VDU kviečia moksleivius į informatikos ir matematikos viktoriną  (1)

Vytauto Didžiojo universiteto Informatikos fakultetas kviečia vyresniųjų klasių moksleivius dalyvauti informatikos ir matematikos viktorinoje “IFtorina’09”. Jau trečius metus organizuojamas renginys vyks 2009 m. sausio 31 d.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viktorinoje kviečiami dalyvauti 3-4 gimnazijos ir 11-12 vidurinės mokyklos klasių moksleiviai. Renginio dalyviai savo išmonę galės atskleisti įvairiose individualiose ir komandinėse rungtyse, klausysis mokslo populiarinimo paskaitos, išbandys jėgas kūrybinio namų darbo konkurse. Renginio nugalėtojams, stojantiems į VDU Informatikos fakultetą, suteikiami papildomi konkursiniai balai. Mokinius atlydėję mokytojai galės dalyvauti informacinių technologijų seminaruose, kuriuose bus pristatytos šiuolaikinės nuotolinio mokymo(si) galimybės, tvarkaraščių sudarymo subtilybės, naujos priemonės programavimo ugdymui informatikos pamokose, o taip pat apžvelgtos pasaulinių informatikos olimpiadų tendencijos.

Visiems renginio dalyviams Anglijos Bournemoutho kino akademijos doktorantas, Anglijos internetinės televizijos „Vision News” vyriausias kompozitorius Titas Petrikis papasakos apie šiuolaikines IT galimybes įgarsinant kino filmus.

„Šia viktorina siekiame pristatyti informatiką ir matematiką kaip patrauklias ir perspektyvias specialybes, skatinti informacinės kultūros plėtrą jaunimo tarpe, ugdyti mokinių kūrybiškumą. Moksleivius supažindinsime su studijomis VDU, čia dirbančiais dėstytojais, besimokančiais studentais ir jų atliekamais darbais“, - sako Informatikos fakulteto dekanas doc. dr. Kęstutis Šidlauskas.

Iftorina‘07 ir Iftorina‘08 dalyviai sako: „Tai puiki galimybė gerai praleisti laiką ir susipažinti su naujais draugais“, „Suteikta galimybė pasitikrinti savo žinias“, „Kai toks smagus renginys norėtųsi, kad jis niekada nesibaigtų“, „Renginys praplėtė akiratį, nauja patirtis ir neblėstantys įspūdžiai“, „Puikiai suorganizuotame renginyje net ir nieko nelaimėję buvo patenkinti gerai praleistu laiku“, „Ateityje beveik viskas bus susieta su informacinėmis technologijomis, o jūs suteikiate galimybę pamatyti, paliesti, sužinoti !“.

Renginį remia Lietuvos Energetikos Institutas, Microsoft Lietuva, TEO, Omnitel, ECDL ir kt.

Viktorina vyks VDU Informatikos fakultete (Vileikos g. 8, Kaunas). Norintys dalyvauti prašomi registruotis tinklapyje http://iftorina.vdu.lt iki 2009 metų sausio 19 dienos. Renginys nemokamas, tačiau dalyvių skaičius ribotas.

Daugiau informacijos apie 2009 metų viktoriną bei 2007-2008 metais vykusių renginių akimirkas rasite internetinėje svetainėje http://iftorina.vdu.lt. Nespėję užsiregistruoti į renginį jo transliaciją galės stebėti internete.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: