Reformos girnos įsuko silpnuosius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vyckas 2009-07-24 14:40
Nematau nieko blogo, kad pagaliau Lietuvoj sumazes universitetu. Tokiai valstybei ju dabar tikrai per daug yra. Jau seniai reikejo skatint studentus mokytis kolegijose.
Wolfy 2009-07-24 16:15
Taip sutinku su vyckas nuomone,bet manau sumazinus universitetu kieki,reiketu padidinti studentu miesteliu dydzius,kad butu kur studentams gyventi ir pigiai,o ne nuomotis buta.
kionig 2009-07-24 18:23
Sakyciau tokiu laiku kolegija, nepatekusiems i universiteta yra dar geresnis variantas, nei moket ten 8 k lt. Tik 3 metai, darbdaviui nusispjaut i ta diploma, svarbu ar moki ka nors, ar ten ejai igyt tik BOKAlauro laipsni, jei moki, tai galesi gaut darba laisvai, be to, kolegijoje tikrai daugiau praktikos nei univeruose, tai kaip tik pabaigus kolegija, bus galima, jei noresis labai ir toliau studijuot ir stot i universiteta arba dirbt, nes turetume buti islipe is tos prakeiktos krizes. O bankai, tai UAB "lobistai", kai UAB "seimas"(aka klaunai), tai geriau reikalu netureti su jais. Euras liks tik svajonese..
GTRooTube 2009-07-24 18:50
Na logiškai mąstant, tai čia nėra labai didelės problemos, juk mokami studentai irgi mokės, tad praktiškai tų nemokamų krepšelių net ir nereikia patiems universitetams, beto jie gali kainas pakelti mokamiems, ko kogero nepadarys su nemokamais, juk valstybė daugiau neduos kiek yra suplanavus.
situ 2009-07-24 19:02
nepopuliariu programu diplomai bus paprasciausiai nusiperkami, nes universitetai negales sau leisti ismesti nepazangiu studentu ir prarasti finansavima. Studentai gales daryti ka nori, svarbu, kad tik pinigus moketu. O is paciu studentu nelabai begirdeti didziulio nepasitenkinimo kas tingejo mokytis prisimins kolegijas ir vistiek gales studijuoti nemokamai.
mykolas 2009-07-24 19:40
Man truputėli įdomu kokios čia dar taip vadinamos "varžybos" dėl krepšelių, ir kokiu pagrindu vieni taip vadinami "silpnieji", o kiti "stiprieji". Suprasčiau varžybas, kai abiturientas gaves krepšelį pats nusprendžia kuris univeras silpnas, o kuris stiprus, ir kur tą krepšelį panaudoti. O dabar kažkoks uždaras ekspertų ratas padarė sprendimą jau už studentą. Apskritai keista kaip šalyje turinčioje ir taip palyginti nemažai medikų, mediko profesija vis tiek laikoma paklausiausia
Deviltry 2009-07-24 19:41
Na taip, nepasitenkinimą, mokykloj ūliavojus nuo devintos klasės, egzaminams nieko nesiruošus ir gavau VF vietą. Egzaminus išlaikęs kaip paskutinis durnius, nors jie toookie lengvi buvo. Va ir nekreipk dėmesio, ką mokytojai šneka. :))
Anarion 2009-07-24 19:52
nu as pavyzdziui jau geriau stociau i kolegija vf negu i univera ir mokeciau. Cia visi sieka ne ziniu o diplomo, juokinga.
Arns 2009-07-24 20:02
Bent kas nors domejosi tomis kolegijomis? Praktika? Taip, ji buna, taciau is esmes tik del "del paraso". Turiu pazystamu kolegijose, ir tikrai nepasakyciau jog ta ju praktika buvo idomi, vieniems buvo leista pasiziureti kaip dirbama, kiti tik turejo ateiti paraso, o toliau net neismaisyti. Is vis, norit kvalifikuotu studentu? Per metus, butu galimybe tik i 1 specialybe stoti ir problema isspresta, jei nesi geras, nelysi aukasciau bambos ir eisi kur pagal gebejimus gali, o dabar prirasai, o papuoli velnei zino kur
situ 2009-07-24 20:46
as manau, kad per metus turetu buti galima stoti ne i viena specialybe, o i viena krypti - socialiniai, fiziniai, humanitariniai ir panasiai. Viena specialybe tai jau per daug grieztai, bet dabartini bardaka tikrai reikia tvrakyti.
maironis 2009-07-25 12:58
Na ka si reforma gera technologiju sritciai nes cia kas stojo visi gavo vf gal keletas ne bet tokiu nepažystu nebent vien mok egzus laikei o vat i socialinius ir humanitarinius kas stojo tei daug kas moka nes reikejo egzus islaikyti bendrai visus apie 70 procentu kad vf gauti
kionig 2009-07-25 16:15
Bet ale vistiek visi sulindo i humanitarinius ir socialinius profilius aisku, gerai kai tokie nelenda kur jiems ne vieta
rwc 2009-07-28 12:53
Dėl konkurencijos - praktiškai to ir siekiama. Panašių studijų programų reikalavimai suvienodinti, ir yra vienoda eilė, pvz. KMU ir Vilniaus medicinai. Renkiesi, kur tau labiau tinka, ten ir nešiesi krepšelį. Siekiama, kad nebūtų fiksuoto skaičiaus vietų konkrečiame univere, dėl to "silpnieji" univerai ir nepatenkinti. Dėl medikų paklausos nelabai sutinku, nes globalioje rinkoje lietuviškas parengimas labai aukšto lygio.