Pavojus Putinui. Nuo vasario pabaigos kai kas pasikeitė. Skelbiama, ką galvoja rusai  ()

Visuomenės nuomonė Rusijoje apie karą prieš Ukrainą pastaraisiais mėnesiais darosi vis neigiamesnė, nes Rytų Ukrainoje siautėja kovos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo „New York Times“, remdamasis bendrovės „FilterLabs AI“ tyrimu.

„FilterLabs AI“, kuri kaip šaltinius naudoja „Telegram“ žinutes, socialinių tinklų įrašus ir forumų diskusijas, siekdama sekti Rusijos visuomenės nuomonę įvairiais klausimais, nustatė, kad požiūris į karo aukas nuo vasario pabaigos tapo neigiamas.

Leidinys pažymi, jog karo pradžioje V. Putino palaikymas dėl trumpam patirtų nuostolių taip pat šiek tiek krito, tačiau vėliau sugrįžo į tą patį lygį. Tačiau dabar situacija atrodo kitaip.

„Kremliaus žiniasklaida skelbia medžiagą, kurioje optimistiškiau žvelgia į patirtus nuostolius, tačiau panašu, kad ši propaganda visuomenės nuomonei turi ribotą įtaką“, – rašoma leidinyje.

JAV pareigūnai, kurie neįvardijami, teigė, jog nors rusai žinojo apie aukas, tai nesumažino paramos karui. Tačiau vienas iš pareigūnų sakė, kad dideli pastarųjų mėnesių nuostoliai gali daryti kitokią įtaką.

 

„Tačiau jei susirūpinimas dėl nuostolių išliks, karo palaikymas RF greičiausiai labai sumažės. Nepaisant Rusijos propagandos pastangų, realūs nuostolių mastai išlieka vienu pažeidžiamiausių Kremliaus taškų“, – reziumuoja leidinys.

2023 metų gegužės 28 dienos ryto duomenimis, Rusijos okupantų nuostoliai siekia apie 206 600 žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: