G. Steponavičius: mokytojai be aukštojo išsilavinimo mokyklose nebedirbs  (1)

Iš mokyklų siūloma atleisti mokytojus, neturinčius aukštojo išsilavinimo. Tai šiandien pranešė švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius. Jis teigė, kad Vyriausybei ir Seimui pateiktas įstatymo straipsnio pakeitimas, kuriame numatyti nauji reikalavimai mokyklose dirbantiems specialistams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

G. Steponavičius sakė, jog sprendimą lėmė ekonominis nuosmukis ir bedarbystė privačiame sektoriuje. Dabar norinčių dirbti yra daugiau, nei darbo vietų: „situacija iš akivaizdaus mokytojų trūkumo mokyklose per nepilnus metus pasikeitė į situaciją, kai norinčių į mokyklas grįžti ir pedagoginį išsilavinimą turinčių mokytojų skaičius auga“, - teigė G. Steponavičius.

Susiklosčiusią situaciją galima išnaudoti: mokytojams keliamų kvalifikacinių reikalavimų kartelė kils. Anot ministro, „finansavimo mokytojams didinimas buvo akivaizdus, o su finansavimu turėtų kilti ir reiklumas darbo kokybei“.

Daugiausia aukštojo išsilavinimo neturinčių mokytojų dirba provincijų mokyklose, tačiau G. Steponavičius teigė, kad problemų regionuose neturėtų kilti. Mokytojų nepritruks dėl nuolat mažejančio vaikų skaičiaus ir dėl visose savivaldybėse pradėtos mokyklų tinklų pertvarkos. Be to, daugelis provincijos mokytojų siekia aukštojo išsilavinimo.

Anksčiau išimties tvarka aukštojo mokslo neturintys mokytojai dirbti galėjo, ir jų darbo terminai būdavo nuolat pratęsiami, tačiau pasikeitusi darbo rinkoje padėtis taisykles turėtų pasikeis.

Praėjusių metų rugsėjo 1-ąją mokyklose trūko maždaug 2 tūkst. mokytojų. Šių metų sausio 1-ąją skaičius sumažėjo keturis kartus – trūko apie 500 mokytojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: bernardinai.lt
bernardinai.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: