodyno): gabus - kuris lengvai perpranta. Taigi gabus vaikas - tas, kuris lengvai perpranta pagrindus daugely sričių (disciplinos mokykloje). Visi kiti - gabūs sričiai ar kelioms. Viskas gerai. Puiku! Tačiau, kai vaikas iš visų pamokų neša 9,10. Jis tampa "vunderkindu, knygų graužiku, ant kurių seniai padėta, didžiausiu atsiskyreliu". Ir jeigu benraamžiai vos ne taip, kad tyčiojasi iš tokio vaiko, tai dar ir tokioooos svetainės forume kažkiek jau ūgtelėję žmonės... Kai mokiniui kokie 14m, ypatingai kitų nuomonė pasidaro svarbi - kenčia mokslai. Kiti kurie nepasiduoda tada ir tampa užsidarėliais knygų graužikais, nes mažai kas juos tepriima. Aišku puikios aplinkybės, kai gabus vaikas sugeba laviruoti ir savo galvą iškelt kaip pranašumą, gali ir pakeist situaciją. Bet būna vaikų, kurie ir lieka tais "baisiaisiais moksliukais". Prieš tokį tapsmą galima jį perkeltį į mokyklą, kurioje žmonės bus kaip jis. Juk natūraliai niekur nėra lygybės.
Anonymous 2008-11-15 22:46
Ir dar čia pagalvojau, kad gabumas gali visko būt su įgimtumu susijęs, bet svarbiausia čia, žinokit, šakės kaip svarbiausia - aplinka, ikimokyklinio amžiaus aplinka.
Anonymous 2008-11-15 22:53
- asmuo, turintis aukščiausią kūrybinę galią. Nemaišom.
Nightbringer 2008-11-15 22:58
Kažin kodėl tada kiti gabūs vaikai sunkiau pritampa?
Anonymous 2008-11-15 23:09
Šakės, man jau kraujas verda, nepykit, bet tikrai labai įdomu. Man peršasi tokia išvada: aplinkybės ir fiziologija sukuria mažiau gabiųjų daugumą. Masės yra masės. Ne masės sunkiau pritampa. Mažiau gabūs tampa specialistais. Gabūs - profesoriais, nes ir jiems anksčiau ar vėliau reikia pasirinkt kryptį.
Anonymous 2008-11-15 23:25
pilnai sutinku, kadangi profesoriavime reikia daug teorijos. Del geniju ir gabiu tai cia supainiojau.
Anonymous 2008-11-15 23:26
Gerbiu galva turincius zmones,kurie sugeba pritapt,prie mases + gerai mokytis,o ne zubrius
Nightbringer 2008-11-15 23:32
Na jei šiame pasaulyje vyrauja tik stereotipai ir buki darbdaviai, tada nieko nuostabaus, kad kai kuriems sunkiau pritapti prie žmonių kuriems visai kas kitka rūpi...
Anonymous 2008-11-16 00:01
Pikti žvilgsniai abipusiai, norėjote pasakyt. Bet iš tikrųjų dar turėčiau daug pasakyt, šiuo atveju parašyt, bet apėmė nusivilymas, gyvenkit taip ir toliau, mielieji žmonės, gyvenkit. Iš tikrųjų daug kabliukų atradau, kad ir Jūsų, mielas pone, žinutėje, kuriuos galima būtu Jums pačiam suvaryti, bet būtų per žiauru, taigi sėkmės.
cia. 2008-11-16 19:18
kaip cia kazin tuos gabius atrinks, taigi gabus ne tas kuris daugiau zino, o kur geriau supranta. O del tu kur kur kiaurais 10 mokos ir su nieko nebendrauja tai jie ne tai kad gabus, o cia jau auklejimas turbut toks buvo ar siaip kokie nors kompleksai... ir turbut jie kaip tik maziau gabus tik va kala viska kol zodis i zodi iskala.
Anonymous 2008-11-16 20:21
butent. kodel pusei komentavusiu zmoniu gabus=knygu grauzikas?? gabiam ne knygos svarbiausia! beje gabus dazniausiai ir gyvenime gabus: moka visur prasisukti, nes reikia ideti maziau pastangu ka nors norint padaryti. is vienos puses tai gerai, is kitos nelabai. is savo patirties zinau: mokykloje sededavau ir neturedavau ka veikt, kol kitiems aiskindavo, todel atpratau ka nors mokytis isvis, po to tai tikrai negerai atsiliepe-laiko kam nors suprasti man iki siol reikia maziau nei daugumai pazistamu, bet kartais paprasciausiai tingiu pradeti ka nors daryti. butent del to laikau NMA puikia ideja - zmones gales tobuleti pagal savo galimybes. Ir cia visai ne kitu diskriminacija. Yra sportininku mokyklos, kur priima pagal gabuma sporto sakai, fizinius duomenis. Jei manes nepriimtu, zinociau kad tiesiog neatitinku kokiu nors keliamu reikalavimu, o ne staugciau visam pasauliui, kad mane diskriminuoja ir gal isvis genocida nori ivykdyti
rimasD 2008-11-16 21:12
Gabus yra ne tas, kuris iškala, o tas kuris gerai supranta.Yra tikrai,kaip rašo Gabi, tokių vaikų, kuriems mokyklinės programos perlengvos.Tokiems vaikams, pagal jų gabumus, reikėtų parinkti specialias programas, su sustiprintu dėstymu jų mėgstamam dalykui.Kitaip tokiems vaikams beveik nėra ko veikti paprastoje mokykloje. Aš nemanau, kad kiekvienam gabiam vaikui būtų atskira programa, bet gabių vaikų atranka yra žingsnis į tą pusę.