Skelbiama, kas nutiko „20 min. po mūšio“. Tiesiogiai įsikišo Maskva. Netikėti įvykiai Milane (Video)  ()

Po O. Harlan ir A. Smirnovos dvikovos arenoje pasirodė nepažįstamas asmuo, kuris pareikalavo laikytis protokolo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skandale dėl Ukrainos fechtuotojos Olgos Harlan diskvalifikacijos pasaulio čempionate Milane, jai atsisakius paspausti ranką rusei Annai Smirnovai, atsirado naujas posūkis. JAV fechtavimosi rinktinės vyriausiasis treneris Jurijus Gelmanas sakė, kad ukrainietės pašalinimas buvo prižiūrimas iš Maskvos.

Apie tai jis kalbėjo Rusijos žurnalistės Julijos Latyninos kanalo eteryje. Anot jo, pagrindiniai įvykiai ėmė klostytis praėjus 20 minučių po dvikovos pabaigos.

Iki to laiko O. Harlan jau buvo paskelbta nugalėtoja ir pranešta apie jos patekimą į kitą konkurso etapą. Tačiau tuo metu arenoje pasirodė nepažįstamasis juodu kostiumu su kaklaraiščiu, kuris su kažkuo kalbėjosi telefonu ir reikalavo laikytis protokolo, tai yra pateikti „juodąją kortelę“ Ukrainos fechtuotojai už atsisakymą paspausti ranką. Po kurio laiko jį išvedė iš salės, kai paaiškėjo, kad jis turi svetimą akreditaciją.

„Akivaizdu, kad tai nebuvo fechtuotojas, nes mes vienas kitą pažįstame“, – sakė šaltinis. J. Gelmanas užsiminė, kad kitame laido gale yra Tarptautinės fechtavimo federacijos (FIE) vadovybės nariai iš Rusijos.

 

„Kaip man sakė, iš Maskvos buvo raginimų laikytis protokolo“, – pridūrė Amerikos rinktinės treneris.

Po šių skambučių buvo suburta komisija, kuri nusprendė ukrainietę diskvalifikuoti. J. Gelmanas patikslino, kad jo išsakyta informacija jam tapo žinoma iš komisijos narių ir pačios O. Harlan.

FIE vadovo postą iki 2022 metų kovo ėjo Rusijos oligarchas Ališeris Usmanovas, jo paskirta vadovybė palaiko Rusijos Federacijos interesus, pažymėjo pašnekovas ir pavadino minėtą federaciją viena labiausiai korumpuotų sporto organizacijų pasaulyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(12)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: