G.Steponavičius ėmėsi mažinti biurokratiją mokyklose  (2)

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius, šiandien pradėjęs eiti pareigas, pasirašė pirmąjį įsakymą „Dėl dokumentų skaičiaus mokyklose sumažinimo“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ministro įsakymu sudaryta darbo grupė iki sausio 15 dienos turės pateikti siūlymus, kokių privalomų dokumentų bendrojo lavinimo mokyklos ir ikimokyklinio ugdymo įstaigos galėtų atsisakyti, ir kaip derinti papildomos informacijos poreikį iš apskričių viršininkų ir savivaldybių administracijų.

Darbo grupei vadovauja Vaidas Bacys, Šiaulių Didždvario gimnazijos direktorius. Į darbo grupę įeina švietimo ir vadybos specialistai.

Dokumentacijos gausa mokyklose – mokyklų bendruomenėms labai aktuali problema. Tai parodė Švietimo ir mokslo ministerijos užsakymu šiemet atliktas tyrimas „Dokumentacijos gausos bendrojo lavinimo mokyklose apimties studija“.

Tiek administracijos darbuotojai, tiek pedagogai, vertindami dokumentacijos padidėjimą per paskutinius penkerius metus, akcentavo padidėjusį įvairių tyrimų anketų srautą, mokyklos vidaus audito dokumentaciją, įvairių formų, ataskaitų, lentelių pildymą popierine ir elektronine forma.

Šis naujas tyrimas bus pristatytas gruodžio 16 dieną Švietimo ir mokslo ministerijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: vtv.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: