„Visiškas krachas. Bobikas gali mirti.“ Pildosi šiurpiausios Rusijai prognozės  ()

Karas Rusijoje sukėlė milžiniškų finansinių problemų, apie kurias perspėjo ekspertai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos rublis krenta jau antrą savaitę iš eilės. Per pusmetį 2023 m. jis prarado trečdalį savo vertės. Dėl to šaliai gresia hiperinfliacija.

Apie tai savo tinklaraštyje pranešė žinomas Rusijos ekonomistas Alfredas Kochas, ėjęs Rusijos ministro pirmininko pavaduotojo pareigas.

Dolerio vertė Rusijoje jau pasiekė 94 rublius, o euro – 102 rublius. Tokio kurso priežastis, pasak eksperto, yra Kremliaus per karą vykdytas pramonės pumpavimas, padidinęs Rusijos piliečių pajamas ir užsienio valiutos paklausą. Šiuos procesus lydi spartus kapitalo bėgimas iš šalies.

Tai lėmė situaciją, kai darbo užmokestis šalyje faktiškai didėja, tačiau realios pajamos mažėja, nes jas suvalgo infliacija. Be to, tebesitęsianti agresija prieš Ukrainą reikalauja vis daugiau investicijų, todėl stabilizuoti ekonomiką beveik neįmanoma.

 

„Hiperinfliacijos šmėkla tvyro horizonte… Taigi Bobikas (Rusijos ekonomika) gali ir numirti… Liūdna,ar ne,Putinai? O tu turėjai tiek daug planų! Užkariauti Ukrainą,nustumti NATO iki 1997 m.sienų… Buvo kalbama ir apie Šiaurės Kazachstaną… Nėra pinigų? (…) Reiškia ne šiame gyvenime… Pasiduok, Putinai. Chana tau“,– pareiškė Alfredas Kochas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(79)
(4)
(75)

Komentarai ()