Rūkorių skaičiui mažinti - cigarečių pakeliai be logotipų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kodo 2010-04-30 13:04
Sakyčiau būtų prasta/neskaidri šalies valdžia, jei tabako bendrovėms pavyktų atšaukti įstatymą, turint omenyje akivaizdžias Australijos žmonių svaigalų vartojimo problemas. Dėl įdomumo reiks pasekt tabako pardavimo statistiką
loggo 2010-04-30 13:30
Manau, labai geros iniciatyvos Australai ėmėsi :> Dar ko, narkotikų gamintojai savo teises ruošiasi ginti.
Jin 2010-04-30 13:33
Senai taip reikėjo, norsp ats rūkiau visiškai nepritariu rukalų gamintojams. Tą patį galėtų įvesti Lietuvoje.
immortallt 2010-04-30 14:36
Cia biski jau radikalu, bet norvegai pvz labai graziai tai issprende - nezmoniskas akcizas + tabako gaminiai yra uz kokios nors uzdangos, tik paprases gali ju gauti.
moo 2010-04-30 14:38
Oj cia visa grandine susijusi... Tai padetu nebent vaikam kurie perka pakeli del grozio ir taip pradeda rukyt. Kas ruke, tas rukys jas ir be logotipo, ir +3lt irgi nepadarys otakos diideles jiem.. Pagal save ar draugus matau Norint isgyvendint rukyma apskritai (arba iki labai mazo lygio sumazint) reikia padidint kainas pvz 500 procentu ir mest labai dideles pajegas i kova su kontrabanda, nelegalia prekyba ir gamyba. Rukyt zmones pradetu maziau nes butu nerealiai brangu, gaut nelegaliai irgi sunkaii sektusi BET tabako pramoneje dirbantys zmones butu atleidziami is darbo nes apyvartos mazetu, akcizu ir mokesciu valstybe gautu maziau ir tt Isvada - neapsimoka turbut?
Aklas 2010-04-30 14:46
Beda ta kad tai turetu buti daroma ir aplinkiniu saliu kitaip kontrabandos neisvengsi... Jau dabar kainu skirtumas toks kad fura prakises per siena atkatams gali vos ne limona isdalinti pasienieciams... Jei kainos dar labiau kiltu tai kontrabandininkai tokius pelnus susikrautu kad net seima turbut galetu visa privatizuoti... Taigi pasekmes butu labiau neigiamos nei teigiamos. Reikia kovoti psihologiskai, tiesiog ivedant nerukymo mada tarp jaunimo... Nes ypac anksciau tiesog buvo brukama mada rukyti per visokius filmus ir reklamas.
Javax 2010-04-30 15:03
teisingai čia vienas dalyvis pasakė, kad reikėtų visose šalyse suvienodinti kainas ir padaryti jas kosmiškai dideles. tada tikrai sumažėtų rūkančiųjų skaičius
moo 2010-04-30 15:09
neapsimoka tiem, kas visa ta galetu padaryt. 1.valstybe netektu mokesciu 2.valdininkai atkatu plius reiketu papildomu sanaudu kovai pries kontrabandas ir tt. ir nekeliant kainu o mokant jaunima nerukyti irgi neapsimoka. priezastys tos pacios 1 ir 2
HiTech 2010-04-30 15:30
Bet tai tie mokesciai sugriztu per kitur, taigi zmones isleistu pinigus naudingesniems dalykams nei cigaretes.
moo 2010-04-30 15:55
rukantis zmogus tikrai isleis tam, nes yra priklausomas - uztikrintas biznis... neapsimoketu nes fabrikai tabako uzsidarytu - zmones netektu darbo. ir tt ir tt visa grandine. Realiai tabakas ir alkoholis cia vienas didesniu valstybes bizniu
andriulis 2010-04-30 15:56
As niekada nepalaikiau to,kad jei norima kazka keisti, tai is karto siuloma didinti ar tai baudas, ar tai kainas. Gerai aklas paminejo,kad veiksmingiau kovoti psichologiskai. Nes pats lengviausias budas padaryti ka nors,tai padaryti ji tiesiog neimanomu arba nepakeliamu. Bet niekas negalvoja apie pacius zmones kuriems patinka rukymas. Pirma tegul padaro,kad nepilnameciai negaletu isigyti rukalu! Ir kodel is suaugusio zmogaus turetu atimti teise rukyti jei jis ruko savo namuose ir niekam netrukdo. Tai tegul kokiems gotams auskarus pardavineja su 100proc antkainiu,nes man gotai gatveje atrodo slyksciai. Nepamirsiu kurioje cia salyje kazkokia rukalu bendrove pareiske valdziai,kad jie turetu dziaugtis jog jie pardavineja rukalus,nes valstybe per metus sutaupo nemaza suma pinigu skirta pensijoms moketi Nes zmones anksciau mirsta ir ju nereikia islaikyti Ir priedo uz rukalus dar moka valstybei akciza ! Dviguba nauda valstybei! Draudimais ir didelemis kainomis tokioje kaip lietuvoje nieko neispres! Pats asmeniskai nerukau ir niekada nerukiau.
Kodo 2010-04-30 16:01
Valstybei apsimoka, o ypač Australijos. Ten jie turi rimtų problemų dėl svaigalų vartojimo. Reikia labai trumparegiškai žiūrėt, kad gelbėt valstybės ekonomiką plėtojant svaigalų pramonę, nes vėliau tai žmonėms atsiliepia sveikatos sutrikimais, o tai irgi valstybei kainuoja, be to jei ne svaigalams tai pinigai bus kur nors kitur išleidžiami ir padės vystytis kuriai perspektyvesniai pramonės šakai ir tai bet kokiu atveju geriau nei, kad nutekėtų tabako bendrovėms, kurios tik ir suinteresuotos platint savo prekę. Be to čia gi norima spręst ir socialines problemas, o jei valstybė nesiims ryžtingų priemonių tai velnias žino kada tautai "šaus" į galvą mintis, kad narkotikai yra blogai. Ir su kontrabanda pakovot tektų tol kol užaugtų viena kita paauglių karta nepripratinta prie tabako, o tai apsimoka, kitų valstybių patirtis rodo. Teko skaityt konfiskuotus dokumentus kažkurios tai žinomos tabako kompanijos, pavadinimo neįsiminiau, bet ne tai svarbiausia. Nustebtum pamatęs, kaip rimtai yra žiūrima į cigarečių populiarinimą paauglių tarpe, nuolat yra užsakinėjami statistiniai tyrimai, ir pakelio spalva, logotipai irgi yra įrankis kuriuo jie manipuliuoja, kaip ir reklama, taip sakant vadovaujasi principu: lenk medį kol jaunas.
moo 2010-04-30 16:19
As labai uz visas imanomas priemones mokyti ir visiap kaip skatinti nerukyt. Tik cia to drastiskai niekas nedarys.deja. Noriu atkreipt demesi ne i tai, kad valstybe praras mokescius ir bus blogai mums ar pan. - noriu pasakyt kad kaip tik tokie trumparegiai ir neleis tu visu antitabakiniu reikalu igyvendint. Matyt yra ir kiti kazkokie slapti dokumentai kaip tabako pramone uzsiima lobizmu valdzioje kad to nebutu.
tauttvisz 2010-04-30 16:27
Tegu zudos jei nori.. Viskas kenkia, gyvent kenkia nieko nepadarysi.. Cia rukanciu pasirinkimas
Strong_Bad 2010-04-30 18:12
Tikrai gera iniciatyva pakeli padaryt "nuoga" be logotipu, o del kainos tai kvailyste, dar didesni pelna tabakininkai susirinks, nes cia tik biednesnem salim butu skaudesni smugis o koks amerikietis toliau sau ciulptu ir galvos jam del to 1.5 USD neskaudetu. O mes gryztume i praeiti ir taboka pa save i darza vietoj bulviu ir kopustu sodintume As pats nerukantis tai darzui perversmas negresia.
kionig 2010-04-30 18:21
Koks skirtumas ar yra logotipas ar nera svarbu kad perekura padaryt galetu, kitaip zmones is nuobodolio rutinos gruza pradetu gaudyti ir ne tik. Abejoju siuo sprendimu, bet vis geriau negu nieko.
bla0 2010-04-30 19:02
Čia neblogas straipsnis: http://www.balsas.lt/naujiena/384814/aciu-kad-rukote/
MindaugasV85 2010-04-30 19:10
Reikėtų pasekti Butano pavyzdžiu ir apskritai uždrausti prekiauti tabako gaminiais.
kionig 2010-04-30 19:16
Nepamirsk, kad visada yra ir bus kontrabanda... Jei net kontrabandos nelabai kas gali sukontroliuot, tai apie pati rukymo kontroliavima isvis nera kalbos. Uzprotestuos rukoriai ir viskas tuom pasibaigs. Siaip geresnis pavyzdys yra pas Norvegus, kad malonumai kainuoja ir nemazai.
patalnius 2010-04-30 20:23
Jei žmonės neleistų pinigų cigaretėms, leistų juos kitur. logiška. pinigus valstybė vis tiek susirinktų