„Trumpas turėjo 24 val. užbaigti karą.“ Skelbiamas sensacingas pareiškimas  ()

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas garantavo, kad per 24 valandas gali užbaigti Rusijos ir Ukrainos karą. Volodymyras Zelenskis jam priekaištavo, kad karas tęsėsi ir iki vasario 24 d., tačiau politikas turėjo kitų prioritetų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidentas Volodymyras Zelenskis atsakė į buvusio JAV lyderio Donaldo Trumpo pareiškimą, kad jis gali per dieną užbaigti karą Ukrainoje. Tai žinoma iš interviu, paskelbto liepos 9 d. „ABC News“ svetainėje.

„Vien noras užbaigti karą yra gražus. Tačiau šis noras turėtų būti pagrįstas tam tikra patirtimi. Panašu, kad Donaldas Trumpas savo laiku jau turėjo šias 24 valandas“, - sakė V. Zelenskis.

Prezidentas pabrėžė, kad Ukraina jau kariavo su Rusijos Federacija iki 2022 metų, todėl D. Trumpas savo valdymo laikais turėjo dieną konfliktui išspręsti. Ukrainos lyderis užsiminė, kad buvęs JAV lyderis turėjo „kitų prioritetų“, kol karas įsibėgėjo.

„Jeigu mes kalbame apie karo pabaigą Ukrainos sąskaita, tai yra mes priverčiami atsisakyti savo teritorijų, tai manau, kad tokiu būdu J. Bidenas galėtų jį užbaigti net per penkias minutes. Bet mes nesutiktume,“ - sakė V. Zelenskis.

 

Anot jo, ukrainiečiai neturi pernelyg didelio apetito ir nori tik pergalės. Ukrainos vadovas taip pat kreipėsi į amerikiečius, dėkodamas už paramą.

„Aš vertinu tuos, kurie sako, kad JAV padarė pakankamai. Patikėkite manimi, kad ir kas būtų, aš vertinu pagalbą“, - sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(93)
(1)
(92)

Komentarai ()