„Schroederis tai žinojo.“ Saakašvilis slapta perdavė laišką „The Times“. Skelbiama apie slaptą Putino planą  ()

Tbilisio kalėjimo ligoninėje buvęs Sakartvelo prezidentas Michailas Saakašvilis slapta perdavė laišką „The Times“ leidiniui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Sakartvelo prezidentas Michailas Saakašvilis įspėjo Vakarus apie agresyvius Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino planus: prieš 20 metų Ukrainoje buvo karo požymių. Apie tai Tbilisio kalėjimo ligoninėje gulintis M. Saakašvilis rašė laiške, kurį slapta perdavė britų leidiniui „The Times“.

Pasak buvusio Sakartvelo prezidento, V. Putinas per jų susitikimą Kremliuje prieš beveik du dešimtmečius jam pasakė apie ketinimą užvaldyti Ukrainą, tačiau Vakarai ignoravo įspėjimus apie jo agresyvias teritorines ambicijas.

„Viską, ką jis daro dabar, jis man pasakė daugiau ar mažiau per pirmąjį mūsų susitikimą“, – rašė M. Saakašvilis.

Jis teigė, kad po dialogo su Rusijos diktatoriumi nuvyko į Vokietiją ir tikėjosi informaciją apie galimos invazijos grėsmę perduoti tuometiniam kancleriui G. Schroederiui.

Tačiau tai Vokietijos vyriausybės vadovo nesutrikdė, o po pokalbio jis „iš karto apie tai pranešė V. Putinui“. M.Saakašvilis, kuris yra Ukrainos pilietis, pridūrė, kad ir toliau bandė perspėti Vakarų lyderius po 2008-ųjų, kai Rusija pradėjo karą prieš Sakartvelą.

 

„Kai įspėjau Vakarus dėl V. Putino, buvau atleistas kaip piktas pamišėlis“, – rašė M. Saakašvilis, 2004–2013 metų prezidentas. Savo atvejį jis taip pat paminėjo laiške ir pavadino tai hibridinio karo dalimi.

„Mano atvejis aiškiai yra didesnio hibridinio karo dalis“, – rašė buvęs Sakartvelo prezidentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(2)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: