Skamba baugiai: „5 turtingiausi pasaulio vyrai išskraidino ekspertą į slaptą susitikimą, kad gautų patarimų, kaip išgyventi pasaulio pabaigą ir ką daryti su likusiais žmonėmis“  (1)

Skamba kaip kažkas iš filmo apie zombius, bet tai 100 procentų tikras gyvenimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žiniasklaidos teoretikas Douglasas Rushkoffas šio savaitgalio „Guardian“ istorijoje aprašo grėsmingą patirtį: penki turtingiausi pasaulio vyrai, pasak jo, išskraidino jį į slaptą susitikimą, kad gautų patarimų, kaip išgyventi galimą politinį sukrėtimą ar klimato katastrofą.

Tačiau užuot klausę apie atsinaujinančią energiją ar atstatymą, jie norėjo sužinoti, kaip apsisaugoti, kad jų nesunaikintų ir kaip apsaugoti maisto sandėlius nuo „valstiečių“ rankų.

„Bandžiau su jais samprotauti“, – rašė D. Rushkoffas. „Pasakiau socialinius argumentus už partnerystę ir solidarumą, kaip geriausią požiūrį į mūsų kolektyvinius ilgalaikius iššūkius. Jie nusuko akis, nes tai turėjo atrodyti kaip hipiška filosofija“.

D. Rushkoffas sakė, jog turtingieji stengiasi įsigyti bunkerius ir, kad kelios įmonės, gaminančios post-apokaliptinius produktus, susisiekė su juo, kad padėtų parduoti savo prekes.

Vienas startuolis, pavadintas „Vivos“, parduoda prabangius požeminius butus, kuriuos galima įrengti raketų šachtose ir kitose uždarose karinėse vietose. Bunkeriuose yra baseinai, žaidimai, filmai ir valgomasis.

 

Tačiau didžiulė problema yra ta, kad šie bunkeriai tik apsunkins tai, kas neišvengiama, rašo D. Rushkoffas. Jų požeminės, vertikalios sodo konstrukcijos ir „prieglobstis vietoje“ dar labiau apsunkins ilgalaikį išlikimą. Liūdna, kad turtingieji į D. Rushkoffo įspėjimus nežiūrėjo rimtai. Bet jei vieną dieną iš tikrųjų laimės į planetos ateitį žvelgiantis požiūris, turtingieji vis tiek turės užrakintas duris, už kurių pasislėps.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(23)
(-16)

Komentarai (1)