Baigėsi ES jaunųjų mokslininkų konkurso nacionalinio etapo II turas  (0)

Kovo 17–18 d. Vilniuje vyko Europos Sąjungos jaunųjų mokslininkų konkurso nacionalinio etapo 2-asis turas (pirmasis įvyko apskrityse). Antrajam turui 230 mokinių pateikė daugiau nei 130 tiriamųjų darbų iš aplinkotyros, ekologijos, astronomijos, chemijos, biologijos, biomedicinos, technologijų, humanitarinių ir socialinių mokslų srities.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Konkurse dalyvavę mokiniai pagal tematikas buvo suskirstyti į dvi grupes ir darbus pristatė Lietuvos mokinių informavimo ir techninės kūrybos bei Lietuvos jaunųjų gamtininkų centruose. Darbus vertino 30 komisijos narių. Tai – žinomi Lietuvos mokslininkai, universitetų dėstytojai, kiti specialistai.

Kovo 18 d. Lietuvos mokinių informavimo ir techninės kūrybos bei Lietuvos jaunųjų gamtininkų centruose vykusių plenarinių posėdžių metu įteikti apdovanojimai ir paskelbti dalyviai, patekę į baigiamąjį turą. Mokslo darbai, patekę į tolimesnį turą, pateikti tinklalapyje www.njmk.smm.lt. Ten pat rasite ne tik darbų pavadinimus, bet ir jų autorius bei vadovus. Bent jau spendžiant iš darbų pavadinimų, aktyviausi Lietuvos moksleiviai nedaug tenusileidžia tikriems mokslininkams.

Balandžio 28–30 d. pirmųjų vietų laimėtojai susitiks Lietuvos mokinių informavimo ir techninės kūrybos centre į baigiamąjį turą. Šio turo nugalėtojai rugsėjo 11–16 d. atstovaus Lietuvai Paryžiuje. Šiemet Europos Sąjungos jaunųjų mokslininkų konkursas rengiamas 21-ą kartą.

Lietuvoje nacionalinį konkursą organizuoja Švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos mokinių informavimo ir techninės kūrybos bei Lietuvos jaunųjų gamtininkų centrai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)