Putinas bando NATO. Nuo reakcijos priklausys labai daug (Video)  (8)

Rugsėjo 4-osios naktį per Rusijos puolimą Odesos regione dronai įskrido ir į Rumunijos teritoriją. Tačiau šalis keletą dienų neigė šį faktą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politologas Olegas Lesnojus „24 kanalui“ sakė, kad tokia atsargi pozicija liečia ne konkrečią valstybę, o visą NATO bloką. Aljansas daro viską, kad išvengtų eskalavimo ir neprovokuotų Rusijos panaudoti branduolinį ginklą.

Mano nuomone, ši pozicija yra bejėgiška, nes V. Putinas pamažu bando NATO „dėl silpnybių“. Jam labai svarbu išsiaiškinti, kiek efektyvus ne tik penktasis, bet ir ketvirtasis straipsnis“, – pažymėjo Olegas Lesnojus.

Ketvirtasis NATO steigimo sutarties straipsnis numato konsultacijas tarp šalių narių, jei, kurios nors iš jų nuomone, kyla grėsmės pavojus.

Penktajame straipsnyje numatytas neatidėliotinas NATO atsakas į ginkluotą išpuolį prieš bet kurią šalį narę.

Jei Rusijos diktatorius pamatys, kad NATO nepaiso visų bandymų destabilizuoti padėtį, tai jam duos laisvas rankas.

 

„Matyt, kraštutinis eskalavimo taškas yra branduolinių ginklų panaudojimas. Bet jei nuolat bijote to, tuomet galite tai gauti,“ - pasiūlė O. Lesnojus.

Politologo teigimu, šaliai agresorei kiekvieną kartą būtina pademonstruoti, kad jos veiksmai neliko nepastebėti ir reikalauti nutraukti provokacijas. Tai bus geriau nei tiesiog ignoruoti incidentus.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(3)
(12)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: