Ieškoma gabių vaikų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-11-16 23:26
Na čia geras straipsnis, dabar pačiam aiškiau pasidarė kas visgi yra gabus vaikas ar kalikas. Paskaičiau, palyginau save su kitais ir galiausiai nustūmiau ankstesnes abejones ir labiau save priskyriau į kalikų pusę... Kodėl taip? tiesiog iš visų pamokų 8-10 nesusirenku, yra 2-3 pamokos kuriose 8-9 išlaikau (dabar abiturientas). Nenusivyliau, nei apmaudo nejaučiu didelio, bet jei jau nesi gabus, siekti vistiek reik aukščiausio. Pats eisiu sunkiausiu keliu, daug kalt reiks, bet tiesiog siekiu patobulėjimo. Juk galėčiau gerai gyvent ir nesimokydamas tiek, bet bijau kad ateity mane sups alkoholikai, keikūnai ir kitokio plauko asmenybės, ką geram žmogui tokių tarpe daryt? , mieliau jau tada pasišvęsiu mokslui. Taip kad, reziume, būtume kultūringesnė tauta, tai ir dėl ateities būtų ramiau, ir kalt nereiktų tiek (nepykit tautiečiai)
nerijusmazetis 2008-11-17 00:02
Maždaus apie 1988 m. buvo pradėta skirstyti mokinius mokyklose į gabius ir mažiau gabius (kai kurie tai turėtumėte prisiminti - gabesni eidavo į "A" klasę, mažiau gabūs į "B" klasę, o visi kiti į "C", "D", ir t.t.), nes norėta atrinkti gabesnius, bet tokia sistema nepateisino vilčių (yra daug priežasčių: 1. neįmanoma parengti atskiros programos pagal priimtus standartus, 2. diskriminuojami, nuvertinami kiti mokiniai ir t.t.). Kadangi skirstymo metodika nepasitvirtino, pradėjo taikyti (mano manumu pavykusią) kitą metodiką - gabesnį susodindavo viename suole su mažiau gabesniu ir kad gabesnis nesėdėtų neturėdamas ką veikti, padėdavo mokintis mažiu gabiam, jam aiškindavo užduotį kaip išspręsti ar kaip geriau padaryti.
Anonymous 2008-11-17 12:57
Vat priedo, kap pavizdi galiu papasakoti is savo asmeninio gyvenimo apie nenusisekusi bandyma nuo vaikystes sukurti sustiprinta ir paprasta anglu kalbos grupe. Kai buvom 2oje klaseje atejo anglu mokytoja ir atseit "nustatinejo" kurie gabesni kalboms, o kurie - ne. Jos testas kiek pamenu, nes buvau gan mazas, buvo toks: ji pasako sakini angliskai ir tu ji turi atkartot, tada inai pasiklauso ir nustato tavo "gabuma", na as i ta gupe nepatekau, nes mat negabus buvau tai man anglu mokymas prasidejo 4 klaseje ir jis buvo susilpnintas, beabejo man tos pamokos buvo lengvos ir as ten miegodavau visus metus iki 9~10 klases man rodos aisku kazka ten ismokom, gavom nebloga pagrinda zodziu. Na bet kaip visi suprantate anglu egzaminas buvo reikalingas visiem, o man taip pat valstybinis, todel 11 klases profiliavime as jau turejau galimybe pasirinkti A lygi, ir mano nustebimui as ne ka atsilikau nuo savuju klasioku kurie atseit buvo gabus, kai kuriais atzvilgiais juos net aplenkiu, tik reikejo papildomai pasimokyt gramatika, nes pas mus toj "atsilikeliu" grupej apie tokia nelabai tekalbejo tai vat jums puikus nesekmingo skirstymo pavizdys, aiskiu dabar jau tai panaikinta. Bet saves super protu irgi nepavadinciau, nes vieni dalykai man sekasi itin gerai, o kiti reikalauja didesnio mokymosi. Tad bendrai tariant su tais skirstymais labai atsargiai reikia, yrac vidurineje mokykloje. Bet to pats daugeli metu mokinausi D klaseje (pagal skirstyma butu patys "negabiausi") na, o po klases isardymo - A klaseje (tai vadinamuju "gabiuju") irgi paradoksas
Windas 2008-11-17 13:26
Atleiskit uz mano kukluma ir nesupratinguma... bet ka reiskia gabus vaikas? Kiek supratau iesko ne gabaus mokinio o gabaus vaiko... Tai pagal mane zmogaus tas kuris bando kazka pasiekti stengesi ir jam tai isheina.... prie ko cia griauzikai? Seip tas gabumas lietuvoje nu nzn... Pvz mano steriotipas.. Esu.. ehem nemegau shules nelankydavau Semestrus ishtemdavau ant 4 kartais 3 ir einu pataisu.. sunkiai mokiausi.. Informatikos mokytojai manes nemego... Iki siu dienu lietuvisku windowsu nesuprantu 12kl Mokyklini inormatikos egzamina laikydamas gavau 6.. seip visus egzus laikiau mokyklinius.... Mano dabartinis gyvenimas: Pilnai save ishlaikau, uzdirbu tikrai daugiau nei tie kurie baige univerus ir t.t., darbas gps/navigacines bei sekimo sistemu web srityje programavimas. Skaitau knygas? TIKRAI NE.. per gyvenima esu perskaitias gal 3.. ish tu 3 prie 2 esu uzmigias ir nedaskaiciau ir tingiu skaityt... Ar mextu mokytis? NE nes nieko idomaus nemokina. Kaip ishmokau viska? Nes mextu zaisti kompiuterinius zaidimus tad susidomejau programavimu... Vaikysteje begdamas ish pamoku namie mokiausi programuoti tep ir ishmokau. Ar esu socialiai nepazangus? Abejoju tuom. Ar esu no liferis? TIKRAI NE MEXTU KLUBUS TUSUS IR PANAS.. na dbr yra 1 ir su ja laimingas. Mokiausiu 2 gimnazijuose: 1. Elektrenu versmes gimnazija 2. Siauliu didzavrio gimnazija Kas siaulietis ta shule turetum visi zinot.. likes antrais metais buvau.. paskui per 2 metus 4 klases perejau + dirbau nes taip jau gyvenimas susikloste... Tai dbr ash gabus? ABEJOJU NES LABAI DAUG KA TINGIU DARYTi.. Prasau apibrezkite ta GABUS... kas tai... Pagal kokius kriterijus gabus... kokios pastangos bus dedemos izvelgti gabuma... Ar yra atskrta gabumas nuo savarankiskumo? Ar gabus mokinys ir tas kur sedi vaiku kolonijoje uz ish prievartavima bet mokslo srtyje jis ishtikro daug protingas? Ar i tokius kas nors demesi atkreips? mano nuomone.. pavydti tiems "Gabiems" nereik... Keikti juos juolab nereik.. Bet ar tikrai lietuva atsizvelgs i gabius vaikus. atsakymas: NE.. cia tik mano nuomone manau kikvienas turit savo.
Anonymous 2008-11-17 13:47
Sutinku su Windas. Lietuvoje tikrai niekas i nieka neatsizvelgs. O svietimo istaigoms juk reikia pasirodyt lietuvai, kad kazka jos daro. Ir mano paziuriu, jos naudos daugiau siekia sau nei, kad ir mokiniu naudai.
Anonymous 2008-11-17 14:08
Iskilo vienas toks klausimelis... Sitame konkurse skelbe, kad priims tuos kurie mokosi vien 10? Kurie yra kaip jus vadinate (knygu grauzikai)? Pirmiausiai susizinokite kokiu konkursiniu budu atrenkami tie gabus vaikai... Gal tiesiog atrenkami tie vaikai kurie yra lankstus gyvenime... Mokantys bendraut ir pritaikantys savo zinias, prota tam tikrose situacijose ir uzduotyse... Nemanau, kad svietimo ministerija nori surinkti kruva snobu su kuriais butu sunku susikalbet...
Windas 2008-11-17 14:19
Niex nesako kad ims griauziukus... sakau kad nelabai apibendrintas zodis gabus.... klausimas dar kokio sferoje gabus... Zmogus gabus gali buti ir kovos menams tai ar ji paiims?
Anonymous 2008-11-17 14:23
Kam cia diskutuoti vejus ir spelioti ka atrinks ir ko ne? Kai paskelbs kokiu budu ir ka atrinko, tada manau galesime visi padiskutuoti ir pareiksti savo nepasitenkinima Lietuvos Svietimui
Anonymous 2008-11-17 16:25
Lietuvos svietimas ir tiap jau yra smukes ir gilioje duobeje. Bandome perimti tai ka vakarai megina atsikratyti pas saves. Manau reiketu maziau kitus kopijuoti. Siaip manau gal ir pagirtina, kad bandoma kazka daryti. Bet mano manymu tas ,,skirstymas" i gabius ir negabius nesamone. Kas nubrez riba, kada zmogus gabus ir kada ne?
Windas 2008-11-17 16:35
Gyvenimas... tik kaip minejau vis neaku kokio sferoje ... Jei isrinks visus Mokslo srityje gabius tai gaunasi amatininku gabumas niekam nevertinamas lieka ir tex jiems dziaugtis alga uz kuria isheis i menesi pora deshreliu pakeliu nusipirkti?
Anonymous 2008-11-17 18:34
Atleidžiame, tai atleidžiame už kuklumą, bet žinokit: tai yra žiauru.
Anonymous 2008-11-17 20:19
ne tame mieste iesko