LIDL rimtai prisidirbo. Skelbiamas advokatės komentaras  ()

Komentaras į pranešimą žiniasklaidai „VVTAT skyrė 100 tūkst. eurų baudą UAB „Lidl Lietuva“ už lyginamosios reklamos reikalavimų pažeidimus“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Džiugu, kad VVTAT pagaliau grįžta prie jau seniai Teismų suformuotos praktikos, kad kai bandai palyginti savo kainą su konkurento kaina, ir nori pasirodyti geresnis už konkurentą, turi būti itin tikslus.

Tikslumas šiuo atveju reiškia, kad kai sakai, kad „aš esu pigesnis“, iš tikrųjų turi būti pigesnis.

Dar 2012 teismai suformavo taisyklę, kad privalo būti lyginamos realios, egzistuojančios kainos. Todėl disclaimeriai, kai pardavėjas nurodo, kada ir iš kur pasiėmė konkurento kainą, niekaip negali atleisti tokio pardavėjo nuo prievolės nuolat tikrinti, ar jo skelbiamas kainų lyginimas yra vis dar aktualus.

Mažmeninės prekybos rinka yra ypatingai aktyvi ir reaguojanti į bet kokius pokyčius, todėl konkurentai stebi vieni kitus, ar atitinkamai keičia savo kainodarą siekiant suteikti vartotojui patį geriausią pasiūlymą.

Vakar fiksuota informacija šiandien gali būti, o dažnai ir būna, pasenusi. Todėl lyginimas su sena kaina negali būti niekaip toleruojamas, nes kainos komunikacijai vartotojas yra itin jautrus. Ir jokiu būdu teisiniai paaiškinimai mažomis raidėmis žurnaliuko gale, televizijos ekrane, ar kur kitur padėti, taip, kad negadintų bendro reklamos vaizdo, neturėtų apsaugoti pardavėjo ar sumažinti jam keliamo tikslumo standarto. 

 

Advokatė Indrė Barauskienė yra advokatų kontoros TGS Baltic mažmeninės ir didmeninės prekybos industrijos grupės vadovė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(19)
(10)
(9)

Komentarai ()