„Bus labai sunku.“ Kuleba bijo, kas prasidės rudenį  ()

Ruduo bus sunkus – Kuleba prognozuoja, kad pagausės „balsų“, kurie prabils apie „derybas su Rusija“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba prognozuoja sunkų politinį sezoną, viena iš priežasčių – įvairiose pasaulio šalyse pasigirdę „balsai“, kad būtina pradėti derybas su Rusijos Federacija.

Kaip informuoja Censor.NET, jis tai pasakė tiesiogiai „Instagram“ pokalbyje su žurnalistu Vadymu Karpiaku.

„Bus labai sunkus politinis sezonas, perspėju visus. Tikrai laimėsime visuose frontuose, bet bus sunkus ruduo“, – sakė Kuleba.

Jis pažymėjo, kad susitikime su diplomatais prezidentas Volodymyras Zelenskis iškėlė tikslus surengti viršūnių susitikimą, skirtą Ukrainos taikos formulei, ir filantropus įtraukti į Ukrainos atkūrimą, organizuoti grūdų koridorius.

Į patikslinantį klausimą, ką diplomatine prasme reiškia „sunkus ruduo“, Kuleba atsakė, kad bus daug sudėtingų tarptautinių viršūnių susitikimų, kuriuose Ukrainai reikia „kiekybinio ir kokybinio viso pasaulio, ne tik mūsų tradicinių draugų iš Europos ir Šiaurės Amerikos“.

 

„Antra, jūs matote visus šiuos balsus, kurie pradeda skambėti įvairiose pasaulio šalyse, kad yra „problemų“ ir reikia derybų. Tai sklinda ne iš vyriausybės pareigūnų, bet šie balsai vis garsėja. Mes padarysime viską, kas neviršija tarptautinės teisės ir baudžiamųjų įstatymų, kad nutildytume šiuos balsus“, – sakė Kuleba.

Be to, kaip pridūrė ministras, „niekas neatšaukė užduoties rusams deginti žemę po kojomis visame pasaulyje“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(3)
(12)

Komentarai ()