Danijos mokyklose leista per egzaminus naudotis internetu  (52)

Danijos vyriausybė leido 14 šalies vidurinių mokyklų moksleiviams per abitūros egzaminus naudotis internetu. Visos šalies mokyklos prie naujos tvarkos pereis iki 2011 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šioje bandomojoje programoje kol kas leista dalyvauti 14 šalies mokyklų, praneša „Neowin.net“, tačiau netrukus jų pavyzdžiu turėtų pasekti ir kitos šalies bendrojo lavinimo įstaigos.

Atėję laikyti abitūros egzamino, danų moksleiviai galės savo nešiojamuosius kompiuterius prijungti prie vietinio kompiuterių tinklo ir naudotis interneto ryšiu. Atliekant egzamino užduotis, abiturientams bus leidžiama naudotis bet kokia interneto svetaine, įskaitant „Facebook“ socialinio tinklo portalą, tačiau jiems bus draudžiama internetu bendrauti su kitais asmenimis, kad ir kur jie būtų - toje pat patalpoje, kur vyksta egzaminas, ar už jos ribų.

Moksleiviams ir studentams Danijoje jau anksčiau buvo leidžiama laikant egzaminus naudotis kompiuteriais, tad galimybė tuo pat metu prisijungti ir prie interneto atrodo logiška. Tačiau ar toks žingsnis nėra per didelis ir ar ši naujovė neskatins abiturientų piktnaudžiauti pasitikėjimu? – klausia leidinys.

Danijos švietimo ministras Bertelis Geismaras Haarderis tvirtina, kad egzaminai Danijos mokyklose turi atspindėti mokymosi klasėje kasdienybę, o gyvenimas mokyklose savo ruožtu turi būti visuomenės gyvenimo atspindys. „Internetas yra nepakeičiamas, taip pat ir egzaminų laikymo metu. Esu tikras, kad artimiausiais metais mūsų pavyzdžiu paseks ir dauguma Europos valstybių“, - sakė ministras. Jis pareiškė, kad didžiuojasi, jog Danija šiuo atžvilgiu rodo pavyzdį kitoms šalims.

Pagrindinė problema, su kuria gali susidurti ši iniciatyva – moksleivių nusirašinėjimas. Nors egzaminų metu draudžiama bendrauti su pašaliniais, praktiškai nėra jokių būdų, kaip būtų galima užkirsti kelią norintiems nusirašyti. Tačiau Danijos švietimo specialistai mano, kad nuo nesąžiningo elgesio atbaidys griežtos bausmės.

„Pagrindinė atsargumo priemonė – mūsų pasitikėjimas jais, – sakė šioje programoje dalyvaujančios Greve vidurinės mokyklos direktorė Sanne Yde Schmid. – Manau, kad nesąžiningai besielgiančių per egzaminus bus labai mažai, nes tokio elgesio pasekmės bus labai sunkios.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(0)
(1)

Komentarai (52)