[Nuomonė] Nevzorovas įvardino pagrindinę rusų jėgą: jei prieš Ukrainą būtų tik Šoigu armija, ji seniausiai jau būtų už 300 km nuo Maskvos  ()

Rusijos televizijos laidų vedėjas ir publicistas Aleksandras Nevzorovas mano, kad nedidelės Rusijos kariuomenės pergalės Ukrainoje yra susijusios su privačių karinių kompanijų (PKK) dalyvavimu kare jos pusėje. Tokią nuomonę jis išsakė interviu internetinio leidinio „GORDON“ įkūrėjui Dmitrijui Gordonui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Dabar jau galime drąsiai teigti, kad beveik visos mikroskopinės, nedidelės sėkmės fronte yra PKK laimėjimai, nes jei būtų tik Šoigu armija stojusi prieš Ukrainą, tai Ukraina jau seniai būtų atsidūrusi už Jaroslavlio (miestas vakarų Rusijoje, prie Volgos upės, 282 km į šiaurės rytus nuo Maskvos)“, – sakė Nevzorovas.

Rusijos kariuomenę jis pavadino „butaforine“, tačiau pažymėjo, kad ji turi labai dideles ginklų atsargas.

„Prieš Ukrainos kariuomenę kovoja nors ir butaforinė, prasigėrusi, apiplėšta, bet vis dėlto armija, kuri turi begalines ginklų atsargas. Vienu metu buvau tose saugyklose, dar 90-aisiais. Saugyklose pilna šiurpios, senos, pavojingos, bet mirtinos geležies“, – pastebėjo publicistas.

Kartu jis pabrėžė, kad Ukrainos kariuomenė jau penktą mėnesį demonstruoja nepaprastą drąsą.

„Ukraina demonstruoja neįtikėtiną, neįsivaizduojamą, precedento neturintį stabilumą ir drąsą. Aš turėjau daug ordinų už asmeninę drąsą. Aš juos visus iškeičiau į trilobitų (išnykę nariuotakojai) kolekciją. Na, aš tiesiog nemėgstu visų tų niekučių ir neteikiu jiems jokios reikšmės. Bet kaip žmogus, apie kurį sklandė gandai, kad jis kartais būna drąsus, galiu pasakyti, kad būti drąsiam yra labai lengva. Nelengva būti drąsiam ilgai. Ukraina įrodė, kad gali tai padaryti“, – sakė Nevzorovas.

 

Publicistas mano, kad tokio ilgo drąsos demonstravimo iš Ukrainos niekas nesitikėjo, net jis pats to nesitikėjo.

„Galvojau, kad bus daug drąsos pliūpsnių, karuose būtino žiaurumo – gražaus ir nelabai gražaus. Tačiau nesitikėjau, kad Ukraina bus tokia užsispyrusi ir nuosekli savo drąsa. Matote, čia viskas kitaip nei Rusijoje, kur viską turi paremti užtvaros batalionai“, – sakė Nevzorovas.

Visą Nevzorovo ir Gordono pokalbį galite pamatyti čia:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(0)
(85)

Komentarai ()