Tai visiškai slapta. Netikėta žinia. Ką Š. Korėja nukniaukė iš Rusijos  ()

Šiaurės Korėjos įsilaužėliai praėjusiais metais mažiausiai penkis mėnesius pažeidė stambaus Rusijos raketų kūrėjo „NPO Mashinostroyeniya“ kompiuterių tinklus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai informuoja „Reuters“, remdamasi iš šaltinių gautais įsilaužimo įrodymais, kurių faktą patvirtino saugumo ekspertai.

Su Šiaurės Korėjos vyriausybe siejami įsilaužėliai, saugumo tyrinėtojų žinomi kaip „ScarCruft“ ir „Lazarus“, slapta įdiegė paslėptą skaitmeninią prieigą į įmonės „NPO Mashinostroyeniya“, raketų projektavimo biuro sistemas Reutove, nedideliame miestelyje Maskvos pakraštyje. Įsilaužėliai turėjo prieigą prie „NPO Mashinostroyeniya“ tinklų nuo 2021 m. pabaigos iki 2022 m. gegužės mėn.

Praėjus keliems mėnesiams po to, Šiaurės Korėja paskelbė apie pažangą savo balistinių raketų programoje.

Kartu neaišku, ar tai susiję su kokių nors duomenų, gautų įsilaužimo būdu, naudojimu, rašo agentūra. „Reuters“ negalėjo nustatyti, ar įsilaužėliai gavo kokių nors duomenų ir kokią informaciją jie galėjo peržiūrėti.

Pažymima, kad nei „NPO Mashinostroyeniya“, nei Rusijos ambasada Vašingtone, nei Šiaurės Korėjos atstovybė prie JT neatsakė į „Reuters“ prašymą pakomentuoti šią informaciją.

 

Pasak ekspertų, šis incidentas rodo, kad nuo pasaulio izoliuota Šiaurės Korėja, siekdama gauti svarbių technologijų, nusitaiko net į savo sąjungininkes, tokias kaip Rusija.

„NPO Mashinostroyeniya“yra viena pirmaujančių Rusijos raketų ir kosmoso įmonių, kuri gamina visą raketų ir kosmoso technologijų spektrą – raketas nešėjas, palydovus, pilotuojamus erdvėlaivius, pilotuojamas orbitines stotis ir jų modulius, karines balistines, sparnuotąsias ir kitas raketas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(1)
(15)

Komentarai ()