[Žinios trumpai] Putino Rusijoje prasidėjo beprotiški dalykai: IT rinka juda link visiško išnykimo  ()

Trumparegiška Kremliaus, vadovaujamo 69 metų V. Putino, politika veda į protų nutekėjimą iš Rusijos Federacijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-08 [Žinios trumpai] Putino Rusijoje prasidėjo beprotiški dalykai: IT rinka juda link visiško išnykimo  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pastaruosius aštuonerius metus Rusija užtikrintai ėjo KLDR keliu: uždara teritorija, kurioje nepripažįstama pažanga ir garbinamas vienas lyderis, neatsižvelgimas į šalies poreikius. Nuo 2022 m. vasario 24 d. šis procesas paspartėjo. Didelės IT įmonės paliko Rusijos Federaciją arba šiuo metu kraustosi, o esamos pradėjo radikaliai mažinti savo darbuotojų skaičių. Dėl to IT sektoriuje laisvų darbo vietų sumažėjo ketvirtadaliu nuo karo prieš Ukrainą pradžios. Jei sausį įmonės ieškojo daugiau nei 115 tūkstančių specialistų, tai rugpjūtį jų sumažėjo iki 85 tūkstančių.

Apie tai pranešė „Telegram“ kanalas „Kremlin mumkoved“.

Žinoma, IT rinkos mažėjimas lėmė nedarbo augimą. Nuo sausio iki rugpjūčio siunčiamų gyvenimo aprašymų skaičius išaugo nuo 211 000 iki 327 000. Tačiau kanalo autoriai pastebi, kad dėl įmonių pasitraukimo iš Rusijos rinkos bedarbių IT specialistų skaičius artimiausiu metu gerokai išaugs. Išmaniosios technologijos yra nauja „nafta“. Būtent jie turėtų tapti varomąja ekonomikos jėga, tačiau SSRS gaivinančiai Rusijai ateitis, regis, nerūpi. Senstantis politinis elitas iš visų jėgų siekia atmesti savo šalį atgal keliais dešimtmečiais.

Kaip rodo statistika, šias pareigas, skirtingai nei visas kitas, jis atlieka sėkmingai. „Tuo pačiu metu tarptautinis verslas nenori savęs sieti su toksiška rinka, o tai paaiškina ne tik masinę specialistų migraciją, bet ir „langų“ atsidarymą kaimyninėse šalyse, pasiruošusiose suteikti visas sąlygas iki procedūrų už pagreitintą pilietybę arba leidimų suteikimą „IT klajokliams".

 

„Sadomazochistinė Rusijos Federacijos technodonorystė ilgainiui lems staigų ekonomikos struktūros supaprastinimą ir slinkimą į ikiindustrinį lygį, kur nėra fizinės vietos IT specialistams ir daugeliui kitų specialistų“, – pažymėjo kanalo autoriai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(33)
(0)
(33)

Komentarai ()