Totalus pažeminimas. Kokį atsakymą Maskvai atsiuntė Egipto ir Ugandos prezidentai  (0)

Abdel Fattah el-Sisi ir Yoweri Museveni neatvyks į Rusiją ir nesusitiks su Kremliaus vadovu V. Putinu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl Tarptautinio baudžiamojo teismo orderio suimti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną dėl neteisėto ukrainiečių vaikų deportavimo bylos jam faktiškai uždrausta vykti į Romos statutą ratifikavusias šalis, be to, kai kurie pasaulio lyderiai, planavę vizitus į Rusiją, buvo priversti persvarstyti savo planus, nes po Hagos sprendimo susitikimai su Kremliaus vadovu kelia pavojų reputacijai. 

Visų pirma Egipto prezidentas Abdel Fattah el-Sisi ir Ugandos vadovas Yoweri Museveni atsisakė vykti į Rusiją ir susitikti su V. Putinu.

Rusijos naujienų agentūros „TASS“ duomenimis, Egipto valstybės vadovas nedalyvaus Sankt Peterburgo tarptautiniame ekonomikos forume. Egiptas savo dalyvavimo aukščiausiojo lygio susitikime statusą sumažino iki ministro pirmininko statuso – šaliai atstovaus ministras pirmininkas Mostafa Madbouli.

Savo ruožtu Museveni po Sankt Peterburgo tarptautinio ekonomikos forumo aukščiausiojo lygio susitikimo ketino vykti į Maskvą dalyvauti Afrikos vadovų „taikos misijoje“, kurioje raginama nutraukti karą Ukrainoje. Tačiau „Daily Monitor“ praneša, kad Ugandos prezidentas į Rusiją nevyks. Oficiali vizito atšaukimo priežastis – Museveni užsikrėtė koronavirusu ir yra saviizoliacijoje. Vietoj jo į Rusiją vyks Ruhakana Rugunda, anksčiau ėjęs ministro pirmininko pareigas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(1)
(33)

Komentarai (0)