KTU vyks naujos studijų programos – žiniasklaidos informacinių technologijų – pristatymas  (6)

Balandžio 16 d. 10 val. KTU Informatikos fakultete (Studentų g. 50, Kaunas) 407a kabinete bus oficialiai pristatyta nauja pirmosios studijų pakopos programa – žiniasklaidos informacinės technologijos. Studijų kokybės vertinimo centras šią programą patvirtino vasario mėnesį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Idėja oficialiai pristatyti KTU Informatikos fakulteto naują studijų programą – žiniasklaidos informacines technologijas – kilo fakulteto dekanui prof. Aleksandrui Targamadzei. „Programa bus pradėta dėstyti nuo 2009 m. rugsėjo mėn., tačiau jau dabar ją daug kas maišo su Dizaino ir technologijų fakultete panašaus pavadinimo programa. Todėl nusprendėme daugiau dėmesio skirti viešam jos pristatymui“, – teigė fakulteto vadovas.

Naujoji studijų programa skirta specialistams ruošti, kurie galės dirbti žiniasklaidos (televizijos, radijo, leidybos, interneto žiniatinklių kūrimo, reklamos ir kt.) ir multimedijų projektavimo firmose programuotojais ir architektais, garso ir vaizdo inžinieriais, informacijos specialistais ir kūrėjais, grafikos programuotojais. Absolventai gebės atlikti ne tik technologines užduotis, bet ir supras svarbiausius turinio rengimo aspektus, išmanys vaizdo montavimo principus ir kita.

Žiniasklaidos informacinių technologijų specialistai įvairiuose pasaulio universitetuose ir koledžuose rengiami jau daugiau nei dešimtmetį. Tuo tarpu Lietuvoje juntamas darbuotojų, gebančių dirbti su skaitmenine vaizdo ir garso įranga, poreikis. Skaitmeninė vaizdo ir garso įranga įvairiais lygiais yra naudojama garso ir vaizdo bei radijo ir televizijos studijose, nuotolinio mokymosi medžiagos ir kompiuterinių žaidimų kūrimo centruose, internetinių svetainių su dinaminiais elementais kūrimo ir kituose padaliniuose.

KTU Informatikos fakulteto pristatoma naujoji programa priklauso informatikos inžinerijos studijų krypčiai. Ją sudaro keturių modulių grupės: bendrojo universitetinio lavinimo dalykai, pagrindiniai studijų krypties dalykai, specialaus lavinimo dalykai, laisvai pasirenkami dalykai. Šiuos dalykus dėstys KTU Informatikos fakulteto, VU ir VDU dėstytojai bei žiniasklaidoje dirbantys praktikai: televizijos žurnalistas Juras Jankevičius, prodiuseris Justinas Milušauskas ir kiti.

Pirmaisiais metais į žiniasklaidos informacinių technologijų programos dienines studijas numatoma priimti 60 studentų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: