Vyriausybė pritarė aukštojo mokslo „revoliucijai“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2009-01-07 19:45
Tai taip ir nesupratau, ar studiju krepselius gaus tie, kurie gerais pazymiais baigia mokykla, ar tie, kurie aukstais balais islaiko egzaminus...?
Anonymous 2009-01-07 20:10
Va čia tai šaunus reikalas! Gerbiu
fonomanas 2009-01-07 20:28
manau ir egzaminu rezultatus cia iskaito, tik idomu ar nesugalwos universitetai pvz perpuse nukirsti financuojamu vietu. wat tada tai bus blogai. beje per zinias girdejau jog po keliu metu visi studentai bus pervesti i sia sistema. taipogi, jei istojes i vf, mokinsiesi nepakankamai gerai negi paims ir pilnai mokama padarys?
Pumper 2009-01-07 21:02
Tegu jie geriau sumoka stipendijas prieš įvesdami savo tą naują tvarką.
Anonymous 2009-01-07 21:19
Nu man labai idomu ka jie laiko "gerai besimokanciu", tai tegul gudrociai pasako sistema, pagal kuria skirstys tuos krepselius.
Anonymous 2009-01-07 21:49
saunu,jei krepseli gaus tie kurie 'gerai baigia mokykla' tai abiturientam daaaar labiau padideja stresas ir gerai egzaminus islaikyt ir gerus metinius turet,taip sakant kryptinga atranka vyks,kas nerviskai stipresnis,tas isgyvens..
Anonymous 2009-01-08 00:19
Kaip supratau kiekvienas gerai baiges studijas, tures sau krepseli ir tik jo pasirinkimas bus kur su tuo krepseliu nueiti, i kokia aukstaja mokykla. Del skaiciavimo, tai bus daugmaz taip skaiciuojama: paziurime kiek turime pinigu, paskaiciuojame kiek studentu laike egzus, tada paziurime kurie ka pasirinko, paskaicuojame kiek ju studijos kainuos, tada vel paziurime kiek turime pinigu, pinigu bus maziau, negu reikia visiems ir tada nuo virsaus pagal taskus pradedame skirstyti pinigus: humanitariniai mokslai, mazesnis krepselis, gamtos mokslai - didesnis. Kai baigiasi pinigai, nubreziame linija, kurios zemiau visi studentai tures moketi pilna studiju kaina.
Paberzis 2009-01-08 00:47
Tai suprantu taip - kiekvienai sriciai bus skirta tam tikras skaicius tu krepseliu (Tiem 20, tiems 50, o aniems 10 (fakulteto lygiu)), neabejoju, jog kiekvienais metais tu krepseliu skaiciu perskirstys, kad nesusidarytu i pagal galimybes perspektyvesnės specialybės gal is dalies teisinga sistema (gaaal), taciau puikiai zinau, jog liks daug nuskriaustu geru studentu. Pvz as studijavau toki dalyka, kur visi puikiai mokesi ir vf-dvf sprendesi vidurkiu desimtuju dalimi bet tai nepatekai i vf - tai mokek 520lt, o dabar taip suprantu - pritrukai 1 desimtosios ir krapstyk 2500-3000 nepavydetina, bet kaip sokoma čiut čiut nesiskaito Bet kuriuo atveju man labai idomu kaip su paskolu davimais ir stipendiju mokejimais? Nes puikiai zinau, jog norint mokintis labai gerai, o ne tik vidutiniskai gerai (puikiai moka tik isimtinai isskirtiniai asmenys), reikia daug laiko ir pastangu ideti. Tad laiko darbui nelieka. O tada is ko gyventi? Bet kuriuo atveju kazka as ne taip suprantu, nes pagal taip kaip parasiau gaunasi, jog tai ne studentu krepseliai, o dalyku krepseliai. Kas galit - pataisykit mane, ka ne taip supratau
femto 2009-01-08 02:52
atsiprasau uz savo netatktiska elgesi, bet tokias nesamones daro ta nauja Vyriausybe, kad nu i nafik, buvo gera sistema: puse gauna nemokama moksla , kita likusi puse moka 520lt, arba kaip A.Monkevicius norejo , kad moketu uz moksla tie , kurie turi skolu, tai ne, pridurkai sumaste kazka visiskai absurdisko, kur ritasi ta Lietuva
Anonymous 2009-01-08 06:33
E studentai aikit dirbti bl gereu....
Anonymous 2009-01-08 09:20
Patys rinkot...arba buvot tam abejingi,dabar sedekit ir tylekit...
Smėlis 2009-01-08 10:26
aukštąjį mokslą reformuoti buvo būtina. nežinau ar ši sistema bus gera, bet dabartinė yra absurdiška. mokosi tuose universitetuose visi kas gali, mala ekskrementus ir galiausiai viskas baigiasi diplomu, kuris ne užsidirbtas, o nusipirktas. reikia padaryti bent taip, kad tas "nusipirkimas" kainuotų kur kas daugiau. gal tuomet mažiau atmatų eis univero suolus trinti. universitetas turi būti ta vieta, kurioje mokosi išrinktieji (gabiausi, sumaniausi, išradingiausi). visiems kitiems vieta profkėse. dabar taip nėra. aišku švietimo sistemos keitimas yra tik vienas dalykas. privalo keistis požiūris visuomenėje. žmonės (darbdaviai) privalo suvokti, kad svarbu ne vien tai, kad baigei universitetą, bet kaip baigei.
Anonymous 2009-01-08 11:03
Naujoji sistema nenusimato geresnė už dabartinę. Vis skalambyja varpais "gerai besimokantis", "pažangus" studentas. Viskas krinta ant jo pečių. Bet palaukit, o Kas prižiūrės ir nustatys, ar jie pakankamai atlieka avo darba, kas išguis iš jų senų smegeninių studentų engimo lyg kokių atmatų, kas juos išmokys dėstyti, o ne skaityti?Ir apskritai, ar jiems bu kažkokia kontrolė? Nes dabar žaidimas - į vienus vartus. Tokių pavyzdžių galima pasižiūrėti,kad net koktu darosi. Tačiau dabartinė sistema iš esmės dėl to nenukentėdavo, o naujoji - labai kentės. Valio!
Anonymous 2009-01-08 11:06
baigusiojo žinias. Taip, jisturi diplomą ir mato jame rezultatus, tad bandomojo laikotarpio būdų pakankamai gerai gali įvertinti studento žinias ir gebėjimus, nepriklausomai nuo to, kas parašyta diplome.
Anonymous 2009-01-08 15:14
jei moketu tie, kurie turi skolu butu labai neteisinga tiksliuju mokslu studentams, nepaslaptis, kad ten zymiai sunkiau ju netureti
WelniuRumai 2009-01-08 16:05
Yra dbr dunduku, bus ir prie sios sistemos. Ir tas diplomas nic nieko nereiskia. Va jis turi diploma jis genijus... Totali nsm. Tas diplomas prades igaudinet siokia tokia prasme tik po 2-3 metu tame darbe, kur su tuo diplomu istojai. Na gal ten kokioj socialinej ar humanintarinej specialybei galbut iskart, taciau kitur turesi viska is naujo mokintis, nes praktikos absoliuciai negauni tuose univeruose, vien teorija. Ir kol ta teorija ismoksti pritaikyt praeina gana nemazai laiko.
Anonymous 2009-01-08 18:03
nematau refotmos, tik pinigų perskirstymas tarp valstybės, studentų, universitetų ir bankų. Apie aukštojo mokslo reforma galima pasiskaityti pilieciai. lt/ minerva/
Anonymous 2009-01-08 19:05
Taip kalbis, nes matyt dar nstudijuoji, arba studijuoji, bet dar nedirbi. Tod4l valkioji iš kažkur pasigautas mintis. Deja, yra ne visai taip. Matai, ateiti kūriesi pats. Jei tu nesugebi pagal specialybę susirast darbo - problema tavo, pasirinkai neteisingai. O tas "darbe reikia iš naujo mokytis" yra absurdas. Darbe iš naujo nereikia mokytis, darbe reikia tik išmokti dirbti su papildoma įranga, kadangi tos įrangos šiais laikais ant svieto - neapsakomai daug ir įvairios. Tačiau jei tu turi tvirtus pagrindus, esu čiupinėjęs universitete bent kažką, tau tai nesukels jokių problemų. Matai, visam pasaulyje universitetai atlieka ne tokį vaidmenį. Jie skirti ne ta, kad tave išmokytų dirbti staklėm, o suteikti daugiau bendrų žinių, praplėsti loginė mąstymą. Todėl viur normaliose šalyse vių pirma yra propaguojamos vadinamos "profkės", o tik po to universitetai. Profkė tau suteikia darbo įgūdžių, universitetas - visa kita,.
lape 2009-01-08 20:06
Visiem mūsų universitetam reikia suteikti kolegijų statusą - pagal ten besimokančių lygi, ir viskas atsistos į savo vietas. O rimtų mokslinkų Lietuvai nelabai ir reikia. Nu nebent kokio kaimo turizmo mokslo daktarų.
Anonymous 2009-01-08 20:07
Kažkaip pas mus visos reformos prasideda ir baigiasi tik su pinigų paskirstymu (matyt kažkam taip naudingiausia).