Kremlius bus apšalęs. Armėnijoje blokuojama Rusijos FSB veikla  ()

Jerevanas paskelbė ekonominių ir transporto ryšių su Azerbaidžanu atblokavimo sąlygą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jerevanas atsisakė leisti Rusijos Federacijos FSB vykdyti transporto ryšių kontrolę ateityje atblokavus ekonominius ir transporto ryšius su Azerbaidžanu.

Atitinkamą pareiškimą Respublikos visuomeninės televizijos eteryje padarė Armėnijos Saugumo Tarybos sekretorius Armenas Grigorianas. Anot jo, visišką sienų ir pasienio tarnybų kontrolę vykdys Armėnija. A. Grigorianas tai pavadino svarbia detale sprendžiant transporto jungties atblokavimo klausimą.

„Tai yra Armėnijos pusės pozicija, kuri, manau, jau yra aiški visiems procese dalyvaujantiems partneriams“, – sakė pareigūnas.

Saugumo Tarybos sekretorius pažymėjo, kad Jerevano ir Baku taikos sutartis gali būti pasirašyta iki šių metų pabaigos, jei tęsis intensyvios derybos ir tarptautinės bendruomenės parama.

Po penkių šalių susitikimo Moldovoje buvo padaryta tam tikra pažanga, tačiau galutinio sprendimo šiuo metu nėra. Komentuodamas derybas Kremliuje ir atsakydamas į klausimą, kodėl jos truko tik 20 minučių, A. Grigorianas teigė, kad to reikėtų klausti iš susitikimą organizuojančios pusės.

 

Tarybos sekretorius taip pat pripažino, kad Armėnijos buvimas KSSO (prorusiškame kariniame aljanse) kelia sunkumų Armėnijos pusei, tačiau neriboja sąveikos su kitomis valstybėmis. Jerevanas aktyviai bendradarbiauja su Vakarų partneriais ir tęs tai ateityje.

Be to, A. Grigorianas teigė, kad Armėnija jau iš dalies rado alternatyvių ginklų pirkimo sprendimų, nes Rusijos Federacijai karo su Ukraina fone trūksta ginklų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(0)
(27)

Komentarai ()