Lietuvos mokiniai Vidurio Europos šalių geografijos olimpiadoje iškovojo keturius medalius  (1)

Lietuvos jaunieji geografai IV Vidurio Europos šalių geografijos olimpiadoje CERIGEO laimėjo du sidabro ir du bronzos medalius. Olimpiada vyko rugsėjo 14-21 d. Lenkijoje, Silezijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokiniai rungėsi keturiose rungtyse. Dvi iš jų buvo asmeninės, o dvi komandinės. Asmeninėje įskaitoje medalius laimėjo visi keturi Lietuvos mokiniai. Sidabro medalį iškovojo Mantas Kasnauskas iš Šilutės bei Adomas Pilinkus iš Vilniaus, o bronzos - Monika Ulytė iš Vilniaus ir Rokas Danilevičius iš Vilkaviškio. Lietuvos komandai, kuri šioje olimpiadoje dalyvavo pirmą kartą, vadovavo Geografijos mokytojų asociacijos prezidentas Rytas Šalna ir Vilniaus „Vingio“ vidurinės mokyklos mokytojas ekspertas Georgijus Sapožnikovas.

Mokiniai, atlikdami užduotis, turėjo atskleisti savo žinias geologijos, politinės geografijos, valstybių socialinės ir ekonominės raidos, teritorinio planavimo ir aplinkosaugos srityse. Viena iš praktinių užduočių vyko visą dieną. Iš mokinių buvo reikalaujama ne tik stebėti ir kartografuoti antropogeninį kraštovaizdį, bet ir išmanyti teritorinio planavimo principus, sukurti projektą, kuriuo remiantis, būtų galima atkurti žmonių ūkinės veiklos pakeistą aplinką ir ją pritaikyti naujiems kintančios visuomenės poreikiams.

„Džiugu, jog mūsų mokiniai šią, bene sunkiausią, užduotį atliko geriausiai ir buvo visų olimpiados dalyvių pagerbti bei apdovanoti specialiais organizatorių įsteigtais prizais“, - sako komandos vadovas Rytas Šalna.

Olimpiadoje dalyvavo devynių valstybių komandos. Vidurio Europos šalių geografijos olimpiada dar vadinama „mažuoju pasaulinės olimpiados finalu“. 2010 metais Lietuvos jaunųjų geografų laukia dar vienas iššūkis – VIII tarptautinė geografijos olimpiada, vyksianti Taivanyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: