Afganistano nepilnametės nuotakos: išplaktos, bet nenužudytos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Evaldas 2010-06-01 13:01
Skaičiau ir aikčiojau net.. Toks žiaurumas..
xuy 2010-06-01 13:47
Gavo ko nusipelne. Musa su dirzu, per sijona ir dar ne per subine o per blouzdas kur skausmas maziausias. Cia daugiau dramos nei veiksmo.
Tadas Cern 2010-06-01 14:20
šviesti visuomenę panašiais klausimais yra labai kilnus šio portalo tikslas. O bet tačiau... panašaus pobūdžio straipsniai tampa labiau panašūs į propogandą ir tik skatina tautinę nesantaiką. Kodėl? Leiskite paaiškinti ir prašau nepykite dėl to kad turiu nuomonę: Aš tiesiog nesuprantu šių straipsnių tikslo. Norite papasakoti koks pasaulis žiaurus? Tuomet kodėl kalbate tik apie musulmoniškas šalis? Jei norite būti objektyvus ir leidžiate susidaryti skaitytojui objektyvią nuomonę tai pateikite ir atsvarą visam šitam reikalui. Pvz galite kitą dieną papsakoti kaip Juntų kaino gyventojas po išgertuvių smeigė peiliu suvo tėvui ir bandė kūną sudeginti namuose esančiame pečiuje. Arba kaip Vaidotų kaimelio girtas kunigas partrenkė ir mirtinai sužalojo vaiką, pasišalino iš įvykio vietos ir tt ir tt. Įdomu kaip panašaus pobūdžio istorijos skambėtų tose šalyse. Mes turbūt jų akimis atrodytume kaip demonai. Tai va tokį darbą atlieka ir panašiai rašantys portalai tendencingai pateikdami panašaus pobūdžio turinį.
Mitas 2010-06-01 14:34
Blogis tūno visur. Jis nesirenka nei pagal tautybę, nei pagal rasę, nei pagal kraujo grupę ar kažką kitą. Sunku būti geru ir visiems teisingu, bet lengva būti blogu ir teisingu tik sau...
MarijonasM 2010-06-01 14:51
Skurdžiai gyvena kai kurie budistai, bet pas juos taip nemanau, kad būną. Na, mintį supratot.
Arcciss 2010-06-01 14:52
Pritariu. Dar mačiau panašų straipsnį apie žydus, bet ir vėl kažkoks nesantaikos skatinimas. Man asmeniškai islamas kaip religija nėra bloga, blogai yra su šia religija susiję senoviniai papročiai ir fanatiškumas.
Arcciss 2010-06-01 14:57
Kinai budistai, ar bent žinai kiek ten įvykdoma mirties bausmių? Kiek iš jų įvykdytą žmonėms kovojusiems už žmogaus teises? Turkai musulmonai, o ten šitokių (nuplakimų ir pan.) beveik nepasitaiko. Tad čia ne tiek religijos klausimas, kiek senovinių papročių.
Kilgoras Trautas 2010-06-01 14:59
TadasCern, tavo palyginimai nevisai tinkami. Nemanau, kad Juntu ar Vaidotu kaimo įgaliotiniai, ar seniūnai tokius įvykius užskaitė kaip normą. O straipsnyje juk kalba eina apie vergovės, išnaudojimo toleravimą visuomenėje, valdžioje ir net teisėsaugoje. Problema ta, kad nėra ten kur skustis, nes tai norma.
Arcciss 2010-06-01 15:09
Na perskaityk dar kartelį, juk rašo, kad tai antiislamiška. Tai kur čia norma? Čia gal toje provincijoje norma, nes ten neįmanoma palaikyti stabilios tvarkos dėl įvairiausių sukilėlių ir neramumų sukeltų po karo (ar gal geriau tebesitesiančio karo). Juk nesiūsi policijos ginkluotos pistoletais ir "bananais" prieš sukilėlius su automatais? O gal dėl tokio įvykio siūsti armijos padalinį? Jie manau ir taip turi ką veikti.
Jomajo 2010-06-01 15:13
tadai cern, nemanau kad gyrtas kunigas tycia vaziavo per vaikus, ar gyrtas juozas suvoke ka daro kai smeige peili Onai, cia ir yra visas baisumas kad ten smurtas pries vaikus ar net zudymas yra norma ir net pasididziavimas. ysivaizduok kas butu jei tarkim lietuvoj butu nufilmuotas toks vaizdelis kaip plakamas vaikas, manau susilauktu nemazesniu atgarsiu nei Kedzio byla.
pinkiss 2010-06-01 15:19
matai tava pavizdy parasei kaip koks kaimietis prigeres ka nors nusmeige ir pan.O musulmonai isvis negeriantis ir dar ne tokiu psichoziu prisigalvoj vardan sava religijas.yra vienetai ir normaliu zmoniu tose salyse bet daugelis ju psichiskai nesveiki del tokia pasisventima sava religijai,nes jei paziuretum visi ju karai ir mirtys del isgalvota tiksla.Europoj irgi seniau viskas buva labai surista su religija,bet daugelis zmoniu palaike atvira poziuri.
sz520qm 2010-06-01 15:24
Aš vienas čia įžiūrėjau pseudo-legalią pedofiliją, be akivaizdaus smurto (prieš vaikus), žmonių vergystės ir prekyba žmonėmis??? Ir jie save laiko normalia visuomene??? Kita vertus, ko norėti - Mahometas irgi buvo pirmasis pedofilas (jaunas žmonas turėjo...). Dėl tokių ir panašių dalykų, niekada nepateisinau ir nepateisinsiu islamo. Krikščionybė šiais laikais pakankamai rami religija, lyginant su tuom, ką daro islamas.
ligonis 2010-06-01 15:37
del tokiu debilizmu reikia visus religingus issaudyt. jau vien tik ju morale. kad ir tapati krikscionybe - nezudysiu, nes po mirties pateksiu i pragara. o protingas zmogus: nezudysiu, nes tai kaip ir durnas dalykas. nezinau as tiksliai kas ten pas tuos islamistus prirasyta, bet jei sugeba isaugint savizudziu kartas... zinoma gali juos mokyt, ir poto gyvent bijodamas kad jie pratruks ir issudys aplinkinius, nes skraidantis drambliukas su 15 ranku jam taip sake. kol zmones nesusitaikys su mintim, kad jie yra tik labai sudetinga masina, o ne stebuklingas padaras - tol ir bus nesamones.
Jomajo 2010-06-01 15:48
tikrai jokio skirtumo kokia religyja, ka bent viena ji gero atnese? mano giliu ysitikinimu - nieko, tik stabde moksla ir zude zmones, todel as ir nenoriu but nei krikscionis nei islamistas nei budistas, turiu sveika prota ir nereik jungtis prie begalviu bandos del tokios tradicijos.
SG 2010-06-01 15:53
Būtų daug ramiau, jei visi išmoktų taip pasakyt.
SuperHP 2010-06-01 15:53
Tikrai negalima lyginti tokiu saliu kaip Lietuva ir Afganistanas... Ka norit, ta sakykit, bet Lietuvopje tikrai gyventi geriau... PS sitokie dalykai afganistane vyksta tikrai ne del religijos, o del buku zmoniu ir ju buku paprociu
MarijonasM 2010-06-01 15:53
ligonis, pas mane tai ant chromo yra toks Rašybos klaidų tikrinimo pasirinktys>lietuvių. O šiaip Kinų valdžia tai ateistai, be to mirties bausmė yra reikalinga, o kadangi jie komunistai tai ir šiaip mėgsta žiauriai susidoroti su priešininkais. Na šiaip, religija niekam netrukdytų, jei nebūtų asmenų siekiančių iš to naudos, negalima jos būtų visaip interpretuoti, ir žmonės netaptų fanatikais.Na ir nestabdytų mokslo pažangos. Pavyzdžiui kokia pagonybė visai gražu.
Kilgoras Trautas 2010-06-01 16:00
Arcciss, pats perskaityk dar kartelį, tai juk pasakė kažkoks įvykio tyrėjas iš Kabulo ar panašiai, o ne vietinis mula.
Kupse123 2010-06-01 17:27
ziaurus zmones , ir tai ne pirmas straipsnis apie islamiskas salis , GAILA LABAI GAILA , kad vis dar to karo nelaimejo NATO
Arns 2010-06-01 17:34
NATO nelaimės tol, kol nepasirašys bendradarbiavimo sutarčių su McDonalds, CocaCola, Aplle, Nike ir pan kompanijomis. Va tada mirtinas smūgis visoms civilizacijoms, religijoms bus smogtas, nereikės nė itin brangios ginkluotės