[ŽT] Konfliktas su Lenkija. Galingai įsijungė Zelenskis. Skamba visa žiniasklaida  ()

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pakomentavo pastarosiomis dienomis pablogėjusius santykius su Lenkija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-02 [ŽT] Konfliktas su Lenkija. Galingai įsijungė Zelenskis. Skamba visa žiniasklaida  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Europos tautos žino, kad kiekvieno žmogaus laisvė yra stipriausia, kai tai yra bendra visų laisvė. Mes Europoje žinome, kaip vienytis ir ginti savo vertybes greta, nepaisant metų laikų ir nuotaikų, politinių srovių ir asmeninių ambicijų. Tačiau dabar matome skirtingus signalus, kad politika kartais bando būti aukščiau vienybės, o emocijos – aukščiau už pamatinius žmonių interesus.

Ukraina kovoja už savo ir visos Europos laisvę, todėl esame dėkingi kiekvienai tautai, kuri padeda. Labai vertiname istorinę Lenkijos paramą, kuri kartu su mumis tapo tikru Europos skydu – nuo ​​jūros iki jūros. Ir šiame skyde negali būti nė vieno plyšio“, – „Twitter“ rašė Zelenskis.

Ukrainos prezidentas pabrėžė, kad emocijos turi atvėsti.

Neleisime, kad politiniai momentai sugadintų ukrainiečių ir lenkų tautų santykių, o emocijos tikrai turėtų atvėsti. Mūsų tautų laisvė ir gerovė, mūsų Europos vertybės ir pergalė prieš bendrą Rusijos priešą yra aukščiau už viską“, – sakė Zelenskis.

 

Ukrainos ir Lenkijos santykiai aptarinėjami dėl to, kad Ukraina išsikvietė Lenkijos ambasadorių pokalbiui, o Lenkija atsakė tuo pačiu.

(144)
(6)
(138)

Komentarai ()