„IFtorinos 2009“ dalyviai – gabūs ir kūrybingi  (0)

Kaune rinkosi informacinėmis technologijomis ir matematika besidomintys moksleiviai iš visos Lietuvos. Į trečius metus Vytauto Didžiojo universiteto Informatikos fakulteto organizuojamą informatikos ir matematikos viktoriną „IFtorina 2009“ jie atvyko net iš tolimiausių Lietuvos kampelių – Visagino, Kretingos, Klaipėdos, Joniškio, Druskininkų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Buvo smagu pasivaržyti su bendraamžiais, pasitikrinti savo žinias, daugiau sužinoti apie studijų šiame universitete galimybes. Informacinės technologijos užima vis svarbesnę vietą mūsų gyvenime, tad nusimanymas šioje srityje tikrai pravers“, - teigė „IFtorinos 2009“ dalyviai.

Renginyje dalyvavo 126 moksleiviai bei 50 juos lydėjusių mokytojų. Viktorinos transliaciją internetu stebėjo dar 800 internautų.

„IFtorinos 2009“ prizus išsidalino įvairių Lietuvos regionų atstovai. Daugiausiai jų iškovojo Ariogalos, Kauno „Varpo“, Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijų bei Panevėžio 5-osios vidurinės mokyklos moksleiviai.

Pirmosios vietos individualioje rungtyje atiteko Algiui Karpavičiui iš Kauno J. Dobkevičiaus mokyklos, Ramintai Macaitytei ir Deividui Labanauskui iš Ariogalos gimnazijos. Komandinėse rungtyse geriausiai pasirodė šešių moksleivių komanda iš Ariogalos, Kauno rajono Vilkijos gimnazijų bei Kauno „Žiburio“ vidurinės mokyklos.

Kūrybinio namų darbo konkurse prizines vietas užėmė Viktorija Gorčakovaitė iš Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijos, kompiuterinėmis programomis sukūrusi keletą muzikinių kūrinių, bei Darius Vitkus iš Ariogalos gimnazijos, pristatęs „pasivaikščiojimą“ po virtualų trimatį „namą“.

Visiems renginio dalyviams VDU absolventas, Anglijos Bournemoutho kino akademijos doktorantas, Anglijos internetinės televizijos „Vision News” vyriausias kompozitorius Titas Petrikis pasakojo apie šiuolaikines IT galimybes įgarsinant kino filmus. Mokinius atlydėję mokytojai taip pat nenuobodžiavo – jie dalyvavo turininguose informacinių technologijų seminaruose.

„Nė vienas iš dalyvavusiųjų neišvyko namo tuščiomis. Moksleiviai varžėsi įvairiose rungtyse, todėl ir prizų, suvenyrų išdalinome daug. Jei renginio nugalėtojai pasirinks studijas VDU Informatikos fakultete, jiems stojant bus suteikti ir papildomi konkursiniai balai. Nepatekę į prizines vietas išsivežė dalyvių pažymėjimus, gerą nuotaiką ir žinių bagažą“, - teigė VDU Informatikos fakulteto dekanas doc. dr. Kęstutis Šidlauskas.

VDU Informatikos fakulteto dekanas mano, kad priežasčių rinktis informatikos ir matematikos krypčių studijas esama labai daug, tik jų populiarinimui nebuvo skiriama pakankamai dėmesio, o esant dabartinėms pasaulinėms tendencijoms, tiksliųjų mokslų ir technologijų studijos darosi vis reikšmingesnės.

„Iki šiol informatikai ir matematikai ne tik nelikdavo bedarbiais, bet ir nesunkiai susirasdavo darbą pagal specialybę. Šiandieniniame pasaulyje kompiuterizacija tampa globali, todėl nei vienoje gyvenimo srityje neišsiverčiama be šių specialistų pagalbos“, - sakė K. Šidlauskas.

VDU Informatikos fakultetas išsiskiria studijų tarpdiscipliniškumu, todėl pasirinkę informatikos arba matematikos studijas, įgytas žinias galės pritaikyti įvairiose veiklose, tokiose kaip verslas, menas, lituanistika, socialinėje veikloje bei kitose srityse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: