Lietuvoje gyvenantis meksikietis: „Jei reikėtų rinktis kur keliauti, vis dar pasirinkčiau Kauną“ (Foto)  ()

Mes, lietuviai, deja, bet dažnai esame linkę nuvertinti savo kraštą teigdami, kad čia neauga jokie skanūs vaisiai, kad neturime nieko apart cepelininį dangų, kad saulė čia mums šypsosi tik penkias valandas per mėnesį. Visgi, paklausus užsieniečių, kaip jie mato Lietuvą, galim nustebti. Štai, pavyzdžiui, į Kauną iš karščiu alsuojančios Meksikos kartu su savo šeima persikraustęs Osman Delgado ne tik mėgaujasi Lietuvos gamta, bet net ir restoraną čia atidarė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, kraustydamasis gyventi į Kauną Osman net nežinojo, kuri žemėlapio vieta dedikuota Lietuvai: „Pasibaigus darbo kontraktui Barselonoje kartu su žmona svarstėme, kur toliau keliauti. Mūsų nuotykių trokštančios sielos grįžti atgal į Meksiką mums paprasčiausiai neleido. Svarstydami įvairias galimybes radome darbo pasiūlymą toje pačioje kompanijoje, tik Lietuvos padalinyje. Nei minutės nedvejoję susikrovėme lagaminus ir jau kitą dieną sėdėjome į Kauną skrendančiame lėktuve. Kalbant atvirai – nei nenutuokiau, kur yra Lietuva“ – šypsosi kelionę prisiminęs Osman.

Karšto meksikiečio neišgąsdino nei dažnas lietus, nei šalta žiema. Paklaustas kas jį Lietuvoje labiausiai žavi, jis šypteli – sezonai: „Mūsų šeimą labiausiai Lietuvoje žavi sezonų kaita – čia gali aiškiai matyti kaip keičiasi oras, gamta ir net atmosfera, ko pas mus, Meksikoje, nėra. Sniegas kieme ir užpustytas takelis iki namų, kaip ir stingdantis šaltis už lango mums buvo naujovė, tačiau mes ne tik išmokome su tuo gyventi, bet ir mėgautis“. Be sezonų kaitos Osman taip pat be galo mėgaujasi ir Lietuvos gamta: „čia viskas taip žalia ir jūs turite tiek daug medžių! O tai, kaip miškas atrodo po sniego užklotu yra kažkas nepakartojamo“ – spindinčiomis akimis tvirtina Osman.

 

Visgi, į Lietuvą meksikiečių šeima atvyko su tikslu – 2009 metais atrastą hobį paversti verslu. „Savo aistrą maisto gamybai atradau tik 2009 m., pasaulio ekonominės krizės, metais“. Išsigandęs, kad bet kuriuo metu gali netekti samdomo darbo Osman nusprendė pasiruošti atsarginį planą:

„Ilgai svarstęs supratau, kad puikiu planu B galėtų tapti nuosavas verslas. Įvairios galimybių paieškos mane vis vedė prie maisto, kol galiausiai supratau, kad man visada ne tik patiko, bet ir sekėsi gaminti. Be to, man labai patinka stebėti žmonių reakcijas, kai paragauja mano gamintų patiekalų. Toks jausmas, kad mano siela tuo metu atsigauna“.

Atidaryti būtent grilio restoraną Osman paskatino prisiminimai apie kiekvieną savaitgalį Meksikoje organizuojamus susitikimus su draugais, kurių metu jie drauge kepdavo maistą grilyje:

„Meksikoje mes kiekvieną savaitgalį organizuodavome Carne Asada [jautienos kepimą grilyje – aut. past.]. Su amigos susitikdavome mano kieme ir šauniai leisdavome laiką kepdami įvairiausią maistą. Šie prisiminimai man padėjo apsispręsti, kokio tipo bus mano restoranas“ – pasakoja Osman.

 

2021-aisiais metais Osman dalyvavo Vilniuje vykusiame didžiausiame grilio mėgėjų festivalyje Baltijos šalyse – „Lithuania grilling & smoking“. Tą kartą trokšdamas daugiau susipažinti su lietuviško grilio tradicijomis atvyko tiesiog kaip šventės dalyvis. Osman taip patiko šis renginys, kad jis sau pasakė: „kitais metais ten turiu dalyvauti ir aš“.

Osman pasakoja, kad renginio organizatoriai buvo išties draugiški: „organizatoriai mielai sutiko atverti man renginio duris, tik tam buvo viena sąlyga... Turėjau paruošti 100 porcijų maisto“. „Amigo BBQ“ įkūrėjas pasakoja, kad iš pradžių ši užduotis jį baugino, tačiau noras buvo kur kas didesnis už baimę: „Aš sutikau ir ėmiau ruoštis. Turėjau pagaminti apie 30 kg grilyje keptos jautienos ir patiekti ją su kopūstų salotomis ir pupelėmis. Laimei, pasiruošti turėjau du su puse mėnesio“.

 

Osman atskleidžia, kad paskutinę naktį miegojo gal tris valandas, tačiau net ir miego trūkumas jo nesustabdė: „Visgi,  mes patiekėme visas 100 porcijų. Buvo taip gera girdėti gausybę komplimentų ir matyti patenkintus klientų veidus...“ – blizgančiomis akimis pasakoja Osman Delgado.

Atidarius restoraną Osman šeimai Kaunas tapo svarbia vieta, o paklaustas, ar nesigaili šio pasirinkimo, jis nesvarstęs atsako:

„Net ir dabar, praleidus čia daugiau nei tris metus, jei reikėtų rinktis kur keliauti, vis dar pasirinkčiau Kauną. Čia yra viskas, ko mūsų šeimai reikia, o svarbiausia – nėra labai didelių spūsčių. Žmonės čia draugiški, puikiai vertina mūsų maistą, yra daug gražių vietų pasivaikščiojimams ar susitikimams su draugais. O dabar mes Kaune turime ir nuostabųjį Taurą. Man čia patinka net teatrališkasis Tiltas į dangų“ – juokiasi Osman.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(22)
(2)
(20)

Komentarai ()