Už įžeistą vyro šeimos garbę jauna mergina neteko nosies ir ausų (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

uodas 2010-03-21 20:51
"tačiau pastaruoju metu, anot kai kurių organizacijų, tarptautinė bendruomenė šiuo klausimu keistai tyli. " tyli nes jau senai visi supranta, kad tai amerikos propogandos masina, reikia ivairiom istorijom pagrysti savo buvima Afganistane, ar Irake. atvarytu jav be leidimo i Lietuva, tai irgi rodytu izagintas ir prie medzio priristas moteris, kai siautejo tas manijakas autoestradoj ir pasakotu visam pasauliui, kad Lietuvoje, va kaip VISI vyrai su VISOM moterim daro - va kodel mes cia, nes mes gerieciai ir kovojam pries blogi... spauzdinkit, spauzdinkit technologijos.lt visada atsiras, kas paaikcios
Goblinas 2010-03-21 21:08
durniau tu paskutinis, jei jau žadi šlamštą rašinėt, tai bent temą tam atitinkamą surask. o gal patys amerikiečiai čia tai merginai ausis ir nosį nupjovė?
Analog 2010-03-21 21:12
Kuo toliau, tuo daugiau praplautasmegianių atsiranda. Gaila, man įdomu kaip tas "uodas" tai merginai į akis pasakytų, kad čia tik propaganda, o jos tas vyrelis šventasis.
Sunstep 2010-03-21 21:36
perskaiciau straipsni ir neradau nei 1 gramo propagandos, tik ziauru elgesi su moterim. Gerai kad idejo si straipsni, nes analogisko atsitikimo dar neteko skaityti. Zodyje propaganda padarei klaida.
Muskietininx 2010-03-21 21:51
Propoganda, reklama, nesvarbu, kaip pavadinsi, bet reikia pripažint, kad daugelį dalykų galime reklamuot ne tiesiogiai. Tokie vaizdai tirkai priverčia susimąstyt apie JAV daromą įtaką Afganistanui ar Irakui. Aš uodui pritariu tik dėl to, kad tai gali būti kaip reklama, bet tai nereiškia kad ji yra bloga. Tai parodo žmonėms kas ten vyksta. Todėl žmonės pradeda labiau remti JAV ar kitas tarptautines organizacijas, kurios ten kišasi ir nori padėti. Nereikia į viską žiūrėti taip neigiamai, kaip žiūri uodas. Jeigu propoguojame teigiamus dalykus, tokius kurie padeda, juk tai išeis tik į naudą. Tokiai primityviai kultūrai, kuri praktiškai už nieką moterims nupjauna ausis ir nosį, šiuolaikiniame pasaulyje nėra vietos. Gaila, kad visi talibai to nesupranta.
nuomonė 2010-03-21 21:55
Na uodas, atrodo laikas tau augintis barzdą ir važiuoti ten kad surinkti pakankamai tavo argumentus patvirtinančios informacijos. Aš vietoj to pagooglinau 5min. Ir nieko gero: http://www.rawa.org/temp/runews/2008/05 ... 12345.html http://oneplanetmikey.wordpress.com/200 ... suffering/ http://camille-flauntit.blogspot.com/20 ... d-for.html Jei tai JAV propaganda, tai sakyčiau ji dirba labai gerai. "Žiauriai gerai" tiesiogine to žodžio prasme. Bet to kažką panašaus atsimenu ir iš CCCP laikų invazijos į Afganistaną. Nevisus karius-belaisvius žudydavo, o kaikuriuos paleisdavo... tik jau nebepilnos komplektacijos...
Analog 2010-03-21 21:55
Svarbu, net labai, jei tu nesupranti apie ką kalbi tai patylėk, nes reklama parodo tikrovę, o propaganda įperša melagingą informaciją
LiberalusToris 2010-03-21 22:02
uodas 2010-03-21 22:11
TIKEJAUSI TOKIOS REAKCIJOS ar sakiau, kad afganas nenupjove nosies, ausu? nesakiau. sakau,kad vienetini atveji, padaro, kaip visos tausos tradicija - jauciat skirtuma? iskelia ta atveji, paskui daraso "Jungtinių Tautų duomenimis, apie 90 proc. Afganistano moterų namuose patiria smurtą" ir kas gaunasi? visi afganai pjausto savo moterim nosis... ir savaime aisku reikia su jais kovoti, kurgi ne...
LiberalusToris 2010-03-21 22:13
Analog 2010-03-21 22:18
Tas 90% man atrodo labai realiai, teko bendrauti su lietuvėmis, kurios yra gyvenusios su musulmonais Didžiojoje Britanijoje, tai kas antra yra patyrusi smurtą. Tiesiog jų tikėjimas toks. O žinant, kad talibanas yra dar žiauresnis, tai taip ir gaunasi, kai merginos palieka be nosies.
uodas 2010-03-21 22:28
o as snekejau su zmogumi (draugu), kuris tarnavo savo laiku afganistane - sake, pas juos didele pagarba seimai. tarnavo senai, bet tradicijos manau tos pacios. o del gb musulmonu ir musu moteru - na cia visiskai skirtingos pasauleziuros susikirtusios gi - todel neuzskaitau, kaip argumento.
LiberalusToris 2010-03-21 22:32
Analog 2010-03-21 22:35
Geras požiūris, sau nepalankios nuomonės neužskaityti Dauguma čia forume tokių, arba praleidžia pro akis, arba "neužskaito" argumento Ten tokia didelė pagarba moterim, kad jos negali išeit iš namų be vyro leidimo Paskaityk http://www.technologijos.lt/n/zmoniu_pa ... psnis-4533 gal pagaliau grįši į realybę.
Muskietininx 2010-03-21 22:50
Radai kur prisikabint. Bet čia nieko, pripažįstu, propogandos ir reklamos reikšmės skiriasi. Bet propaganda nebūtinai įperša melagingą informaciją. Ji gali įpiršti naudingą informaciją kažkuriai pusei, kuri veikia visai kaip reklama. Čia ištrauka iš vikipedijos. "Melaginga informacija nėra privalomas propagandos bruožas. Neteisingą, netikslią nuomonę apie vieną ar kitą dalyką padeda sudaryti ir teisingos, bet nepilnos informacijos pateikimas: pvz., pranešus, kad susirėmimuose tarp policijos ir demonstrantų žuvo 10 demonstrantų, gali susidaryti įspūdis, kad policija elgėsi labai žiauriai, tačiau gali būti nutylėta, kad žuvo ir keletas policinikų, dalis demonstrantų naudojo šaunamuosius ginklus ir pan. Apsisaugoti nuo tokio tipo vienpusiškos informacijos padeda alternatyvūs informacijos šaltiniai. Labiau užmaskuota propagandos forma – tai specifinės, vertinančios formuluotės, naudojamos spaudoje: pvz., aprašant pilietinį karą, gali būti pranešama, kad vienos iš pajėgų „išlaisvino“ tam tikrą kaimą, taip sudarant įspūdį, kad kaimas buvo užgrobtas, kad iki tol ten vyko smurtas, kad jį užėmusi pusė yra demokratiškesnė." Nors šį atvėjį, su šia musulmone, galėtume priskirt daugiau reklamai, nei propagandai.
Rimvydas 2010-03-21 23:12
Uodas, nešnekėk vėjų.. Visas pasaulis žino,kad Afganistane moterys nulio vertės. Vyrai su jomis daro ką tik nori. Pagarba šeimai (kaip kažkas minėjo) yra tik tada jie moteris tyli. Bet jei paliepus vyrui tuč tuojau išvirti kiaušinienę ji pasakytų,kad yra pavargusi ir tegul pats jis išsiviria, tai tikrai geriausiu atveju gautų bent antausį. Moterys ten kaip vergės. Jų savo veidų rodyti negali, turi nešioti specialią aprangą ir t.t. Kiek dar reikia būti naiviam,kad nesuprast jog moterys ten geriausiu atveju patiria tik psichologinį smurtą.
zugalia 2010-03-21 23:18
zugalia 2010-03-21 23:24
feed73 2010-03-21 23:29
Ziauru, kai tokie poelgiai gali buti toleruojam, kaikuriose salyse. Man bet koks smurtas yra silpnybes pozymis. Jei kazkam norisi smurtaut, tegu tai daro ne pries silpnesius, o pries stipresnius, tada ir pats noras smurtauti isgaruos.
ZORO 2010-03-22 00:29
Sunku suvokt ,kad XXI a dedasi tokie dalykai.2/3 pasaulio dar gyvena gudziuose viduramziuose.Sakoma,kad gradines tvirtuma parodo jos silpniausios grandies tvirtumas.Jeigu tai pritaikyti apibudinant bendrai visos zmonijos issivystimo lygi...tai vaizdelis istiesu nekoks...ir nesvarbu kokiais tikslais naudojama tokia informacija,bet faktas,kad tokie dalykai dedasi,sneka pats uz save.