NASA ir „Google“ kuria ateities universitetą  (10)

Šviesiausi protai iš NASA, „Google“ bei kiti pirmaujantys savo srities mokslininkai kuria universitetą ateities lyderiams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NASA ir „Google“ pradėjo bendradarbiauti kuriant Singular universitetą, kuriame turėtų dėstyti mokslo ir šiuolaikinių technologijų genijai. Šiuo projektu siekiama „išspręsti žmonijos didžiąsias problemas“.

Universitetas, kuris pravers duris šių metų birželį, bus įkurtas NASA centre Silikono slėnyje (Kalifornija, JAV).

Universitetas startuos su 9 savaičių magistro studijų programa, kuria siekiama padėti dabartiniams pasaulio lyderiams pritaikyti verslą prie šiuolaikinių technologijų.

Be įspūdingo pavadinimo, nurodančio į labiausiai suspaustą juodosios skylės centrą, nuo kitų Vakarų universiteto ši institucija skirsis tuo, kad nesieks tapti vienos disciplinos pirmaeive, o bandys apjungti įvairias sritis – biotechnologijas, robotiką, teisę, etiką, finansus ir pan.

Teigiama, kad tarp studentų pageidaujama matyti ateities vadovaujančius pareigūnus, universitetų vadovus ir vyriausybių lyderius, kurie turėtų pradėti dar labiau bendradarbiauti. Tad universitetas primena, anot „Popular Science“, „kambarį, kuriame surinkti šviesiausi ateities protai ir kurie nuo tramplyno šokdinami į ateitį“.

Jeigu pageidaujate ateityje tapti milijardinės kompanijos vadovu ar užimti nemenką postą pasaulio politikoje, paskubėkite užsiregistruoti. Mokinių skaičius pirmais metais bus ribojamas iki 30 studentų kurse.

Tačiau, jeigu nespėsite, labai nepergyvenkite, nes universitete dėstomi dalykai ir studijų programa bus paviešinti internete pagal pelno nesiekiančią (ang. creative commoms) licenciją.

Tarp universiteto steigėjų minimi tokie garbūs mokslininkai kaip Pete`as Wordenas, vienas NASA vadovų, mokslininkas ir išradėjas dr. Ray`us Kurzweilas bei dr. Peteris Diamandis, X fondo, remiančio revoliucingiausias mokslo idėjas, vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: