Verslas ir mokslas. Studentų mokslinės draugijos iniciatyva „Myliu gamtą“  (13)

Lietuvoje taip jau yra, kad dažniausiai kiekviena veiklos sritis gyvena savo gyvenimą, nelabai kreipdama dėmesio į aplinkines veiklas. Ne išimtis ir mokslo bei verslo bendradarbiavimas – jei jis ir vyksta, tai daugiau teoriniame lygyje. Ir nors dėl to nuostolius patiria abi pusės, visgi pokyčių iniciatyvos ateina labai vangiai. Štai todėl net ir nedideli pokyčių bandymai yra labai sveikintini – apie vieną iš jų, studentišką, šiame straipsnelyje ir norime papasakoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

,,Myliu gamtą'' – Kauno technologijos universiteto (KTU) Studentų mokslo draugijos (SMD) vykdomas projektas, kurio pagrindinis tikslas – organizuoti ekologiškų produktų kūrimą, gamybą ir pateikimą rinkai. Taip tikimasi prisidėti prie opių ekologinių problemų (šiltnamio efektas, aplinkos užterštumas lėtai yrančiomis medžiagomis ir t.t.) mažinimo.

Kitas ne mažiau svarbus šio projekto tikslas – skatinti bendradarbiavimą tarp studentų (nebūtinai KTU), mokslo institucijų, verslo subjektų ir valstybės gaunant visapusišką naudą bei puoselėjant mūsų visų gamtą. Planuojami kurti produktai - nuo kasdienio vartojimo daiktų iki didelių projektų inžinerijos srityje. Pirmieji prototipiniai pavyzdžiai jau sukurti, tačiau idėjų autoriai dar nenori jų atskleisti - per anksti.

Studentų mokslo draugija šiam projektui turi sukūrę svetainę, kurioje kol kas informacijos nėra daug, bet su laiku jos kiekiai padidės.

Iš tokio kuklaus pristatymo sudėtinga spręsti apie konkrečius draugijos planus ir tuo labiau perspektyvas, o daugiau informacijos galėtume gauti nebent pakalbinę pačius autorius. Tiesa sakant būtent tai ir rengiamės padaryti, todėl kviečiame mūsų skaitytojus ir galbūt būsimus organizacijos narius rašyti įdomius ir neaiškius klausimus, ką norėtumėte žinoti apie judėjimą ,,Myliu gamtą''.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)