„Bus revanšas.“ Rusijos opozicija skelbia apie kerštą  ()

„Vagneriečiams“ iš Baltarusijos patekti į Rusijos Federacijos sostinę bus lengviau, pažymėjo žurnalistas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar Rusijos privačios bendrovės „Wagner“ lyderis Jevgenijus Prigožinas nepajėgia parengti naujo bandymo sukilti, bet vėliau „bandys įvykdyti tikrą kerštą“.

Jei „vagneriečiai“ vyks į Maskvą iš Baltarusijos, jie nebesusidurs su vandens kliūtimi, kuri jiems trukdė praėjusį kartą, interviu „Obozrevatel“ sakė Rusijos opozicionierius ir žurnalistas Igoris Jakovenko.

Šiuo metu J. Prigožinas absoliučiai niekam nepajėgus. Bet ateityje, manau, tiek J. Prigožinas, tiek V. Putinas bandys ką nors padaryti. J. Prigožinas tikrai bandys atkeršyti, kaip sakoma – „pakartoti“, – teigė šaltinis.

Anot jo, naujai kampanijai prieš Maskvą J. Prigožinui reikės jo karius perkelti į Baltarusiją ir papildyti grupuotę.

„Wagner“ žygio į Maskvą klausimas nėra šiandienos, rytojaus ar net poryt dienos klausimas. Sąlygos turi tam subręsti... net jei bus suformuotos dvi brigados, vargu ar su tokiomis pajėgomis pavyks įvykdyti perversmą. Tai ateities reikalas“, – pridūrė I. Jakovenko.

Birželio 24 dieną „vagneriečiai“ surengė itin karštą dieną Rusijos Federacijoje – užgrobė karinius objektus Rostove prie Dono ir Voroneže ir kolonomis pajudėjo Maskvos link. Samdiniams taip pat pavyko sunaikinti kelis rusų sraigtasparnius ir retą karinį lėktuvą, žuvo daug karininkų.

 

Verta paminėti, kad prieš prasidedant maištui, J. Prigožinas apkaltino Rusijos gynybos ministerijos kontroliuojamus Rusijos kariškius užpuolus jo karių stovyklą užnugaryje, o karinei vadovybei grasino bausme.

Maištas baigėsi labai staigiai – samdinių vadas, Vladimiro Putino žiniomis, pasikalbėjo su Baltarusijos pseudoprezidentu Aleksandru Lukašenka ir „vagneriečiai“ nurimo. Buvo pranešta, kad samdiniai gavo saugumo garantijas ir gali vykti į Baltarusijos teritoriją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: