Moterys profesiją renkasi pagal patriarchalinį modelį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2009-03-10 11:03
Mano nuomone, kuo daugiau, feministiskai nusiteikusios moterys, taip drastiskai bandys irodyneti savo privalumus pries vyrus, tuo daugiau vyru bandys tam priesintis. Juk pas vyrus naturalus troskimas yra buti geriausiu. Tuos pacius kompiuterinius zaidimus zaidzia daugiau vyrai, kad bent jau ten butu nugaletojais.
Atejas 2009-03-10 14:07
Didesne mase->didesni smegenys->daugiau rieviu arba jos gilesnes->didesnis pavirsiaus plotas->daugiau neuronu->... Ka tik wikipedijoj paziurejau, pasirodo vidutiniskai skirtumas ne 50, o 175g.
Dvigubas nulis 2009-03-10 16:24
vien žinant masės skirtumą negalima teigti, jog yra protingesnis. Paimsim vyrą, kuris niekad nėjo į mokyklą, ir paimsim moterį, baigusią 3 aukštuosius, tai vyras bus protingesnis? Kas jau kas, bet šiais laikais vien masė tikrai neturi įtakos.
sigitas 2009-03-11 00:03
Pora met teko dirbti įmonėje kur prie konvejerių dirbo dagybė moterų (virš 300 ) . Atlyginimai ten buvo galima sakyti vidutiniški . Jeigu į ten ir įsidarbindavo vyrai , tai ilgai neišlaikydavo , jiems tai buvo per sunku . Tiesa visos įrangos priežiūra ir remontu užsiiminėjo vyrai , moterims tai buvo per sunku . Intelektualiniai sugebėjimai ir fiziniai krūviai abiems pusėms buvo maždaug vienodi . Taigi ponios feministės ir ponai antifeministai sudraskykite mane į gabalus . Labai gera proga .
kionig 2009-03-11 02:34
Gali buti, kad moteris sugeba pakesti labiau ta rutina negu vyrai.
Atejas 2009-03-11 05:27
Taigi kalbejau bendrai. Niekas isvadu nedaro palygines vos po 1 egzemplioriu. Jei daro eksperimentus ar kokius bandymus, tai ima dideli kieki testuojamuju arba bandymus kartoja daug kartu, kad gauti kuo tikslesni rezultata. Antraip testo dalyviu parinkimas (tavo pateiktas pavyzdys) itakotu rezultata, ko niekas nenori.
Atejas 2009-03-11 05:30
Dar sako, kad moterys labiau pakelia skausma nei vyrai. Galbut taip fiziologiskai duota, ypac turint omeny, kad joms tenka iskest gimdymo skausmus.
HiTech 2009-03-11 09:55
Netaip issireiskei, tiksliau butu - kam butu lengviau baigt tuos 3 aukstuosius, ar vyrui ar moteriai. Logiskas atsakymas butu - vyrui, nes jo smegenu mase didesne. Taigi mokslininku irodyta, kad dar pries tukstancius metu zmogus turejo tokias pacias smegenis kaip ir dabar, ir jei paemus zmogu pries keliasdesimt tukstanciu metu metu ir atkelus i dabartinius laikus, jis be vargo greitai viska perprastu ir pritaptu visuomeneje.
Paberzis 2009-03-20 16:55
Tai logika tokia: kuo didesnis žmogus, tuo jis protingesnis? Didelė moteris yra protingesnė už mažą vyrą?
kionig 2009-03-20 17:01
Nu jo, taip iseina, kad pagal sitokia logika dinozaurai buvo patys protingiausi gyviai zemeje ir todel aisku kodel zmonija per tiek milojonu metu lieka kvailiausia civilizacija
Cortes 2009-08-25 09:15
Drunk 2009-08-25 11:04
Tu čia apie išsilavinimą (lygini mokyta su nemokytu..), bet pasodink dėlioti kaladėliu, ar koki puzzle ir pamatysi skirtumą. P.S. Aš už beveik lygias teises
blizzard 2009-08-25 12:04
pagal cia daugumos logika neandartalieciams aukstasis mokslas butu lengviausias.. logiska.. kuo galva didesne tuo duagiau zmogus ismano, ir iskur tokiu visaziniu atsiranda.. ta lyčių lygybė labai priklauso nuo lyčių psichologijos, skirtumas tarp mąstymo vistiek yra. tas pats galioja tarp darbuotoju ir darbdaviu, tarkim vienas darbdavys savo kolektyve nori matyti daugiau vyrų kitas daugiau moterų, kitam darbdaviui nusispjaut, svarbu kad jam atneštų pelną. viskas yra pasverema tame. tarkim 1 darbdavys klektyve stengesi išlaikyti lyčių lygybę, antras darbdavys stengesi priimti moteris arba vyrus. moterys yra pripratusios kad jas diskriminuoja, ir jeigu aš eičiau į darbą ir ten būtų moterų kolektyvas ir manęs nepriimtų į darbą aš jausčiaus diskriminuojamas taippat kaip jos, bet klausimas ar taip išštikro yra? taigi grįžtam prie pirmo darbdavio, žinoma viskas labai priklauso nuo darbo, paimkime tarkim darbą prie konvejerio, ji turėtų būti vienodai sunkus ir vyrams ir moterims.. nepamirškim darbdavių, jie turi savo strategijas, kad darbas jiems atsipirktų kiek įmanoma daugiau. ji į darbą preima nežiūrėdamas ten moteris ar vyras. antrasis darbdavys apgalvoja viską, jis į darbą preima tik vienos lyties atstovus, ir tai nereiškia kad bųtent vyrai geresni už moteris, ar moterys už vyrus. jis tai daro dėl to jog tarp skirtingų lyčių jaučiama simpatija, darbo našumas gali sumažėti dėl ilgesnių pokalbių, galbūt nesusikaupimo kabantis ties darbu. kaip pavizdį galėčiau paimti norvegiją, ten imigrantams darbo metu draudžiama netgi trumpam susitikti su žmona, tikrai nemanau kad tai dėl lyčių nelygybės, manau tai dėl to jog darbdavys nori išspausti didžiausią atsipirkimo kainą iš darbuotojų... kitas svarbus apsektas, moterys daugiau laiko skiria sau nei vyrai, kartais tas laikas būna skiremas ir darbo vietoje, kiekvienas pasidažymas lupdažiu kiekvienas pokalbis su kolege, viskas įeina į darbo valandas, o darbdaviui tai neatsiperka.. pavyzdys viena kauno gydymo įstaiga, laukiau ponių medikių kad mane priimtų į kabineta apie 30mins, nors buvo aiškiai matoma jog jos gėrė kava ne pietų pertraukos metu, arba tu sėdi tave apžiūrinėja ir tuo pat metu kalba su savo kolege visai kita tema, tas keliai mažai pasitikėjimo darbo kokybe... vyrai daugiau susikaupia ties darbu, tai faktas, jies stengiasi viską greitai padaryti kad galėtų išeiti namo ir niekas jų nebetrugdytų, moterys dirba darbą ir stengiasi gyventi tuo pat metu, mokalbiai su kolegėmės ir t.t. nenoriu teigti 100% bet manau moterys mažiaus susikaupia ties darbu... taipogi labai priklauso nuo žmonių charakterio, reikėtų kiekvienam padaryti testą ir nusistatyti savo charakteri pagal 16 MBTI charakterio tipų (google paieškokit rasit lietuvišką) poto paskaityti savo aprašymą ir suprasite iškur kyla nepasitenkinimai lyčių nelygybe dėl ko jūs einat į darbą, dėl darbo ar dėl bendravimo su žmonėm, arba kodėl būtent jūs pastebite tą lyčių nelygybę, daugiau negu jūsų draugė ar draugas...