„Susitikimas buvo.“ Sensacinga žinia. Budanovas skelbia apie „derybas“ su Prigožinu  ()

Interviu žurnalistams Ukrainos žvalgybos vadovas tiesiai neatsakė, ar jo pavaldiniai ėjo derėtis su „vagneriečiais“, tačiau pažymėjo, kad jam teko matytis su J. Prigožino samdiniais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos Vyriausios žvalgybos valdybos vadovas Kyrylo Budanovas sakė „susitikęs“ su „Wagner“ samdiniais. Jis pažymėjo, kad taip nutiko daugelyje Afrikos šalių. K. Budanovas apie tai kalbėjo interviu „The Times“ metu.

Remiantis grupinių pokalbių platformoje „Discord“ atskleistais Amerikos žvalgybos dokumentais, pasirodė informacija apie „Wagner“ lyderio Jevgenijaus Prigožino sąveiką su Ukrainos žvalgybos agentūra šių metų sausį. Šių „derybų“ metu J. Prigožinas pasiūlė perduoti informaciją apie okupacinių pajėgų buvimo vietą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms mainais į Ukrainos karių išvedimą iš Bachmuto.

Viename dokumente, patekusiame į „The Times“ žurnalistų rankas, rašoma, kad GUR atstovai susitiko su J. Prigožino atstovais vienoje iš neįvardytų Afrikos šalių.

 

K. Budanovas tiesiogiai neatsakė, ar jo pavaldiniai ėjo derėtis su „vagneriečiais“, tačiau pažymėjo, kad anksčiau jam dažnai tekdavo matytis su J. Prigožino samdiniais.

„Ar mes susidūrėme su „Wagner“? Žinoma, susidūrėme. Sakykime taip: mes susitikome su jais daugelyje Afrikos šalių. „Susitikome“ įvairiomis prasmėmis“, - sakė K. Budanovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(8)
(6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: