Jubiliejinėje Baltijos valstybių komandinėje moksleivių olimpiadoje dalyvauja jungtinė Vilniaus ir Kauno mokyklų komanda  (0)

Lapkričio 5 diena Trondheimo mieste prasidėjo jubiliejine 20-toji Baltijos regiono valstybių komandinė moksleivių matematikos Baltijos kelio olimpiada.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvos komandoje pirmą kartą komandinių olimpiadų istorijoje yra dvi šaunios panelės, abi jos mokosi Vilniaus licėjuje. Tai Greta Kuprijanovaitė ir jos pėdomis energingai sekanti Elena Dulskytė. Iš Vilniaus licėjaus yra ir jų pasekėjas Linas Klimavičius.

Moksleiviai iš licėjaus jau išvardinti visi, o dalyviai - dar ne. Iš licėjaus yra ir mokytojas Benas Budvytis. Bet ir tai ne viskas, kas yra labai susiję su licėjumi. Nes licėjų yra baigęs ir Aivaras Novikas, vienas pagrindiniu Lietuvos komandos trenerių.

Likę du dalyviai yra iš kitos garsios Lietuvos mokyklos - KTU gimnazijos. Jų pavardės yra Pijus Simonaitis ir Paulius Kantautas.

Vakar visą dieną buvo renkami uždaviniai, patys moksleiviai dalyvavo ekskursijoje, o šiandien visi kaip vienas per 4,5 valandos spręs 20 atrinktų uždavinių, pateikdami tik vieną kiekvieno uždavinio sprendimą.

Pernai buvome 4-ti, iš karto po stipriųjų Lenkijos, Sankt-Peterburgo ir Vokietijos komandų. Šiais metais dalyvauja 11 Baltijos regiono valstybių, įskaitant ir „superbaltiškąją“ Islandiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Romualdas Kašuba
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: